Gå til innhold

Fred Olav Svartdal

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fred Olav Svartdal

 • Bursdag Mars 7

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  https://www.instagram.com/prosesstekniker/?hl=nb
 • Sted
  Porsgrunn

Nylige profilbesøk

166 profilvisninger
 1. Jeg har i noen år brukt Tubbs 36" Nato-truger og har stort sett vært veldig fornøyd. I våres røk imidlertid det ene fotfestet på innsiden av den venstre trugen. Jeg ser at tilsvarende feste på innsiden av høyre truge også begynner å bli litt slitt. Jeg har hørt om at Tubbs truger opererer med livstidsgaranti. Vet noen om dette er riktig? I så fall burde jeg fått nye truger. Vet noen hvem som importerer disse trugene? Har noen her tilsvarende erfaringer?
 2. Kona mi og jeg skulle telte inne på Trolltunga her om året. Siden det var mye snø i fjellet dro vi innom Jervenutsalget i Odda for å kjøpe gamasjer. Løsningen ble både billig og genial. Vi kjøpte med oss to par "armings". Dette er løse armer som er beregnet på å tre utenpå armene når man sitter inne i en fjellduk med armene på utsiden av fjellduken. Armene har strikk i begge ender og de vi kjøpte hadde reinlav-kamuflasje. Etter forslag fra ekspeditøren på Jerven brukte vi "armene" som gamasjer på turen til Trolltunga. Strikkene i begge ender gjorde at de satt godt både over de lave fjellstøvlene og øverst på leggen. Vi holdt oss tørre på beina. Brukte "gamasjene" delvis med shorts og med langbukse. Aluminiumsfolien på innsiden gjorde at de også varmet når vinden stod på. Anbefales. Ca 100 kr pr par
 3. Kona mi og jeg planlegger telttur fra Middalsbu, via Litlos og til Hårteigen. Lurte på om fonna øverst i røysa på Hårteigen er borte nå. Og så lurer vi litt på om varmen gjør at det er mye knott og mygg?
 4. Kona mi og jeg planlegger en tur til Hårteigen i ferien vår i august. Vi tenker å parkere på Middalsbu og gå til Området ved Litlos første dagen og til Hårteigen andre dagen. Om været er bra tenker vi å telte på toppen. Siden vi har bilen parkert ved Middalsbu blir det retur samme vei. Vet noen om hvor mye snø det ligger i røysa opp mot Hårteigen og om det er sannsynlig at den blir borte før august?
 5. Har vært på Trolltunga 2 ganger, begge med telt. Første gangen slo vi opp teltet ca 2 km fra Trolltunga, andre gangen på bergknausen rett over med utsikt ned på Trolltunga. Beundrer folk som er i så god form at de kan løpe for å komme først til hytte Jeg anbefaler selvfølgelig en kosetur på to dager med overnatting i telt ved Trolltunga. Fordelene er åpenbare: Ikke noe stress, kan starte seinere på dagen slik at man slipper å stå opp midt på natta avreisedag, ingen foto-kø på Trolltunga om kvelden så her er det bare å boltre seg med kamera, Ingen kø hjemover. Plass i sekk til å ha med godt med mat og drikke. Litt tyngre å bære men seint tempo kompenserer for dette Og om været er flott får man en fin solnedgang på vesthimmelen.
 6. Jeg hadde gått for Real Turmat og Jetboil gassbrenner. Tror det er den letteste kombinasjonen av proviant og kokeutstyr. Og enkleste. Null oppvask og hurtig tilbereding. I tillegg en panne som passer til Jetboliapparatet i tilfelle du får fisk. Fisk bør være en bonus, ikke noe du baserer deg på. Har møtt folk på tur som trodde de skulle leve av fisk og endte opp med å tigge mat på turisthyttene Det høres sikkert romantisk ut å leve av naturen, men en viktig suksessfaktor for en vellykket tur er "mett i magen". Havregryn og rosiner gir deg muligheten til å koke næringsrik grøt, og er lett å bære. I tillegg vill jeg tatt med en enkel hodelykt, kjekk å ha om du skal slå opp telt i mørket eller må ut et ærend om natta. En fjellduk er heller ikke dumt å ha med, jeg har opplevd snø og vind på vidda sommerstid og nødly for vind og vær kan i visse situasjoner være viktig.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.