Gå til innhold

TheEspenK

Medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei igjen. Et nyttig tips REs, det har jeg jammen ikke tenkt på Etter litt roting i skuffen ser det ut til at jeg har våpen-tilatelse så jeg og hunden får prøve oss på et treff eller noe sånt i løpet av sommeren. Og ja skrivingen går av seg selv, takker for optimismen Hvor bør en følge med for å finne skytestevne-datoer??????????????????
 2. Hei alle Som en bikjevenn greide jeg ikke styre unna her, mange utrlogie flotte hunder og det ser ut som de trives. Jeg har som 1ste gangs hund han Rottweiler og er meget fornøyd, god-gutten til far kan en si. Etter en bilulykke trenger jeg gå mye og dette har vært min turvenn gjennom treningen. Vi er ikke jegere, mer blomsterbarn så vi er ofte ute i naturen. Hunden er også utrolig intelligent og er dertil lett og trene, som min 1ste hund synes jeg vi har blitt et flott par. Ellers er "F" som han heter 9år og veier 52kg
 3. Hei alle. Siden Utøya er nevnt her henger jeg også med en tanke til de som har en tom stol hjemme. Ufattelig og ja dere støttes over hele landet. Men til REs. I innlegget blir det også nevnt Lathi L39 og jeg (Helten) har med stor lykke gått løs på noen pansrede plater. Det har også blitt, om jeg skal si det selv En levende beskrevet snikskytter episode med noe jeg mener ligner på Walther WA 2000. SÅ JA, tipsene kommer absolutt til nytte En kan si at jeg prøver i bøkene og legge vekt på detaljene slik at leseren får følelsen av at vi skyter, ikke bare tar frem et gevær og da er detaljene herfra gull verdt. Om dere lurer har jeg ikke utgitt noe enda men er fremdeles en "grynende skrive-spire"
 4. Hei alle fjellforumere. Jeg er ikke veldig aktiv på siden her og må innrømme jeg glemte den litt bort. Det var litt flaut for i fjor fikk jeg hjelp i dette innlegget http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=21139&highlight= Så i og med jeg glemte og ønske dere god jul i fjor sender jeg heller i år en forsinket hilsen og ønsker både God Jul og Godt Nyttår til alle sammen, en ekstra rakett går naturligvis til de som hjalp meg i innlegget
 5. Hei Raptor. Ny på sia her men legger inn et tips Har du TV-kanalen BBC-knowledge har det gjentatte ganger i våres gått et program som heter "Heroes of Telemark" Her får du over 3 timer hele Wemork-aksjonen presentert av Bear Gryllies og "Telemarks-bataljon" Selv husker jeg ikke detaljene men det kan kanskje være bryet verdt å sjekke TV-guiden.
 6. Igjen er det svart så jeg skjønner Da tror jeg det rundes av med en forløpig STOR takk til alle som har hjulpet meg å se våpen klarere. Jeg har nå litt å "bite" i og litt å velge mellom. Jeg anser "expertisen" på sia her som veldig nyttig for meg så det er ikke umulig at jeg kommer med fler sp.mål. Nå skal jeg prøve å "snekre" sammen en episode med noe av det dere har kommet med. Jeg surfer selvfølgelig innom sia her å kikker litt. Igjen TAKK alle sammen.
 7. Det ble kikking på shilosiden så jeg legger ut et sp.mål til.... Favoritten er uten tvil 1874 SHARPS BUFFALO RIFLE--"THE QUIGLEY" så jeg legger ut teknisk info og spør litt Military Buttstock Patch Box No Cheek rest No Pistol Grip Standard Grade Wood ONLY 34” Heavy Octagon Barrel 45/70 or 45-110 Caliber Pewter Tip Hartford Collar Double Set Triggers Semi Buckhorn Rear Sight #109A Aperture Card Midrange Vernier Tang Sight #111 Globe Aperture Front Sight Antique or Std Color Finish (specify) 2 or 3 Gold Inlay Initials in Gold Oval Det som tiltaler meg er det 8kantede løpet, jeg synes rifler kler dette. Men hvorfor 8kant? forsterket???? Også står det Semi Buckhorn Rear Sight, Midrange Vernier Tang Sight, Globe Aperture Front Sight. Kan jeg tolke dette til "hullkorn" fremme? Slisse eller V på midten og justerbart "trådkors" bak???? Min tipping her kommer vel mer ut av bildene Det lagres en del bilder på nettet, det er jo sånn sett enklere å få "feelingen" av våpnet om en skjønner hva en ser Nå blander jeg meg vitende opp i noe jeg ikke har greie på men språket for meg til å tenke at "matchavtrekk" er der for å tilpasses den induviduelle skytter mens "finavtrekk" er mer til for å stille mekanismen mellom avtrekkerbøylen og tennstiften/nåla???????? Igjen, bare en tanke
 8. Igjen, takk til alle. Alt er forklart så tilmed jeg skjønner det Jeg skjønner nå dette med finavtrekk/matchavtrekk og diopter:shock: Samme avtrekksvekt mens responsen ifra fjæren stilles! Sånn sett er det viktikste for meg ikke å kjenne den eksakte termonologien, jeg er mer enn glad for å bli tipset om at enn har denne justeringen mulig i avtrekket "Beddet" var nytt for meg men jeg skjønte prinsippet. "Sats på KV-59 eller M-67, og gjerne norsk kaliber 6,5X55." Dette med ladearmen hjalp også, fristende å bruke en "lettladet" type Lahti L39, spektakulær er jeg enig i. Jeg får bare gjenta meg selv og si at jeg må også prøve å få brukt denne. Bøkene er tross alt ikke ferdigskrevet og en tanke kunne jo være og bruke nettopp "spektakulære våpen" samtidig så er jo denne så og si "usporbar" da jeg regner med det er "dusinvare" Helten er vel litt som "forfatteren", en lar seg gjerne blende av et "fryktinngytende" utseende, på en annen side liker jeg også mange rifler nettopp fordi det er veldig forsegjort håndtverk "Men disse riflene ville sansynligvis ikke passe særlig godt inn i historier fra vår tid." Dette med "bøffelrifler" kommer naturlig inn i siste boken som skal foregå i Amerika. Det er fordi at om jeg kunne ønske meg å skyte med et våpen, ville det bli en sånn. Om du ikke har sett den anbefales filmen "Quigley down under" med Tom Sellek. Scenen der TS skal bevise hva han duger til vil garantert mange av dere like Joda, det finnes både Morgan Kane, gamle Pilot og Colt blader i huset Edge; med skjegg og kniv. Har vi noen av de sammme bladene " som en generell regel så jo større diameter du har på kikkerten jo mere lys slipper den gjennom," Vil det si at en lønner seg på og velge en kraftig kikkert med stor åpning foran? Shilosiden studeres ivrig, den minner meg bare på hvorfor jeg liker de. Om du spør meg; Hva jeg vil henge på veggen å kalle kunst? Sharpriflen på forsiden hadde holdt lenge Et sp.mål; Sikteanretningen på denne Sharp`en er en finurlig innretning. Hva kalles denne typen? Bak er det jo en riktig fremstående sak. Er det hullkorn fremme??
