Gå til innhold

Anders Holt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anders Holt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Aiii.. 2.1 kilo ja... Hmm... Skal ha med dette over en 30d Canadatur. Det er ganske mange kalorier i mat jeg må legge igjen evt. Får prøve gorillapod-trikset først nå - det kan jeg teste allerede på finnmarksvidda om to uker, så får vi se om vi klarer å få tak i en mer kompakt/lettere variant enn den fra ebay. det MÅ vel finnes en liten håndholdt greie man kan bruke....
 2. jeg vil fraråde å ha bremsen på full kraft ja. Som Espen og Tåkefyrsten skriver over, så er det lurt å dra i sena for å kjenne etter hvordan motstanden er. Jeg bruker på min Stradic 2500 å ha medium brems på til enhver tid, og da kan man justere både opp og ned. Det er en feeling man får litt etterhvert som man får mer og mer fisk.
 3. Den der kan kanskje være noe ja. Det eneste jeg tenker er at disse DSLR kameraene bruker vel en plate man skrur inn i bunn av kameraet og fester på stativet? Det må jeg sjekke om min TG4 har evt. Hvis ikke må det bli en type modell som "holder rundt" kameraet på ett vis. Evt bare gaffa-teipe driten fast
 4. Du jeg har brukt disse gorillapodene, og de går i stykker bare man ser på de omtrent. Men har fortsatt 2 bein igjen på den jeg har, så kan teste
 5. Kan lene meg på hva fj3ll skriver over. Vil også anbefale real sin veganske chiligryte. Den er knallgod!
 6. Hei, Bruker Olympus Tough TG4 på tur, og lurer på om noen kan hjelpe meg med en håndholdt gyro/stabilisator til filming når man går - som ikke koster skjorta... Stort sett er det jeg finner på nett enten utstyr som koster dobbelt av selve kameraet, eller så er det utstyr laget spesifikt for mobil, gopro etc.. selve "holderen" til kameraet bruker å være i en størrelse som gjør at man ikke kan feste et ordinært kamera. Anyone?
 7. Denne kan absolutt være aktuell! Takk for tipset!
 8. Ah, da er jeg med Ja, vi drar en plass mellom juli-august. Da ligger medianen på ca 10 grader, men er jo nesten 60 grader nord, så det kan alltids slå om naturligvis .Men er ikke spesielt bekymret for om Comfort på -2 skal rekke der, forutsatt at det faktisk stemmer med hva Helsport sier da vel og merke. Litt av grunnen til at jeg lagde denne tråden. Den har vært på 20-30% avslag allerede ser jeg. Skittfiske kjørte en kampanje på den nå nettopp, og jeg kjøper aldri utstyr til fullpris :D. Får bare smøre meg med litt tålmodighet, så har sikkert villmarksliv eller noen en test i løpet av sommeren. Dette er ikke noe hast før til neste år uansett, ettersom vi har hele 2020 på å teste og bytte utstyr som ikke holder mål. Sjekket forresten temperaturen der vi skal nå i dag, og ligger på 1+ grad midt på dagen. Ikke gæærnt!
 9. Takk for innspill folkens. Det er meget mulig å vurdere winter-versjonen her og (kona skal ha denne uansett, for hun fryser okke som). Jeg har en tendens til å være veldig varm, og det skal bli ganske kaldt før jeg begynner å fryse i posen. liggeunderlaget jeg bruker i dag er Exped HL LW, som jeg syntes isolerer meget godt. Til info er det helt nord i Newfoundland vi skal. Turen er planlagt til overgangen mellom juli/august, alternativt hele august litt avhengig av logistikk, som vi er i prosess med å planlegge nå. 30 dager er satt av til selve krysningen, uten mulighet for bytting av utstyr underveis. 300G fra eller til når man likevel går ned nesten en kilo er ikke en dealbreaker for min del. Men i all hovedsak er det pakkvolum som betyr mer enn vektbesparelse, ettersom det er plass i sekken som vil være viktig. Er godt vant med 40-50kg sekk på ryggen fra før av. Dersom jeg kan ish-halvere volumet på posen, får jeg også teltet inn i soveposerommet nederst i sekken, og det gjør pakkingen vesentlig enklere. Jeg tar en titt på winterposen. Erlend: Har du tilfeldigvis et bilde av posen nedpakket hvor man kan se ca størrelse på den? Tar uansett en tur på XXL i helgen og sjekker, men tenker å bruke et par dager nå på å undersøke litt hva som er der ute av alternativer.
 10. Hei, Ser etter å bytte ut min gamle 1.8kg mamut 3S med noe hakket mer kompakt og lett, ettersom jeg er på turer med lange avstander. Nå ligger det en 30dagers i Canada i boka for 2021, så jeg har 2 sesonger på å teste utstyr som skal være med over dit. Nye Rago Superlight 3 sesong virker meget interessant. Den kom så vidt jeg husker i fjor høst; Er det noen som har testet denne ennå? Har vært å sett på den på XXL, men jeg har litt aversjon i å legge 5k i en pose før jeg føler meg trygg på at andre har hatt positive erfaringer om denne. Kan ikke finne noen tester på nett ennå heller, noe som er forståelig ettersom vi akkurat har lagt vinteren i bakspeilet. Evt om noen har noen knallbra alternativer, så er jeg åpen for å vurdere det og. Vekt og volum er ganske høyt på prioriteringslisten. Med Rago SL kan jeg barbere av 1kg på soveposen jeg har i dag som vil være viktig. Jeg er kun ute fra april - november, så har ikke behov for vinterpose.
 11. Takk for tipsene Thomas og Anders! Skal sjekke ut alle alternativer Går ikke til innkjøp før i høst uansett da jeg skal over dammen, med mindre det hadde blitt helsport, men ser ut som jeg vurderer en av de andre her. Foreløpig ser Hyperlite Mountaingear sin ut som den mest aktuelle. 276g, god slitestyrke og har enda ikke funnet en eneste negativ tilbakemelding på den, hverken av brukere eller testere. Men skal sjekke ut litt videre Kan ikke stå halvveis over Ungavahalvøya i Canada med en ødelagt tarp.
 12. Ok, så denne kan du gå god for altså? Klarte ikke å se ift festepunkter på denne. Er den helt plain, eller har den festepunkter rundt om? Sitter på jobb så kan ikke sette på youtubevideoer, men ligger sikkert en hel haug med tester der ute og vil jeg anta. Skal en tur over dammen i oktober på tur i Colorado, så kan få bestilt meg opp den tarpen det ender opp med å bli der, så har god tid på å ta en avgjørelse.
 13. Noe slikt du tenker på da? http://www.zpacks.com/shelter/tarps.shtml Har du erfaring med denne modellen? Edit: Leste litt tester rundt Zpacks sin. Den får ok skussmål. Letthet er jo naturligvis vært en prioritet på denne, som gjør at materialet vil ikke være like sterkt. I en test, som gav Zpacken sin tarp gode skussmål, så anbefalte de å gå en prisklasse opp, til denne: https://www.hyperlitemountaingear.com/products/flat-tarp
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.