Gå til innhold
  • Bli medlem

vandrer

Passivt medlem
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av vandrer

  1. Anngående blodsukkerapparater: For å ikke å ha for mye "stæsj" med meg, bruker jeg Accu-Chek Compakt plus blodsukkermåler og Accu-Chek Multiclix penn. Grunnen er at i begge disse kommer nålene og stripsene i "kassetter", henholdsvis 17 (måler) og 6 (penn). Slipper å styre med enkeltstrips og nåler med valne hender, og det er gjort i en fei. Det er to helt forskjellige verdener å være på tur kontra hjemme. Det kan være kaldt, aktiviteten er så å si kontinuerlig, samt tung sekk. Jeg begynner med halvert inntak av insulin, for deretter justere meg oppover. Vær obs før du skal legge deg. Har det vært slitsomt på slutten av dagen, kan det være lurt å legge seg med høyt blodsukker. Slitne muskler suger blodsukker en god stund etter en strabasiøs tur.
  2. Ha sprøytene i innerlomma, det holder. Men vær ekstra forsiktig med blodsukkerapparatet, det er ikke mye som skal til hverken når det gjelder temperatur eller skitt før det streiker. Oppbevar det vanntett og ta med ekstra batteri. Se også lenke, vi er nok ikke så mange her inne. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=13312&highlight=
  3. Lurer på om det er andre her inne som har diabetes og hvordan de gjør det når de drar på tur. Har selv "arvet" diabetes 1, (det er den med sprøytene) og syns det hemmer en god del. På tur tar jeg ca halvparten av vanlig insulindose på morgenen, måler blodsukkeret når jeg har gått et par timer, fyller da som regel på med noe søtt for å ha noe å gå videre på frem til lunsj. Det verste er om kveldene når jeg skal legge meg. Har dagen vært hard, vil musklene ta sukker fra blodet i flere timer etter jeg har lagt fra meg sekken. Dette må jeg ta høyde for, og for å sikre meg legger jeg meg med skyhøyt sukkernivå. Hvis jeg har beregnet feil, våkner jeg med fortsatt alt for høyt nivå, noe som kan være veldig slitsomt. Utstyrsdelen veier sjelden mye, og den bekymrer meg ikke. Men til stor forskjell fra før, kan kroppen aldri gå tom, (selvsagt spesielt viktig når barn er med) så for også å sikre meg mot dette, tar jeg med "enorme" mengder mat, sjokolade og andre søtsaker. Sekken kan m.a.o. fort nærme seg 30 kg på en vanlig helgetur! Er det noen "erfarne" diabetikere der ute som kan komme med noen tips/råd om hvordan dere løser problemene?
  4. Dette er visst en nyhet, men er det noen som har vært borti denne?
  5. Hei! Mitt råd er at du i begynnelsen, før du bestemmer deg, kjøper BILLIG utstyr. (Jeg har ennå ikke bestemt meg). Det er tross alt sena som teller. Snella og stanga vil funke uansett. Hadde en teleskopstang som kosta 199,- i 10 år før den gikk istykker. Du får like mye fisk uansett hvor mye utstyret koster. Om det er kulelager eller ikke, spiller ingen rolle. Sena skal inn. Bruk heller pengene på annet utstyr. Slukstang, om det er teleskop eller vanlig etter ørret: Fisk med sluk og en liten flueopphenger. Kastedobb med 2 flueoppheng er også veldig bra. Sjekk litt hva som surrer i lufta rundt deg før du velger flue. Myggen er da selvsagt en klassiker. Jeg innbiller meg at ørreten er glad i rødt, det tenker jeg på når jeg velger sluk/flue. Se for deg, og dette er viktig, hele tiden hvordan sluken presenterer seg i vannet! Fisker du etter f.eks. gjedde, er det lurt å av og til dra plutselig i stanga. Da kan det se ut som det er en flyktende fisk, hvilket får gjedda til å hugge.
