Gå til innhold
  • Bli medlem

gerrit

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Grenseleden går mellan Ritsem (Sverige) och Slahpa/Sørfjord i Tysfjord, Nordland. Med en stor grupp går det bra att boka båtskyss hos Brødrene Jakobsen, men som privatperson går det inte att betala detta. Det finns dock kraftstasjon i Slahpa/Sørfjord. Är det folk där vanligtvis? På helger? Vardagar? Ved någon om det går att få skyss som ensam vandrare?
  2. Hei, Jeg vil bare gjøre en liten annons for ett (relativt) nytt nettsted om frilufts på engelsk. Den liknar et forum, men skiller seg fra ett vanligt forum i att den syfter på å lage en stor databas med spørsmål og svar. Det blir dermed en ressurs hvor du enkelt kan lete etter informasjon. Det er komplementær til et forum som fjellforum, som er flott for debatt, men det kan være vanskelig å finne hvis et spørsmål har blitt spurt før. Mer informasjon om nettstedet du kan finne i deres FAQ. Nettstedet er under oppbygging og har ingen bestemt navn, men heter før tillfellet The Great Outdoors. Den bygges genom att folk stille spørsmål og gi svar. Medlemmer kan stemme på spørsmål og svar, og spørreren kan markere et svar som riktig. De spørsmål som akkurat nå ha flest stemmer er om det er bedre å være naken eller ikke i en sovepose (tørr klær er bedre), hva som skal gå in i en nödpaket og ]hvordan å fjerne ei flått. Noen av de nyeste spørsmål handler om hvordan å bygge en iglo og hvordan å komme seg ut ur kvikksand. Som sagt er stedet under konstruksjon, men stedet byggs av brukere. Alt som har å gjøre med frilufts er on-topic, og innholdet har en fri lisens (som på Wikipedia). Jeg liker nettsiden (som er en del av et nettverket StackExchange og ønsker å se det vokse, og det er derfor jeg annonserar det her (:. (Jeg er bare et vanlig medlem av The Great Outdoors, og har absolutt ingen kommersiell interesse i det)
  3. En plan som en kompis och jag har haft är att kombinera Sørøya, Seiland och fastlandet. Vi skulle ha tre veckor men man kan stiga ur på flera ställen. Vi skulle åka Hurtigruten från Tromsø till Øksfjord, ta hurtigbåten till Hasvik, gå till Akkarfjord, ta hurtigbåten till Hammerfest och sedan till Kjerringholmen på Seiland, gå till Hakkstaben, ta hurtigbåten till Storekorsnes, och gå till Stabbursdalen därifrån (eventuellt hela vägen till Skoganvarre). Åter med buss (i vår fall till Kiruna). Man kan stiga ur i Hammerfest, Storekorsnes och där man korsar E6 på Sennalandet mellan Storekorsnes och Stabbursdalen. Vi planerade detta för i höstas, det blev inte av men förhoppningsvis blir det av i år. Jag har detaljerade anteckningar (på Nederländska...) med alla tider som gäller hösten 2011 som jag kan skicka om du har interesse.
  4. Som jag förstår finns det från och med nu tre serier. Därmed slår Norge nuvårande champions Spanien, som har två serier: en militær serie där alla namn är endast på spanska, och en civil serie där namn är på lokal språk, som kan vara baskiska, katalanska, etc. Har de tre norska kartserier samma kartbild i Norge? Och samma kartbild utanför Norge? Samma stedsnamn? Eller finns det skillnader förutom bladinndelning och material? Statens Kartverk kommer att ha en militær kartserie och en sivil kartserie, enligt Statens Kartverks hemsida: http://www.statkart.no/nor/Land/Kart_og_produkter/Papir-_og_plastkart_150_000-M711/ [*:15da5094ab]Inndelning militæer kartserie Statens Kartverk, 727 kartblad à 124 kr: http://www.statkart.no/?module=Files;action=File.getFile;ID=45154 [*:15da5094ab]Inndelning sivil kartserie Statens Kartverk, 212 kartblad à 145 kr, 265 kr i plast: http://www.statkart.no/?module=Files;action=File.getFile;ID=45040 [*:15da5094ab]Inndelning Norge-serien, 195 kartblad à 179 kr: http://www.kartbutikken.no/bilder/norge-serien.jpg . Den här serie går ganska långt in i Sverige. M711 är ganska dålig i Sverige. Att det publiceras blad som "Torneträsk" och "Kebnekaise" skulle tyda på att de vill konkurera med svensk fjällkartan. En bra 1:50.000 täckning av svensk fjällvärld våre underbart. Men är den bättre än M711? Vilka ytterliga skillnader finns?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.