 9. Hei igjen. Dette var moro Det ble en del surfing på nettet og en del av tipsene er helt klart hva jeg søker. Helten min bruker "pumpehagle" i nærkamper men blir det snikskytting bruker jeg gjerne en "snikskytterrifle" Det er vel noe imellom her jeg kikker etter og både karabin98, winchester mod70 og mauser M59/M67 er intressante. AGen synes jeg kanskje så litt vel "militær" ut Samtidig ser jeg at både skuddhastighet og magasin er en fordel på denne. Fint dere skriver hele betegnelsen på rifla, enkler for meg på nettet da! "Det forutsetter selvfølgelig at skytteren vet hva han driver med" Jeg liker å tro det, evnen til å være fattet i rette øyeblikk er der. Men nei, helten er ingen naturlig skarpskytter. På angelfire.com fant jeg bilde av Mauser M98K. Jeg ser "bolten" sitter nærmere avtrekkeren enn på feks Mauser M59.... Er det pga ladehatighet??? Sauer 200 STR sto som innført i 1990 så da blir den noe "ny" "men spørs jo hvordan du vil fremstille personen i din fortelling" Han er vel som meg; Jeg vet forskjell på den "snille" og "farlige" enden men med en utrolig evne til å lære seg våpnet før det taes i bruk! Sånn sett synes jeg "Dirty Harry" er en god refferanse "Må børsa være eksotisk?" Neida; Kanskje heller motsatt, skrivemessig sett er det lettere å spore et eksotisk våpen Synd du ikke fikk tak på en Mauser, en pent laget rifle! "Går fint å prikkskyte opp mot 650 meter" Jeg bor jo i Konsberg kommune så her ble det fristende! Hva er tøffest av Konsberg kommune og Dirty Harry...?... "Finavtrekk"?? Lettere avtrekk/mindre press på avtrekk-bøylen før det smeller?? "diopter"??? kikka på nettet men jeg setter pris på en forklaring???? Jeg ser at mange av forslagene har "Bolt" lademekanisme..... Det er kanskje det mest vanlige? Selv liker jeg "Bolt" fremfor "Lever" aktion men det er fordi jeg ser for meg at en enklere kan "vippe" riflen ut av posisjon med "lever" action. Noen erfaringer her med ladehastighet på de to? Er "lever" action en noe gamlere metode? "Walther WA 2000" Litt i heftigste laget nå men utseende på den var så tøft at jeg legger inn en "snikskytter" episode med den Takker for "riflejagt.com", siden studeres ivrig! Stemmer det; jeg kom heller ikke inn på "kammeret.... Jeg kikker etter en kalender på siden her så håper jeg på noen "studieturer" i sommer.
 10. Hei alle. Jeg er ny på sia her og håper noen kan hjelpe meg med litt våpeninfo? Jeg anser meg selv som en grynende forfatterspire og i bøkene jeg skriver har helten et noe forvirret syn på våpen. Han liker de ikke men de hører sammen med "jobben" Jeg har heller ikke særlig peiling på våpen men jeg kunne tenkt meg i bøkene og bruke en slags kraftig rifle. Gjerne storkaliber Finnes det en som kan være brukende ifra 50 til 500 meter med bra gjennomslagskraft på største avstand? Vi snakker ikke penetrere panserstål, men mer enn dødelig. GJerne noe en kan montere fot å kikkert på men samtidig være lett å få med i en vanlig våpenkoffert. Selv har jeg en fokjærlighet for "bøfferiflene" i fra gamle vesten. Jeg kjenner bare til "Sharp" i kaliber 50 (tror jeg) men jeg liker lyden av denne Samtidig blir dette gammeldags da helten min er avhengig av fler skudd, 5 eller mer. Husk at jeg søker info om gevær inntil 1976 da handlingen foregår på denne tiden. Gerne europeisk fabrikat. Jeg er klar over at det ble litt svevende men hjelp meg på gli så kanskje jeg kan være mer spesifikk etterhvert. Av "frykt" for å bli oppfattet som en "våpengal tulling" legger jeg ut email.adr her; esknu@hotmail.com Jeg blir meget glad for alle innspill og håper noen tar seg tid!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.