Gå til innhold
  • Bli medlem

halvvill

Aktiv medlem
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av halvvill

  1. Joda jeg skrev vel at man kunne finne noe rundtomkring i hyllene enkelte steder, men den produseres ikke lenger, og steder hvor slikt brukes. Feks. Svalbard, er det lenge siden det var tomt.
  2. Desverre finnes det ikke mye ammo igjen til signalpennen med gjenger til patronene. man kan være heldig å finne noe i hyllene her og der. De ny pennene av plast har bare en klipsordning til patronene. men de er greie å få tak i da. Signalpistol i uoversiktlig terreng, kan nok heller være en risiko, enn en sikkerhet, da den går ganske langt ut. Man risikerer å skyte forbi det man ønsker å skremme, så skumle ting blir redd og flykter på deg.
  3. Nåja.. jeg vet ikke om jeg vil beskylde dem for å være kresen... jeg har spist mine poser med real, og har definitivt ikke ord på meg for å være kresen, men jeg drar ikke på en tur til hvor jeg baserer meg på real. Etterhvert så smaker alt sammen bare lim. selv knekkbrød med smør er mer apetittelig. og knekkebrød er ganske kjedelig.
  4. Har klart det kunststykket, å slette permanent alle søknadene, når jeg skulle lage en egen mappe til dem. de som fortsatt er interessert bes sende meg søknaden på nytt.
  5. Da vår dyktige guide, desverre ble så dyktig at han ble headhuntet til enn annen stilling her oppe på øya. Er vi atter en gang på utkikk etter en dyktig person til å være guide/kennelansvarlig hos oss. Svalbard Husky er en turistbedrift som tilbyr ulike aktiviteter knyttet til friluftsliv med hund, sommer som vinter. Kennelen består av ca 55 hunder og ligger 7 km fra Longyearbyen. Vi søker nå en kennelansvarlig/guide med godt lynne som ikke er redd for folk, bikkjer og utfordringer. Friluftserfaring og godt håndlag med dyr er en betingelse. Jobben er en heltidsstilling og består i å holde orden i hundegården samt guiding av gjester på ulike turer. Forttrinnsvis sledeturer vinterstid og vogn/fotturer sommerstid. Vi kjører også en del kursvirksomhet for barn og unge hele høsten. Dagene er hektiske og spennende med henting av gjester på hotellene, gjennomføring av turopplegg og stell av hunder. Oppstart i midten av Mai Vi tilbyr møblert leilighet i Longyearbyen, lønn etter avtale og Svalbardskatt. Kontakt Robert på mail: [email protected] eller tel +47 98871621
  6. http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/246294/ Svalbard Husky har i vinter holdt hundekjørekurs for barn. Her er et innslag som ble vist på NRK Norge Rundt 14.01.2011
  7. Heisann, Siberian husky er en vennlig hund, som kan ha sterk jaktdrift. men både hannhund, og tispe vil egne seg godt som 1. hund for ferske hundeeiere. bare man husker at dette er en aktiv hund med stor trang til å komme seg ut, uansett vær. vil anbefale å lese seg godt opp på rasen, et bra sted å begynne er : http://www.siberian-husky.net/ eller http://www.nay-la-chee.net/ forøvrig vil man få alle de samme gode egenskapene av en alaskahusky, da får man ikke et flott registreringsbevis fra NKK med de fordeler, og ulemper det måtte ha.
  8. Den store forskjellen til spot, er dekning. neste er alarmnivået. PLB går via SARsat til hovedredningssentralen. det vil si at det er den "store" alarmknappen. i områdene jeg ferdes, kan så mye gå galt, at denne vil jeg ikke være uten.
  9. Denne burde være i enhver oppakning: http://www.pronav.no/index.php?page=vis_produkt&ProduktID=545&fra=&Type= Den koster litt i innkjøp, og en årlig avgift til post og teletilsynet, men gir den beste sikkerheten ved ulykke.
  10. Sjekk hvor store foreldrene er, er de 25-30 kg, er det ikke noe problem med 17,5 kg nå. Alaskahuskyen er en sunn hundetype, som ikke sliter med mange av de samme lidelser/ defekter, som mange rasehunder sliter med. Jeg hadde ikke bekymret meg for veksten, og ihvertfall ikke for matlysten, sålenge veksten er god.
  11. Da er vi på nytt ute etter folk. fra januar og fremover trenger vi guide/ kennelansvarlig. Sjekk ut våre hjemmesider for å se hva vi driver med, www.svalbardhusky.no vi tilbyr hybel, lønn etter avtale, og masse fantastiske opplevelser
  12. Må du ha Helsport? det finnes da andre telt som fungerer tildels svært bra, og som leveres i andre farger enn grønn.
  13. Jeg vil helt uforbeholdent anbefale det teltet, har hatt mitt i snart tre år nå, og er megafornøyd, på markaturer står teltet strøkent med kun tre plugger, det er riktignok 5 stenger å tre inn, men de er like bortsett fra den siste buen over forteltet. så teltet går opp på 5 minutter. i uvær bruker jeg et kvarter på å få det opp, og sikret. innendørs er det som en ballsal. skikkelig sittehøyde, og god høyde ute ved veggene. i tillegg merker man flere og flere smarte detaljer for hver gang man bruker det. rett å slett ett topptelt.
  14. Her kommer en unik mulighet til å oppleve Svalbards fantastiske natur. Vi har nylig kjøpt tidligere Svalbard Huskies. Denne kennelen har hatt litt problem med gjennomtrekk av hundepassere, og dertil dårlig rykte, og negativ omtale i lokalpressen her oppe. Dette negative ryktet vil vi nå snu til positiv omtale og trenger derfor en person med godt lynne som ikke er redd for hverken folk eller utfordringer. Kennelen består av ca 45 hunder, ligger 7 km fra Longyearbyen. Jobben vil i første rekke bestå av hundeturer med gjester i vogn nå i sommersesongen. Videre vil det være et opplegg med 1/2 dags fotturer, med kløvhund. Dette kan være toppturer til de nærmeste toppene rundt byen, fossilturer til fossilsikre områder eller lettere spaserturer i nærområdene rundt byen. Dagene er hektiske og spennende med henting av gjester på hotellene, gjennomføring av turopplegg, og stell av hunder. Dette opplegget går 7 dager i uken, men det vil bli anledning til fridager, da vi er innstilt på jobbing i helgene selv. Vi tilbyr leilighet i Longyearbyen, bil til disposisjon, lønn etter avtale og lav skatt. Her er lite mygg, null pollen og masse flott natur og opplevelser.
  15. "La den gjerne stå oppslått noen dager så den får satt seg." Kankje litt vanskelig når den står på stua? Jeg garanterer.. hvis det minker sjansen for at ungene skal lære alle glosene neste gang "svineriet" skal monteres.. så får bare frua finne seg i, at stua er full av grønn båt et par dager men fy som vi gleder oss til tur..
  16. Akkurat fått min nye ally 16,5 inn på stua. Fytti .......... for et svineri å få sammen! har fått den sammen nå, men er fryktelig glad ikke ungene var oppe mens jeg holdt på. da hadde de lært ett å annet nytt de kunne sjokkert med på skolen. Håper den blir lettere å sette sammen i fremtiden..
  17. vel, jeg har kjørt noen titalls forskjellige bikkjer, og har til dags dato, ikke kjørt en hund, som ikke syntes det er morro med full flette ned bakkene.. og har du flere syntes de det er mer enn dobbelt så morro, å skremme livskiten ut av kjøreren.
  18. Nja... når noen blir tatt i skred, er det vel i grunn sjelden, hjelp kommer frem i tide. Man er bortimot totalt avhengig av å bli reddet av andre som er tilstede når skredet går, såkalt "kamerat-redning" å da er det stort sett bare sender/mottaker på alle mann, (som har trent på å bruke utstyret på forhånd) som hjelper. RECCO brikke gjør det jo lettere å finne stakkaren, men som nevt over, utstyret finnes ikke tilgjengelig overalt, så det blir mer for å lette lokaliseringen når man skal hente omkommede. Men definitivt, bedre med enn uten.
  19. I longyearbyen har det endelig blitt "vintervær" 14- 18 m/s og sterkeste kastet har vært oppe i 25.6 m/s bra link for bilder og værdata: http://www.svein-nordahl.com/webcamlyb-01.htm
  20. Hele diskusjonen er vel i grunn komplett idiotisk, hvilken bil er best? blir samme tullet av den diskusjonen, når folk har steile meninger og skylapper. Personlig har jeg aldri prøvd en M-77 støvel. og klarer i grunn ikke å engasjere meg stort over hvor bra eller dårlig den er. Men det er en billigstøvel, liker man den, er den jo et kupp. liker man den ikke, er det jo bare å spytte i mer penger, å kjøpe noe man liker. selv har jeg tassa rundt i litt forskjellig, nå har jeg lundhags, men skal prøve noe annet ved neste bytte. disse tåler ikke all juling de får i steinrøysa her oppe. har hørt varg skal være bra.. kanskje jeg sjekker ut noe derfra i neste runde. Poenget mitt er vel at folk må vel få gå i hva pokkern de vil, og TS lurte på stell av støvla sine.
  21. halvvill

