Gå til innhold

Dortase

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  139
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Dortase

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hva med Warmpeace viking 600 eller 900 dunpose, ekstra bred og og fås i forskjellige lengder og bredder edit. Så etterpå at du hadde sett på denne.
 2. Husk at du må bruke 100% scalering når du printer ut. slik at du ikke "zoomer" inn eller ut, da blir målestokken feil. Enkleste er å kontrollmåle etterpå.
 3. Kjølebagger i stoff er det nærmeste jeg vet av. https://www.jernia.no/kjøkken/matoppbevaring/kjølebag-og-kjøleboks/kjølebag/thermos-kjølebag-radiance-blå-og-gul-til-12-brusbokser-8%2C5l/p/58018712 https://www.jernia.no/kjøkken/matoppbevaring/kjølebag-og-kjøleboks/kjølebag/thermos-kjølebag-radiance-blå-og-gul-til-24-brusbokser-16l/p/58018713
 4. Jeg betalte det samme på OBS sport nettopp, men denne fungere svært dårlig med gassboksen "opp ned" da det ikke er noe veier i slangen. Noen som vet om magasinets brenner er bedre her? Se denne for demo.
 5. @termos88 Del gjerne erfaringer og bilder når du har fått testet. Har samme teltet selv å kunne tenkt meg å gjøre det samme.
 6. Hei Det beste er å teste selv! Ta med deg liggeunderlag og sovepose å sov en natt på terassen/plenen. Finn en dag det er på grensen til hva utstyret er godt for. blir det kaldt så går du inn å justere til neste gang. Du kan øke temperaturen ved å bruke vannflaske/dunjakke/ullundertøy/lakenpose osv...
 7. Jeg også klarer ikke trang sovepose, Gikk derfor for Exped sin Comfort serie. Veldig fornøyd med den. Er riktig nok 700 FP. Men kan jo være noe å vurdere. Finnes i 3 forskjellige lengder. http://www.exped.com/norway/en/product-category/sleepingbags/comfort-10°
 8. Fant ut at koketid for "White gas" er oppgit av MSR til 3.5 min. Fant også ut at MSR bruker vann med romtemperatur, ikke fra springvann som jeg har brukt... Har ikke testet mer. Men regner da med at saken blir en helt annen. "tests are performed at sea level with an ambient temperature of 70F (21C) and no wind. Boil tests start with 1 liter of water that is room temperature and end with a boil at 212F (100C)" Se https://www.msrgear.com/blog/btus-boil-time-and-water-boiled-understanding-stove-performance/ for de som måte være interessert.
 9. Takk gode tips @Marius Engelsen 😀 Dette står på MSR sine sider "Superfast: Boils 1 liter of water in just 2.8 minutes (using kerosene fuel)." Kan godt hende under 3 min ikke er oppnåelig, viktigste er vel å vite om tiden er normal eller om det er noe som er tett noen plass. Har søkt litt rundt på forumet, ser @Memento mori har skrevet mye bra om vedlikehold og tips om primuser. Noen tips?
 10. Har dobbeltsjekket manualen nå, der står det følgende: The XGK™ EX stove burns a variety of fuels by using two different Jets. 1. The GK Jet is used for white gas, kerosene, unleaded auto gas, and aviation gas. This Jet is preinstalled in your stove. 2. The X Jet is for jet fuel, and diesel. This Jet is included in the parts kit with your stove. Fant O-ringen, tok den av å rengjorde den. som du kan se av bilde, var det endel rød maling på den som jeg fjernet. Kokte opp på nytt nå, passet på å ha fullt trykk på flasken hele tiden. Koketid da ble 5 min og 40 sekunder. Som vist på bilde har kjelen ganske stor bunnflate. Så det burde ikke være problemet.
 11. Hei Jeg har en helt ny MSR XGK EX som bruker over 7 minutter på å koke 1 liter vann, med lokk og vindstille, kjelen jeg benytter er flatbunnet og like stor som kjelestøttene. Ifølge MSR skal dette gå på 2.8 minutter. Jeg forvarmer med rødsprit å bruker kun alkylatbensin på brenneren, regner derfor med at det er rester etter produksjon som må rengjøres ut av systemet. Hva bruker dere for å rengjøre? Har hørt none bruke sitronsyre. Andre gode tips? Er helt ny på primusvedlikehold. Tenkte å følge veiledningen til MSR https://www.youtube.com/watch?v=eAciKxag47o
 12. Hei Jeg vurdere å kjøpe en MSR Windburner for enkle helgeturer alene. Når jeg er på korte helgeturer liker jeg å ha med meg Fjordland, synes det er genialt enkelt. Men noen som har prøvd å lage det i en Windburner eller lignende? Er det plass?
 13. Du skriver ikke noe om hva slags liggeunderlag du bruker. Men å bruke et underlag med høy R-verdi mener jeg er veldig viktig, du får minimalt med isolasjon fra posen på undersiden, Så all varme må komme fra underlaget Personlig liker jeg å legge på godt.
 14. Tragisk, mye av grunnen til å kjøpe Helsport var at de har folk som vet hva de driver med. Det er ikke bare å flytte et merkenavn å ansette nye folk...
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.