Jump to content

Sandstad

Passivt medlem
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Reputation

7 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Fjellheimen/Alta er en god sekk som har mange gode løsninger. MEN den kan ikke måle seg mot Gregory Baltoro når det kommer til komfort der sekken begynner å bli tung. Har brukt en Fjellheimen 85 i ett par år nå. Har ikke vært misfornøyd med sekken før jeg prøvde en del andre merker (Gregory/Osprey/Lowe) og merket forskjellen på hoftebeltet, korsryggstøtten og skulderreimen. Med tanke på kvalitet er Fjellheimen god, min sekk er godt brukt men viser ingen tegn til slitasje. Jeg endte opp med en Gregory Baltoro Pro 95. Mye større sekk en jeg faktisk har behov for. Men siden jeg fant et kupp på en 2017mod og måtte betale knappe 2000 kunne jeg ikke la vær. Fruen har også gått over fra Alta til en Baltoro 85. Baltoro passet mye bedre til hennes rygg, og hun bærer nå noen kilo mer i sekken enn hun kunne før uten at det merkes.
  2. Kjør en test hjemme der du koker opp en kjele med vann på den brenneren du bruker, vei boksen før og etter. Da har du en pekepinn på hvor mye gass som går per koking. Primus EtaPower brukte ca 12g gass for å få 1,5l til kokepunktet, startet med iskaldt vann. En sånn liten billig gassbrenner som står på toppen av boksen brukte det dobbelte på 1l vann. Det kan variere voldsomt fra brenner til brenner... Du kan også ta tiden, da har du enda en referanse. Jeg tar som oftest med en liten boks i backup, kjekt å ha. Men du finner fort ut at den slumpen som var igjen holder leeeenge. Etter hvert har det blitt mindre og mindre halvfulle bokser hjemme 😀
  3. Jeg mener at et vintertelt bør ha et romslig fortelt. Der kan man oppbevare bagasje og børste av seg snø før man skrider inn i stuen. 2 innganger kan være en fordel, men vil tro det ikke er "må ha" faktor på akkurat det. Aldri opplevd så mye endring i vindretningen at jeg har valgt på bruke en annen inngang. Glidelåsene på inngangene til Hilleberg har stormlås. Har selv Keron GT, det "lille" forteltet er stort nok for matlaging. Har tidvis 2 primuser gående der vinterstid, dermed brukes det store forteltet kun som inngang og lagerplass. Skal du ha et telt for helårsbruk, som du skal føle deg trygg i uansett, må du beregne noen extra gram i sekken sommerstid. Det eneste problemet jeg har opplevd med Keron4 GT sommerstid er at det er 5meter langt, så det å finne en stor nok teltplass mellom kronglete dvergbjørker og tuer kan være utfordrende.
  4. Isbjørn lager korte poser, isbjørn.no . Har den som heter Barents til min sønn på 6år. God kvalitet,så de varer lenge. Du finner dem på Facebook, der står litt mer opplysninger om lengder og sånt. Opplevd nattetemperaturer nede på 12minus uten at det var problemer.
  5. Har Keron 4GT- vi er to voksne + en 6åring og tidvis har vi en hund også med. Det er et svært telt med mye plass. At vekten er i grenseland med tanke på sommerturer og ryggsekk skal jeg være enig i, men det går! Finnes både letter og billigere alternativ. Ikke avskriv Helsport, det er dyktige på service og lager gode telt. Har både Hilleberg og Helsport telt i mange varianter selv. Kjøper du Keron får du et telt som tåler mye. Jeg valgte dette teltet fordi vi er på tur høyt og lavt året rundt. Sikkerheten vinterstid må jeg betale for i litt extra vekt sommerstid. Men det valget står jeg for. Jeg vil ikke ha noen bekymringer når det kommer dårlig vær. En sak du må vurdere selv er om du trenger et slikt telt eller om du kan gå litt ned på kravet. Men som et familietelt, for bruk året rundt, kan du trygt vurdere Keron. Kaitum er et godt alternativ! Står fjellstøtt med litt lavere vekt. Invester i extra stenger om du vil ha enda mer styrke.
  6. Har Nallo 3 og er svært fornøyd med teltet. Det har en stor god ventil i døra og en ventil som kan rulles opp i fotenden. Gir god gjennomlufting om sommeren. Har ikke brukt teltet om vinteren så der kan jeg ikke uttale meg, men vil tro det ikke skulle være noen problem. Fyrer med primus i forteltet og det går helt greit, ulempen er vel at du okkuperer hele inngangen når du har primus stående å gå der. Fyring med primus innendørs innebærer en viss risiko uansett, så der får det være opp til en hver om man gjør det eller ikke. Syntes ikke duken lager noe merkverdig mye lyd når det er vind. Liker store fortelt, men firet litt på akkurat det med dette kjøpet. Sjelden du finner et telt som klaffer 100% på alle kriterier. Kunne gjerne hatt 5cm mer høyde i innerteltet. Men det går helt greit å sitte i teltet, jeg er 184cm høy. Kjøpte dette teltet fordi jeg trivdes med vekta, størrelse i forhold til at det er to beboere og flate størrelsen når det kanskje er litt ulent terreng for å sette opp telt.
  7. Trikset som @Espen Ørud bruker, dekke hele bunnen av teltet med skumunderlag, funker svært bra! Hindrer kuldeslag opp fra sidene av liggeunderlaget du legger oppå. Du kan også bruke en Thermo fjellduk. Jeg bruker et tynt skumunderlag som måler 165x180cm og Exped DownMAT 7lw. Innerteltet måler 210x220cm så absolutt hele bunnen trengs ikke å dekkes til.
  8. Vintergass funker. Både Primus og Coleman sin. Litt effektap men det er en grei løsning for korte enkle turer
  9. Sandstad