  6. Her får du en link til en meget god side. Her skal de skramle sammen komplett turutsyr til maks en tusenlapp! Jeg følger spent med..... http://www.friluftsliv.no/node/476
  7. Garantert i en Meny butikk.
  8. Lavvu'n skal stå høyt i terrenget for å sikre godt nok trekk. Samene brukte mange ganger i tillegg tre røykkanaler som de gravde ut og gikk direkte til arnen. Bruk tørr og "liten" ved, slik at bålet, selv om det er lite, blir skikkelig varmt. Når glohaugen får litt størrelse kan du hive på våtere ved.
  9. Fulgt med leeenge på de forskjellige diskusjonene anngående brennere. Min erfaring har, selv etter et langt turliv, begrenset seg til bål og Trangia'n. Har også tenkt på å bruke gass om sommeren, men etterhvert har jeg blitt slik at jeg vil ha færrest mulige "gadget'er", vil ha det enkelt og funksjonelt. Det er multifueler som er best på bensin, noen er best på parafin, ja, noen er visstnok best på gass også. Felles for dem alle er at det følger med avtagbare dyser, slanger, flaske og pumpe inklusive verktøy. En, etter min mening, masse ting som det er en stor sjanse for at man ikke har i sekken når man trenger det. Noen bråker, andre er stille. Av og til er det noen som nevner Coleman'en under slike diskusjoner, men uten at jeg skjønner hvorfor, blir de nesten hver gang oversett. Kjøper sjelden utstyr på impuls lenger, så derfor, for å teste den, kjøpte jeg min Coleman 450 brukt. Ja, brukt. Her på forumet. Den hadde blitt brukt hver dag i ca. 100 døgn. Nå har den gått ca. 125 døgn. Den er liten og kompakt kraftplugg, med mer enn nok watt. Ingen forvarming eller løse gassbokser. Ingen hensyn å ta til årstidene. Ingen deler å miste, trofast og starter alltid. En skikkelig alt-i-ett turkompis!
  10. Den må brenne en stund på "low", helt til flammene blir blå. Pump deretter 30 ganger mens den fortsatt står på "low". Deretter kan du gi full gass.
  11. Hvis det brenner rundt den røde spaken, må den så vidt jeg kan forstå, være lekk!
  12. Sorry.. Bruker lomma til umistelige småting, jeg bruker den minst, og det er for min del derfor "vanskeligere" å miste ting derfra. F.eks. lighter, medisiner...
  13. Du behøver ikke gå gjennom andre. Har selv leid, og hver gang har banken stilt garanti for meg. Like bra som kontanter for utleier!
  14. Fikk en msn av min niese: Askjeera? Jeg: Sjekker mail, hva gjør du? Hun: Næ.. Bare chillern på læppen.......
  15. Hvis du i tillegg også er litt altetende: http://www.friluftsliv.no/ http://www.fjellogfiske.no/ http://www.utsidan.se/ Det er ihvertfall jeg, så kom med noen sider, så takker og bukker jeg...
  16. Skulle gjerne vært med og stemt jeg også, men er det noe hokus-pokus for å få til det?
  17. Sommerstid legger jeg inn en ekstra såle, bruker vanligvis strls. 45, mine vikinger er strls 47, og det går kjempebra. Sålene, som er tykke og harde, fulgte med når jeg kjøpte de.
  18. Takk skal du ha, dsk, men linken, http://us.share.geocities.com/dagskarlsen/111/111_T_int.pdf funker ikke. Finnes det noen andre?
  19. Gravde frem min i går. Kjøpte den en gang på utsalget ovenfor Jessheim, som nå er lagt ned. Testet den da, men den ville ikke fyre. Smurte pakninger etter oppskrift fra runegutt, skrudde, gnukket og pusset i et par timer før jeg testet den. Og viola! Fyr var det her! Dog med iblandet gule flammer. Stinket såpass at samboeren rømte huset, men allikevel! Bestilte rep sett fra Unisupply(?) i Drammen med mekkeanvisning. Håper jeg får den til å brenne bedre da? Og så var det en ting til jeg lurer på. Den er jo grønn av farge og på den står det at det er en 111, punktum. Men at den er for: Kerosene, White Gasoline, Alcohole. Følger med stort ratt (høyre) og det er fire rør opp til brenneren. Drammenseren sa at dette var et multifuelapparat med stillebrenner som også ville gå bra på bensin på samme dyse, men på grunn av at det på den tiden (80-åra) ikke var lov å selge multifuel i Norge, ble den derfor solgt kun som parafinapparat. Burde jo da være en 111T, men der følger det vel med utskiftbare dyser? Og forsvaret bestilte dem da i tilfelle grønnlakkert?? Vil gjerne at noen som har prøvd dette kan svare før jeg går igang og tester selv. Har stor respekt for bensin!!