    Våpenskap?

    Det er bare "vital del" som må låses i FG- godkjent skap. det kan godt være hos en kamerat. siden delen i seg selv ikke er et våpen. ved plassmangel, kan man bruke et lite "brannskap" eller safe, til vital del, sålenge skapet er FG-godkjent. men når økonomi er begrunnelse, må det være godt nok å låse delene inn i andres skap. Låser du derimot inn hele våpenet hos andre, må du skrive utlånserklæring, og den kan bare gjelde inntil 4 uker.
  22. Jeg bestillte Zeiss kikkert fra usa, for et års tid siden. den kom på 3800 med frakt og alt. samme kikkert kostet da 9500 her hjemme. husker ikke hvilken nettbutikk, men det var ganske like priser alle steder jeg sjekka. Men. Zeiss har kikkerter som er satt sammen i usa. på de drar vi nytte av dollarkursen. på alt som er satt sammen i europa, er det betydelig mindre å spare. Jeg kjøpte en Conquest 4,5-14 x50. og er megafornøyd.
  23. jeg har sovet mange netter i jerven thermo ekstrem. inne på hytter, har jeg våkna i en dam av svette, og konkludert at alene som hyttepose er den ubrukelig. vanligvis havner den i bunn av teltet som en behagelig skjerm mot kald snø/teltbunn. jeg har en ajungilak denali, som jeg har sverget til i årevis, og fortsatt sverger til midtvinters og her oppe som jeg bor nå. men på hardangervidda om våren, og 15 blå er det kaldeste man bør kunne forvente, bruker jeg bare en kompactpose, og jerven som backup. blir jeg kald utover natta, drar jeg bare sammen jervenduken, men ikkehelt opp over nesa. da fungerer det helt strøkent. Nå er jeg litt lat om morgenene, så vanligvis får både sovepose, og vindsekk ligge over teltet og lufte seg, mens jeg koker kaffe, og koser meg... så kondens etter flere dager har ikke vært det største problemet. men det vil komme hvis man ikke får luftet ut.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.