    Vintertelt

    @Radiosugge Beklager! Jeg skrev feil, det skulle være kuppetelt som er stabil og tåler mer snø. Derav referansen til Helsport Svalbard. Ser ut til at autocorrect på mobilen min endrer kuppeltelt til tunneltelt
  10. Sandstad

    Vintertelt

    Tunell telt kan vel oppleves som litt mer stabil under mye vind og tåler mer belasting når det kommer ned mye snø. Det er i mine erfaringer fra mange år med Helsport Svalbard. Bruker et Hilleberg Keron i dag om vinteren, det lager litt mer lyd når det er sterk vind. Men er stabilt! Har ikke opplevd store snømengder på teltet så der kan jeg ikke uttale meg foreløpig. Har også en Nallo3, det tåler utvilsomt bruk om vinteren. Men ville gått for en GT versjon hvis det skulle være mer bruk om vinteren, mye fortelt vinterstid er TOPP! Nallo har bare 1 ventil i høyden som kan gi litt lite ventilering om vinteren, kondens i telt er kjipe greier. Den lave ventilen i fotenden funger flott om sommeren men blir muligens litt fort utsatt for snøføyk om vinteren. Du må også ut av teltet for å stenge den. Ting som gjør telt bedre til vinterbruk gir ofte litt mer vekt, så du må mest sannsynlig finne noen kompromiss. Men hvis du holder deg nedenfor tregrensen om vinteren skal vel egentlig de fleste telt holde uansett
  11. Bruker to reimer som er ca 1,5m lang og legger de som et åtte-tall rundt begge underlagene. Billigere en originalt cuopler kit og du kan bruke reimene til andre ting om du ønsker.
  12. Har brukt Svalbard 3 i mange år, hadde den gamle typen som var svært lav så det var ikke noe særlig å bruke om sommeren. Mye kryping.. 5 camp er nok en ypperlig løsning for en familie på 4. Det er et godt telt som tåler det meste! Trenger ikke tenke så mye på værforhold når du ligger i det, uansett hvor vinden skulle komme fra. Eller hvor mye snø som laver ned. Skulle jeg finne noe negativt så ville det være at det er kun 1 inngang.
  13. Sandstad

    Tovede votter

    Er en som heter Gunnar Harjo som har annonse på finn.no. Lager tovede votter og sokker på bestilling. Finnkode: 62601289
  14. Isbjørn lager fantastiske gode soveposer. Ta kontakt med de så får du bestilt kortere pose også. Usikker på om de også flytter på glidelåsen slik at du kan koble sammen to poser. Sønnen min (6år) bruker en Isbjørn Barents, varm og god pose. Svært holdbar er de også. Isbjørn broderer også navn på posene, det var stor stas for junior. Skal du slå sammen to poser anbefaler jeg å bruke en lakenpose e.l. i tillegg. Antar du bruker pulk om vinteren så du kan god frakte med deg et større liggeunderlag skumcelleplast. Fås kjøpt på byggevare forretninger på rull. Eller så kan du høre med noen som jobber innenfor bygg og anlegg, ligger ofte å slenger på byggeplassen. Denne vil lage et fantastisk inneklima i teltet, ingen kuldeslag fra bunnen. Bruker selv en bit som er 180x200cm. Kjøp helt vanlig stroppebånd til 10kr stykket og slå de oppblåsbare liggeunderlagene sammen med. Legg båndet i 8-tall så kan koble sammen så mange du vil.
  15. Hilleberg Unna uten tvil!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy