Gå til innhold
 • Bli medlem

karakas

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om karakas

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for responsen, såvidt jeg forstår så virker det ikke å være særlig gjennomførbart med hund. Vet du om noen ruter i området hvor det er mulig å ta seg frem med hund? Når jeg ser på rutebeskrivelsene til DNT så virker det å være ett vanskelig område. Er det noen som har tips til turer som passer for hund, kanskje i området mellom Ålesund og Dombås?
 2. Jeg har ikke fastsatt noe som helst, så er egentlig åpen for tips også på forskjellige ruter. Men slik jeg ser det så er det vel i utgangspunktet to alternativ: - Zakariasvatn -> Kaldhusseter -> Geiranger - Zakariasvatn -> Reindalseter -> Danskehytta -> retning mot Kaldhusseter -> Geiranger Ett annet alternativ virker å være å gå opp før Tafjord så gå til Reindalseter -> Kaldhusseter -> Geiranger. Formen min er i utgangspunktet bra selv om jeg kanskje ikke er så fryktelig vant med å bære en tursekk så turen bør kanskje ikke være lenger enn 3 dager, al
 3. Sitter og planlegger en liten tur igjen, startet med overnattingsturer i fjor sommer, men var da ikke ute mer enn ei natt, og tenker å ta en litt lenger tur iløpet av Juli. Sitter og ser på kartet over Tafjord-fjella og en tur fra Tafjord til Geiranger ser spennende ut. Men er det noen som har noe info om en slik tur? Hvor mange dager trenger man, og er det mulig for en hund å klare denne turen?
 4. I forsvaret brukte vi "primusen" (den gamle de har) som varmekilde i teltet om natta, og det eneste vi måtte passe på var at noen satt vakt i tilfelle den sloknet. For om flammen slokner og gassen fyller teltet, da er du i trøbbel. Er mange slike advarsler som er rimelig artige. [Hidden Content]
 5. De er pakket langt bak på sekken ja, men de er ikke så tunge da. Teltet er 1.1kg, og posen 0.7 Liggeunderlaget er på ca 1kg det også, så da skal det vel gå ganske greit å ha denne nederst/innerst?
 6. Grunnen til at jeg gjør det er at liggeunderlaget er større enn soveposen, men det passer perfekt inn i det nederste rommet. Soveposen passer også bra akkuratt inn i den stroppen på baksida der. Takk for linken, men den sier ikke så mye om pakking av f.eks. mat og klær som jo begge må regnes som lett ballst.
 7. Har selv ett telt av denne typen: [Hidden Content] Har foreløbig bare testet det ut ei natt i Tafjordfjella og det ble som andre har påpekt litt luftig iløpet av natta, det var litt kaldt da jeg har en liten og lett sovepose også, men jeg var bare kald på beina og tror det fort kunne vert annerledes om jeg hadde hatt med meg ulllongs og tatt på meg ett par sokker før jeg la meg. Men da dette var min første tur så gjorde jeg disse nybegynnertabbene.
 8. Hadde min første tur i Tafjordfjellene sist helg, og tenkte jeg skulle prøve meg på en ny i morgen, men lærte ett par ting om hva jeg kan legge igjen og hva jeg bør ha med, blandt tingene jeg lærte var at jeg nok hadde med meg alt for mye mat til å være en todagers tur, samt at jeg må ha med litt mer tørre klær i sakken. Men hvordan bør jeg pakke sekken? Sekken jeg har er av denne typen: [Hidden Content] Den har følgende rom: - Hovedrom - Underrom med egen åpning - Rom i lokket - 2 rom på framsida (den kulen dere ser der) - 1 lomme på framsida
 9. Takker, ble til at jeg kjøpte inn noenfullkorns Polarbrød, de holder seg ferske og gode litt lenger enn vanlige skiver. Og så fannt jeg noe greier på Obs! som virket spennende, ett alternativ til Real, bare at de bruker kjemi til å varme opp og ikke ild, hellet litt saltvann i en pose og putter pakken inni og så varmes det. Kjøpte en lasagne og en tortelini greie, så får jeg bare se hvordan det smaker
 10. Driver og ser over hva jeg har av utstyr nå, og tenker på å ta med en lite overnattingstur i helga, men hva slags mat er det enkelst/smartest å ha med. Jeg har endel poser med turmat, men det blir jo litt kan å fyre opp primusen hver eneste gang en skal spise. Så hva kan jeg ha med? Er det den gode gamle brødskiva med brunost, eller finnes det litt mer spennende løsninger?
 11. Dette er jo slikt som forekommer i alle mulige slags magasiner, se f.eks. på data-magasiner der de f.eks. tester skjermkort, og midt i testen er det ei dobbelsides annonse for en skjermkortprodusent. Og om jeg ikke usker feil så var det vel en spillprodusent som trakk tilbake alle reklameavtaler med ei nettside pga at spillet deres fikk en svak karakter tidligere i år. Både organisasjoner, nettsider og magasiner er avhengige av annonsører/samarbeidspartnere, så dette er noe vi brae må venne oss til, og ikke stole blindt på enkelttester.
 12. Fant denne: [Hidden Content] Men hva om man ønsker noe litt spesiellt en dag, f.eks. litt ekstra kjøtt, er det mulig å ha med seg på noen slags måte?
 13. Kjøpte en Omni Multifuel som fyrer på det meste, men hva er det som er best å fyre med, og hvor kan jeg skaffe det? Bensin og Diesel er jo lett, men er andre ting bedre?
 14. Endte opp med 2000kroners tilbudet fra villmarksbutikken, så får vi se når den ankommer
 15. Bestillte ei fiskestang fra villmarksbutikken.net på fredag, og bl.a. ett telt fra USA samme dag, og det ser faktisk ut som om pakken fra USA ankommer først da den ser ut til å komme i morgen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.