Gå til innhold

Sondre.S

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Sondre.S

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg tenkte at den kunne være grei å ha med, i tilfelle regnvær, da KEB-settet mitt fra Fjällräven ikke er mest vanntett. Og jeg vil nødig bruke grønlandsvoks, da inntrykket mitt er at det går veldig utover pusteevne.
 2. Noen tanker omkring fjellduk? https://www.xxl.no/helsport-fjellduk-pro-gronn-gronn/p/1024346_1_style?gclid=Cj0KCQjwla7nBRDxARIsADll0kArvWbM9ktX878t8BHSi9yHq8Wjj-W_NRQTBd6ArsQfvjbml4n99rUaAqGTEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
 3. Jeg har vært og sett på den samme! På netonnet ser jeg dog at det har kommet en 3.6 med større kapasitet, og en liten femtilapp dyrere, men jeg har ikke klart å finne noen tester/anmeldelser av den.
 4. Multitoolen ryker nok fra pakkelisten etter tilbakemeldingene her. Veldig greit med alt som kan strykes fra listen. Chair-kit er absolutt ikke nødvendig, men det er en luksus jeg gjerne ofrer et par gram på. Sitteunderlaget mitt er oppblåsbart, passer på innerlommen, og veier veldig lite. Men kanskje det og ryker fra pakkelisten. Led-pære: En kjekk liten sak som jeg liker å ha i teltet - hvis man skal lese eller skrive turdagbok før leggetid. https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/belysning/paerer-lyskilder/spesialpaerer/dekorasjonslys/ledsavers-batteridrevet-led-lampe-hvit-p64333?gclid=CjwKCAjw8qjnBRA-EiwAaNvhwB6JECbabHXXWDRHAgdC3a-oYDSI1R_5FL1PhGDHZB-ft9tRRuwvTRoCL1MQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Powerbank: Jeg er veldig glad i å ta bilder på tur, men kameraet mitt er telefonen min - en P20 Pro. Derfor vil jeg ha med meg minst én 30.000 mAh-lader. Kanskje til og med to. Jeg har sett litt på noen med solcellepanel, men jeg har mine tvil rundt hvor effektive de faktisk er. Bergenser - guilty as charged. Oppdatering sånn ellers: Får min Xenith 88L i posten i morgen, og gleder meg til å ta den i bruk. Er godt i gang med opptrening til turen, og har en litt hårete målsetning om å gå minst 20.000 skritt om dagen (til og fra jobb) frem til turen i august. Og jeg er rimelig sikker på at jeg ender opp med en gass-brenner. Vurderer å gå til anskaffelse av gåstaver, for ekstra trygghet i eventuelt bratt terreng. Det kan være skummelt nok med tung sekk. Johanks: Planen er å legge inn hvile/fiskedager med jevne mellomrom, og hvis jeg da ser at jeg ikke får skaffet meg nødvendig mat, vil jeg absolutt vurdere å gå innom en turisthytte og få påfyll. Er også på jakt etter litteratur om spiselige planter og lignende i viddelandskapet. Når det kommer til hodelykt, er jeg - sær som jeg er - sterk prinsipiell motstander av det. Jeg liker å gå kveldsturer i mørket om vinteren og la nattsynet, snøen og månelyset gjøre jobben. Blir like forbanna hver gang det kommer noen med hodelykt og ødelegger det 😂
 5. Joachim V: Sekken er perfekt ut. Kan man bruke det avtakbare lokket som rumpetaske? For øvrig er jeg smått overveldet over alle de gode svarene her. Jeg har fått mye å tenke på, og gleder meg enda mer til tur enn før jeg laget tråden!
 6. LifeStraw er kanskje overflødig på Hardangervidden, ja. For de som ikke vet: LifeStraw er et litt stort sugerør som filtrerer ut 99,9% av alle bakteriene i vannet. Det filtrerer ikke ut virus, men er likevel et genialt produkt. Ellers tror jeg at jeg har kommet over brenneren min: https://www.milrab.no/biolite-campstove-2-turovn/cat-p/c/p10762223?utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=BioLite+CampStove+2+-+Turovn Jeg må bare få sett litt anmeldelser og videoer før jeg bestemmer meg. Jeg har lyst til å ta mye bilder i løpet av turen, så hvis det fungerer bra, er det midt i blinken! Edit: Nei, jeg tror ikke at jeg har kommet over brenneren min likevel. Men morsomt produkt.
 7. Her var det utrolig mange gode svar - tusen takk, dere! Jeg trodde at tråden min hadde dødd litt ut, siden jeg ikke har fått varsling på e-post om svar, men den gang ei. Friluftsnoob/Bsv: En del av målet med turen er å teste hvor mye kroppen tåler, ja. Jeg planlegger også å gå langt, så derfor er jeg opptatt av å ha med meg minst mulig, inkludert minst mulig mat. Så takk også til dere som påpeker unødvendige ting i pakkelisten min! Chair-kit er omtrent det eneste jeg vil unne meg av "luksus". Hovedmålet er en vanvittig fin turopplevelse, og da er led-pære, chair-kit og en god bok viktig for meg på kvelden. Når det kommer til det å ha lite mat, er tanken min å legge inn en hviledag her og der, hvor hovedfokuset er å fiske. Dersom det ikke blir fisk, og jeg etter hvert går tom for medbragt mat, kommer jeg nok til å holde meg innen skapelig avstand til diverse hytter, som flere av dere anbefaler. Tom42: Den brenneren likte jeg! Hvordan er det med bålforbud og en slik brenner?
 8. Takk for tips! T-skjortene deres så veldig bra ut. Jeg er ikke helt sikker på om jeg skal gå for rødsprit- eller gassbrenner. Hva tar mest plass/vekt til en fjorten dagers tur? Gass er jo åpenbart mer effektivt, men jeg kommer jo ikke akkurat til å ha dårlig tid, så her blir vekten avgjørende. Ellers kommer jeg til å ha med meg et kokekar og en panne til å steke fisk på.
 9. Takk for svar! Jeg burde kanskje ha presisert at det er et tomannstelt. Optimalt sett skulle jeg nok hatt et énmannstelt, men det blir litt mange lapper for å spare inn 800g. Multitool er alltid greit å ha. Du vet aldri når du får bruk for et av redskapene. Mest sannsynlig får jeg ikke bruk for det, men det er veldig kjedelig å sitte der og ikke ha det hvis man faktisk trenger det. Å bruke mose til oppvasken har jeg aldri tenkt på før, men det høres ut som et veldig bra tips! Hvilke feltrasjoner jeg skal ha med, har jeg egentlig ikke tatt stilling til. Min erfaring er at de er veldig like. Hvorfor spør du?
 10. Hei, I løpet av sommeren har jeg planlagt å ta to uker sammenhengende i telt på Hardangervidden, helt alene. Det blir min første ordentlig langtur, så jeg vil gjerne ha noen tips, og tilbakemeldinger på planene mine. Planen er å pakke minst mulig mat, og leve mest mulig av naturen. Fiske blir derfor viktig. Jeg har også sett at det er mulig å koke mose dersom man ikke har andre alternativer, og det er noe jeg synes høres artig ut. Hva annet kan man leve av på vidden? I utgangspunktet har jeg tenkt å ta med meg 8-10 feltrasjoner, og satse på at jeg klarer å skaffe meg mat de resterende dagene. Jeg har spekulert i en rute som tar meg fra Gaustatoppen til Dyranut, men er veldig åpen for andre forslag. Jeg ønsker å få med meg de råeste og vakreste stedene nasjonalparken har å by på. Under følger utkastet jeg har skrevet til pakkelisten min. Punktene som er markert med stjerner, er ting jeg må gå til innkjøp av. Her vil jeg veldig gjerne ha gode produktanbefalinger. Mesteparten av utstyret mitt er veldig light-weight. Teltet, for eksempel, er ikke mer enn 2,3 kg. Tursekken jeg har nå, rommer ikke mer enn 45 liter, så jeg må ha en ny. Hvor stor sekk trenger jeg? Telt/camp Telt Sovepose Liggeunderlag Chair kit Bekledning Ullundertøy, 2 sett Turjakke Turbukse Shorts T-skjorte, merino* Lett regnbukse Poncho Mat Fiskestang + sluker* Sløyekniv* Primus (gass eller rødsprit?)* Flytende margarin Aluminiumsfolie Feltrasjoner, 8-10 Feltbestikk Foldacup Life-straw, flaske* Energigele Chorizo-pølser Annet Multitool* Gnagsårplaster Førstehjelpsutstyr* Magnesiumtenner* Led-pære til teltet Sitteunderlag Kompresjonspose Zalo Svamp Anti-bac Solkrem Tannkrem Tannbørste Powerbank(er) Kart Kompass Tips til pakkelisten ønskes også velkommen!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.