Gå til innhold
 • Bli medlem

Jørgen S

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Skal kjøpe GPS. Synes det er vanskelig å velge mellom Oregon og Colorado. Oregon er noe mindre og enklere å bruke som er positivt, men er usikker på hvordan touchscreen fungerer når det er kaldt og hvordan den fungerer med hansker/votter og hvor solid skjermen er mot støt og riper. Kanskje det er sikrere å satse på Colorado med snurrehjul? Noen som har erfaringer med dette?
 2. Jeg kjøpte et par gamle, men lite brukte telemarkski med Riva 3 bindinger til 300kr, som jeg plukket bindingene av og monterte på fjellskia. kjæresten min hadde allerede et par Riva 3 bindinger da hun kjøpte sine Ingstad på sportsnett. De boret hullene til bindingene uten ekstra kostnad, så jeg kunne bare skru på bindingene selv.
 3. Det må være litt av prøvebildet som ble brukt før i tiden da det var pause mellom fjernsynssendingene. Evt bilde fra en signalgenerator.
 4. Kjæresten min har disse skiene med Riva 3 binding med 10mm plater og helløftere i kombinasjon med Varg Skavl støvler. Hun bruker disse til røffe fjellskiturer, toppturer og telemark nedkjøringer. Hun er veldig fornøyd med disse skiene og oppsettet. Hun er 176 cm og bruker ski på 180, men er ferdig utvokst Jeg bruker samme oppsettet på mine Åsnes Nansen ski, og dette er vesentlig mer stabilt å kjøre med enn mine Madshus Glittertind med Manuell BC binding.
 5. Jeg tipper på Hovlandsfjellet
 6. Har samme problem. Er ikke like lang som du er, men har veldig lang rygg. Mitt tips er å styre unne sekker som man kan regulere lengden selv. Se heller på sekker med fast lengde i forskjellige størrelser. Jeg har i ca 10 år hatt en Berghaus extrem tour 45 i lang utgave. Den passer perfekt til min rygg, og den har bæresystem som fungerer. Veldig fornøyd med denne sekken. Har også en Arc`teryx Bora 30 i large utgave. Denne har ikke skikkelig bæresystem, men passer bra til dagsturer der du ikke skal bære tungt.
 7. Grunnen er sannsynligvis at lårene klemmer mot forkanten på setet. Dette kan du unngå ved å legge noe for å støtte under lårene foran setet. Tror man kan få kjøpt en slags pute som er ment for formålet.
 8. Jeg vil anbefale å kjøpe brukt. En ett år gammel sykkel får du som regel til halv pris. Regner med at du skal bruke den til trening, og i denne prisklassen vil holdbarheten på utstyret på sykkelen være dårlig. Til trening anbefales ikke dårligere utstyr enn Deore. Da gjelder det alt utstyr på sykkelen spesielt krank og nav. XT gir visst best verdi for pengene. Har selv en O.N.R.O.P. (porno) riktignok ikke i carbon, men i scandium. Jeg synes ramma på denne er for myk og flekser litt. Håper dette har blitt bedre på carbon utgaven.
 9. Jeg har bare kjørt veien som kommer opp på sør-enden. Den går opp rett sør for Eidsfoss (tror det står Eidstoppen på skiltet) Der tar du av til venstre ganske tidlig opp i bakkene. Der står det en betalingsbom. Denne veien går helt fram til sør-enden av Øksneren. Veien som går inn til nord-enden fra Hakavika på vest-siden av Eikeren har jeg ikke kjørt, men tror denne er stengt med låst bom, uten at jeg ska si dette 100%. Med litt bæring kan du nå flere vann derfra bl.a Hajern. Fisket vet jeg ingenting om, men har sett mange som fisker der.
 10. Fjorda er kjempefint og kan anbefales på det sterkeste, men blir nok nærmere 2t fra Drammen. Var der selv i helgen. Hvis du synes det blir for langt å kjøre, kan jeg anbefale Øksneren vest for Eikeren.
 11. Tusen takk for svar! Da er det bare å finne fram skirens, strykejern og glider.
 12. Men hva gjør jeg med festesonen? Når man renser bort all voks, så vil vel festesonen også tørke ut på samme måten som glisonene. Men det gjør kanskje ikke noe?
 13. For min del er skisesongen over for denne vinteren, og skal derfor klargjøre skiene for sommerlagring. Har jeg forstått det riktig hvis jeg renser sålen for klister og voks, og legger på myk glider uten å sikle? Hva gjør man i festesonen? Skal man legge glider der også? Jørgen S
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.