Gå til innhold
 • Bli medlem

Gardener

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  88
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Gardener

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen år er forskjellig fra andre. Gikk 3 uker på østvidda ifjor, fra 6. juni. Gikk snøfritt fra Imingfjell og inn i Geitvassdalen. Isen gikk på 1300moh nær imingen ca 4 juni. Skjønner det ikke er mange som rusler i denne tiden i frykt for snø, beviset fikk vi av å se kun 2 mennesker i det fjerne på 3 uker.
 2. Takk for svar! Svukuriset ringte meg opp igjen, de kunne fortelle det samme som LindaP. Mellom Svukuriset og Røvollen er det tidvis så man bør ta beina fatt, og endel snø har føyket bort i høyden. I skogpartiene derimot ligger det bedre med snø, og det er mer snø jo lengre inn mot svenskegrensa man kommer. Femund sjø er det tjukk is på, og snøen la deg først i februar (mener jeg å huske) sånn at isen er dønn sikker. (Flyene lander ved Elgå på isen, bør være sikkert nok ) Det er nok bare å handle maggot
 3. Planen er i utgangspunktet å rusle/isfiske 14 dager i Femundsmarka fra 5-20 april, men er det safe is og nok snø, noen som har vært der eller vet hva jeg kan forvente?
 4. Har padlet litt på Hvaler i Ally, da med en 25L vanndunk foran som tyngde for å slippe vinden ta for mye tak, og for å skylle kano for saltvann etter bruk. Å padle i åpent farvann med Ally er ikke å anbefale etter min og mange andres erfaring. Men holder du deg innaskjærs har du mye spennende å padle i på Hvaler.
 5. Jo forresten, soppen kan være brun ringløs fluesopp. Og sjekk gjerne autofokusen på kameraet én gang til
 6. Selv om bildene er svært uskarpe kan jeg si at Giftkjeks og Hundekjeks er det ikke. Plantene du har tatt bilde av kan jeg si tillhører kurvplantefamilien, har sterk lukt (blomser, blader om du gnir på de) og heter Ryllik. Soppen vet jeg ikke, men kvistene i fokus ser ut til å være gran
 7. Takk for 2 meget informative og interressante innlegg, SuperTed og Elevatoo
 8. Om en grunneier tilrettelegger vann(ene) for allmennheten med fiskekort (og "vanlig" pris) så betaler jeg gjerne. Om en grunneier sitter å kjiper på vann(ene) med mulighet kun for leie av hele vann med garnrett, hytte m.m.(og 10tusen pr uke i leie) så tjuvfisker jeg mer enn gjerne. Kom akkurat fra 10 dager over Børgefjell med fiskekort i lomma, og så ikke snurten av et eneste menneske. Fisket var like dårlig som været. (Men turen var flott!) Og til REs: At mange en gang har byttet vann mot brennevin er sikkert, enten det eller rett og slett sjålet det. Heleri er forbudt ved lov, s
 9. Til dere som driter i alt som har med harepest å gjøre: Værsågod, drikk alt vannet dere klarer, det er deres valg, Folkehelseinstituttet har kommet med en anbefaling og det er ikke straffbart å la vær å følge den. I "gamledager" kokte vi også vannet om vi var usikre men overlevde de gangene vi lot vær. Hvorfor er dere på Fjellforum på internett, vi har da alltid klart oss uten!
 10. Gikk akkurat 14 dager i Røldalsfjella (hardangervidda sør). Masse klart, friskt vann og en drøss av like klare og friske bekker. Fristende. Det kjipe var at det var alt for mange observasjoner av døde lemen i vannkanten, og bikkja hadde det travelt med å få knærta og spist all den levende lemen som skrek og pilte rundt omkring. Jeg har vært forgiftet etter å ha drukket vann fra store elver ved 2 forskjellige anledninger for noen år siden, og det kan langtfra anbefales. Jeg velger å koke det vannet jeg ikke kan hente langt ut på større tjern og vann. Det går somregel greit å la vær, me
 11. Til dere som vil ha koppeholder til vannflaska: Bruk heller en karabiner på drikkeflaska og klips den til spantet. Til dere som vil line med vadebukse og er redd for drukning ved kantring: Bruk et stramt (vade)belte rundt livet, og hold beina høyt. Prøv ALDRI å finne bunnen av elva med beina for å få fotfeste, det kan få fatale følger om beina sitter fast mellom steiner og elvestrømmen drar deg under. En glimrende tråd!
 12. Abbor og Gjedde kan fint legges rett på glørne, skinnet fungerer litt som folie. Evt kan du hele tiden legge rundt litt ferske bjørkeris eller einerkvist for mer røyk og mindre varme. Krydre etter ønske når fisken er ferdig, jeg bruker ofte kryddermiks for annet enn fisk, og det er alltid suksess. (Hvem bestemmer at f.eks basilikum bare er til pasta og tomat - retter?) Soyasaus og Wasabi er enkelt å ta med, og sammen med ris og fersk fisk rett fra elva får man straks en sushi - lignende rett.
 13. Veterinærene jeg har snakket med sier at blandingshunder ikke trenger være ferdig utvokst før i 3 års alderen, og Alaska husky er en blandingshund. Med renrasede hunder er det litt enklere, og en oppdretter vil kunne fortelle når den enkelte rasen er ferdig utvokst. Det trenger ikke bety at bikka er ødelagt om den bærer kløv før den er utvokst, men sjansene er større for seinskader i ledd og skjelett. Trango forklarer det ellers bra! En kløv med (f.eks) tomme spylevæske-kanner gir ikke rare belastningen og kan brukes når kløven skal tilvennes bikkja de første gangene. (Gjerne som unghund.
 14. Tusen takk Amelie00, du ga meg akkurat dagens største smil med denne tråden Skulle gjerne sett at historien din ble brukt som pensum, eller som et obligatorisk førsteside oppslag i alle norske aviser 3. ganger hver vinter! Tips til din neste mentale ekspedisjon: Prøv løypa en (lør)dag idet lyset er i ferd med å komme og dyrelivet våkner. Ahh, kjenner jeg digger seinvinteren i skogen! Lykke til videre i søken etter skilykken!
 15. Veldig bra Fungerer sikkert like fint som et kjøpedrag! Har du prøvd det litt over tid?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.