Gå til innhold
  • Bli medlem

Malin.

Aktiv medlem
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Malin.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Er det evt en annen polarhund som du mener kan være innenfor? Jeg snakket med lapphundklubbet og de mente at vallsk lapphund passet best for meg i forhold til hvilken lapphund. Jeg har beveget meg litt bort fra Islandsk fårehund, da denne har som instinkt å bjeffe mye på lyder. Det å trene på dette kan være utfordrende for meg som førstegangs hundeeier. Men det å trene på sau, er mer håndgripelig.
  2. Har snakket med ulike oppdrettere fra Samojed og Islandsk fårehund. Begge sier at jeg kan lett bruke rasen deres til mitt bruk, men at med Samojed må jeg bare ta litt mer hensyn på varme dager. Ble derfor usikker, og gikk til dette forumet for å høre. Men her kommer det hunderaser i alle kanter (noe jeg selvfølgelig setter pris på!). Men skal heller ikke være lett dette haha!
  3. Å så greit å høre fra en med erfaringer! Ja jeg har blitt mer innstilt på en polarhund, hvor jeg skal trene konsekvent på sau og kløv. Men så ble jeg usikker nå som andre sier dette ikke passer. Jeg kom også over rasen Yakutian laika. Hva er tankene om denne polarhunden?
  4. Har sett noe på puddel ja, men ser at de krever mye pelsstell (noe av grunnen til at jeg valgte bort rasen)
  5. Ja det har jeg absolutt vurdert! Så mye på hun skjønne Lita. Så en omplasseringshund kommer jeg til å anskaffe meg en gang senere i hundereisen!
  6. Ja har veldig lyst på en form for husky som hund nr 2! Er en rase som kan jobbe hardt på tur! Men ja er nok ikke den rasen jeg skal ha i første omgang
  7. Hva var det som gjorde at dere valgte den rasen?
  8. Vil du si at Finsk lapphund er mer en selskapshund, og mindre enn brukshund?
  9. Helt fantastisk! Så nå står jeg da mellom en Finsk lapphund og Samojed! Tror ikke jef skal ha alaska husky, da denne er jo avlet opp for å trekke (noe jeg ikke kommer til å legge hovedfokuset mitt på, så føler det blir feil). Hva tenker du i forhold til de to rasene?
  10. Men hvor utholden er rasen på lang sikt med kløven? Klarer hunden å gå typ 20km i flere dager med 5-6kg i kløven? Høres ut som en skjønne hund du har
  11. Hvor jeg er mest ute er relativt likt, men mtp at snøen er vanskeligere å komme seg til, er det mest bart føre jeg forholder meg til mest i hverdagen (bor i Stavanger regionen). Men får meg anledning til å spenne på meg skia og dra på pulktur, så skal du ikke be jeg to ganger Når det gjelder temperatur på sommerturene mine, så er egt ikke dette et stort problem, fordi hvor ofte er det ærlig over 20 grader oppå fjellet? Jeg opplever det hvertfall ikke ofte (muligens bare jeg som er uheldig? ahha). Men uansett hvis det er varmt og jeg merker at det går litt sakte, så vil jeg bare ta litt vekt for hunden- ta en pause- kjøle ned hunden i vann- ta oss flere pauser. Når det gjelder tidsbruk på hunden hver dag tenker jeg jo den typiske morgenturen, langtur ette jobb, så en kveldstur. Langturen kan bestå av kløv i turområdet eller trekking (for å skape variasjon). Men som sagt skal ikke hunden min fokusere på trekk, da jeg ønsker en god kløvhund. Videre når helgen kommer tar jeg meg en lengre tur med hunden. Når det gjelder det med å "trene bort" sauejaget, mener jeg ikke at jeg skal trene bort instinktet, men heller at hunden skal bli vandt med sau slik at sauer blir unteressante (slik som det er pratet om ovenfor). Men treningen dette vil kreve vil jo være avhengiv av individer. Men uansett vil jeg holde hunden i langline, fo å være på den sikre siden når jeg er på tur i fjellet (du vet aldri om bonden mangler noen sauer etter sankingen, eller om andre dyr i området kan friske hundens nese). Hva tenker du?
  12. Står vell på NKK at "Samojeden er polar brukshund og trives med kløv eller foran ski/slede". Hvorfor er da da feil å bruke hunden til aktivt kløv? Setter stor pris på alle innspill
  13. Da holder jeg meg unna Malamute i første omgang Men er det da mulig at den Islandske har mindre saue instinkt i seg, siden den ikke skal jakte? Men så er jo denne rasen egt en hund for gjeting, så den ønsker jo å gjete sauene... Så er vell egt like langt på begge rasene? Bare at den Islandske vil gjete, og Samojeden vil jakte på de..? Nå tenker jeg bare litt høyt her. Så begge rasene vil i prinsippet kreve like "mye" trening på sau pga ulikt forhold til sau. Skal ikke værre lett detta.
  14. Men vil denne rasen klare å kløve like mye som en Samojed?
  15. Men jeg tenker egt å bruke hunden primært til kløving og ikke trekk, da jeg ikke ønsker en hund som skal dra meg hele turen (det gjør den Samojeden jeg har lånt, og syns det er litt slitsomt i lengden). Men planlegger litt trekk når snøen faller, men minimalt. Blir det feil å da velge malamute? Er har den mindre jaktinstinkt i seg i forhold til is og Samojed?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.