Gå til innhold
  • Bli medlem

Grasrota

Passivt medlem
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for tilbakemeldingene! Har akkuratt tørket 700 gram strimlet oksekjøtt, og det ble vellykket! Lagte meg Beef Jerky etter oppskriften på matprat.no (http://www.matprat.no/kokeboka/turmat/beef-jerky-torket-oksekjott/). Hørtest interessant ut med svinekjøtt og kylling også. Lar dere kjøttet ligge i noen form for marinade før tørking? Med tanke på at turen er satt til ca to veker så hadde det vært greit og variert på matrettene. Jeg leser at mange steker kjøttet før det tørkes. Nå gjorde ikke jeg det før jeg tørket biff-strimlene mine. Hva er grunnen til at kjøttet stekes før tørking? Går tørkingen fortere, eller er det mindre sjangs for bakterier ved eventuell steking?
  2. Hei! Etter å ha lest en del rundt på forumet bestemte jeg meg for å prøve å tørke kjøttdeig. Ser at temperaturene for tørking av kjøtt i stekeovn ligger på rundt 50-70 grader, og varigheten fra 5-12 timer. Jeg brukte varmluft på 60 grader med ovnsdøra på gløtt. Sjekket kjøttet jevnlig helt frem til tørketida rundet 12 timer, men det ble aldri helt tørt. Når begjær te på kjøttdeigen etter 12 timer var den fortsatt fuktig, nesten dekket av fettlag ( til opplysning brukte jeg ikke stekefett av et slag). Jeg fortsatte tørkingen i håp om det skulle bli bedre, men det ble ikke det. Hva kan være galt? Hvordan skal kjøttdeigen være i konsistens når den er helt ferdig tørket? Skal den være helt knusktørr? Dette er første gang jeg tørker, og håper på noen råd! Viss det er av betydning var det firstprice kjøttdeig som skulle tørkes. Er det bedre å tørke strimlet oksekjøtt?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.