  20. Kjempetråd, folkens! Snart nede i samme vekt som sekken min veier tom! Det jeg kunne bidra med er forbigått for lenge siden, så nå er det erfaring og detaljkunnskap om forskjellige kjente og ukjente produkter som står igjen. Men husk å fjerne lommerusk, da. Er vel 2-3 g å vinne der også
  21. I tillegg til kaffekjelen; Lighter sag Samekniv
  22. Er i ferd med å kjøpe meg en ny mobiltelefon. I den anledning lurer jeg på om det er noen der ute som har prøvd kombinasjonen mobiltelefon/GPS? Er dette noe å ha, eller er det for dårlige greier? Tenker først og fremst på en Nokia 6110 Navigator som står annonsert i den siste blekka til Elkjøp, Så, er det noen som kan gi noen råd?
  23. Ja, selvsagt, construct. Surret litt der, ja.
  24. Har lest det meste av ihvertfall de norske forfatterne. Men er det noen som har imponert meg, så er det Helge Ingstad "Øst for den store bre", der han i en alder av nærmere 50 år overvintrer med eskimoer, samtidig da også må bidra til fellesskapet. Som jeger virket det som han utviklet kondis lik en 17 åring. Føltes nærmest som jeg satt der i leiren når jeg leste boken.
  25. Er blitt litt lei disse som kritiserer jakt her på forumet. De aller fleste her utøver dette nesten året rundt i en eller annen form. Og det skal de selvsagt få lov til å fortsette med. Jakt er fellesnevner for noe ALLE rovdyr har i blodet som bor på denne planeten, enten man er katt, rev eller menneske. Dette er noe vi liker å gjøre, rett og slett fordi det er naturlig, og det ligger i våre instinkter. Er ikke bare å slutte med noe man har drevet med i en million år! Tror ingen har lyst til det heller.. Selv om det i de siste 30 årene har blitt mer "in" å ikke vite at kjøttet kommer fra vettskremte bufe som kun er alet opp for å spises. Har vært med og kjørt dyr til slakteriet, det er, det må jeg få utheve, nesten så man blir "bufemotstander"! Det som virkelig er "in" hvis du er en skikkelig "jaktmotstander" er å fiske. Takke meg da til et skudd i hjerterota og takk for meg etter et fritt liv, enn å bli kjørt en halvtimes tid fordi "jaktmotstanderen" syns dette er utrolig festlig. Ja, det ER festlig å kjøre en diger laks / ørret så lenge, og deretter synes at man har gjort en fantastisk jobb. Det er OGSÅ selvsagt festlig å gå på jakt etter landdyr, selv om noen vil synes de er penere. Som nevnt tidligere er dette et nedarvet, naturlig instinkt som forteller oss nettopp dette. Dette er spennende og gøy! Om byttedyrene lever over eller under vann, er likegyldig. Jakt er det okkesom! Ikke klassifiser dyr som lever under vann som "underarter", det er de bare ikke. Noe vi har funnet på for å lette våre egne, sarte samvittigheter, og dermed for å bli klassifisert som, og dette er viktig; "jaktmotstander". Nå er det sikkert noen som mener vi er opphøyet over andre dyr, men sett fra naturens øyne er vi like alle sammen. Vi har bare alle fått nettopp de riktige verktøyene vi trenger for å overleve. Til slutt til dere andre: Det er helt greit å jakte fjelltopper også! Kjør i vei!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.