Gå til innhold
  • Bli medlem

Radiowave

Aktiv medlem
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Radiowave

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ja, godt fornøyd, men som det også har blitt nevnt, det er ikke plass til de største eggene.
  2. Jeg kjøpte meg ny hardplast eggbeskytter i fjor høst på XXL i Trondheim. Gul og fin er den og det er plass til de vanlige 6 eggene:) Jeg finner den riktignok ikke i vareutvalgtet på nettsidene, men du kan jo ringe og høre med dem på XXL?
  3. Jeg har selv vært et utall ganger i Røssdalen i Forsand kommune. Tar ferja over Høgsfjorden og kjører over Lysefjordbrua fra Oanes. På Forsandsiden kjører dere oppover Espedalen. Det er opparbeidet parkeringsplass og relativt bra sti innover i Røssdalen. Det er et kort stykke med steinur langs vannet, men ikke noe problem å forsere. Jeg har vært i Røssdalen siden jeg var 2 år gammel og har selv hatt med på turer inn der med min nevø siden han var 6 måneder gammel. Målet er en gresslette innenfor Røssdalsvannet. Det er en stor åpen slette, men elven som renner gjennom og høye fjell på hver side. Det er kjempeflott. Det tar normalt en halv time å gå inn, og litt lengre dersom du skal ha med deg de aller minste, men absolutt å anbefale.
  4. Kan nevne at dette, teoretisk sett, maksimalt skal ta 12,5 minutt. Dersom du er uheldig kan det nok ta littegrann lengre tid dersom den må benytte seg av flere satelitter for å fullføre nedlastingen av almanakken.
  5. Jeg har vokst opp med det å plukke blåskjell og spise, men vi sjekker alltid opp i rapportene fra mattilsynet. Der jeg er fra står det hver uke i lokalavisen en liten notis om tilstanden til blåskjellene. Er det ikke anbefalt så spiser vi ikke. Blåskjell er utrolig godt!
  6. Jeg husker vi var inne i Røssdalen på motsatt side av Frafjordheiane for noen år siden. Det var vel helgen rundt sankt hans. Heldigvis var det mye godt og bløtt vær som gjorde elva og sletta inni Røssdalen nesten sammenflytende(ok, liten overdrivelse, men mye vann var det iallefall). Midt på dagen begynte det å buldre noe voldsomt høyt oppe i fjellesiden mot nord, det var utrolig som det ga gjenklang i fjellsidene. Det var et lite ras som stoppet for det meste i skogkanten, men enkelte småstein sprang helt ned til sletta i dalen. Litt ugrei følelse, men samtidig fasinerende også. Forøvrig en fin turrapport som gjør at jeg, midt i den verste eksamenstiden her i Trondheim, lengter voldsomt hjem til Frafjordheiane...
  7. Jeg har den versjonen til Haglöfs som det er linket til tidligere. Den har fungert veldig bra og kan anbefales. Den holder kartet tørt og det er sto flat med gjennomsiktig plast. Har hatt den mappa med meg i tre år nå og aldri hatt noen problemer av noe slag.
  8. Jeg går også en del turer i bymarka og har merket at spesielt i Baklidammen er beveren veldig rolig ovenfor folk. Jeg går som regel sammen med hunden min og vi har sittet på land tre-fire meter fra den lille beverfamilien som holder til i Baklidammen. Vi har flere ganger sittet og sett på dem i 20-30 min. Når det gjelder dens herjinger i skogen så virker det ikke alltid så gjennomtenkt nei. Jeg bor på Tempe og i Nidelva rett nedenfor her har beveren krøpet undet et gjerde og veltet trær over det samme gjerdet, slik at treet nå hviler på gjerdet:) Jeg synes beveren i bymarka er en del mindre enn det som er vanlig. Har vært med og skutt bever på Røros og sett flere av de som holder til i Nidelva, og de synes jeg er større enn de som holder til i Bymarka. Det kan være at jeg tar feil, men det er iallefall min erfaring. Uansett så er det spennende å følge med på beveren hvor den nå er.
  9. Min far skal være med på en slik tur nå i slutten av mai til litt ut i juni. Den turen han skal være med på er det første gang de arrangerer, så han visste heller ikke noe mer. Den turen han skal være med på er fra Pyramiden til nordsiden av Spitsbergen. Tror nok det blir en kjempeflott tur, er litt misunt på ham, det må jeg innrømme. Heldigvis har jeg en masteroppgave som skal leveres inn i de tider slik at jeg slipper å tenke så mye på det....
  10. Jeg kjøpte meg boka "Norges nasjonalparker" av Leif Ryvarden på mammutsalget nå for en stund siden. Den ble lest igjennom i påsken. I boka er det flere tilfeller der den henviser til nasjonalparker i Sverige og da gjerne nasjonalparker som grenser opp mot nasjonalparker i Norge slik at det blir store sammenhengende områder på begge sidene av grensen. Jeg lurte på om noen har vært innom en lignende bok om svenske nasjonalparker. Det hadde vært fint å fått lest litt om hva skogene og dalene i Sverige inneholder av parker. Spesielt om det akkompagneres av flotte bilder.
  11. Jeg har en goldentispe som jeg har kjøpt kløv til. Hun blir snart to år, så hun har ikke fått de store utfordringene vektmessig med kløven enda, men de kommer til sommeren tenker jeg. Når det gjelder vekt har jeg hørt fra flere hold at en kløvvekt opp mot en tredjedel av hundens egenvekt går veldig greit. Så der vil jeg støtte opp om tipset fra gaardern. Min hund hadde ikke noe problem med å gå med kløven. Hun gikk litt merkelig de første hundre meterne den aller første gangen, men nå er det ingen problemer. Akkurat tilvenningen er nok litt forskjellig fra hund til hund, men jeg er overbevist om at det ikke skal bli noe problem for goldenen din.
  12. Jeg kom over den samme annonsen her forleden dag, men må innrømme at det høres ikke godt ut. Kanskje jeg hadde skiftet mening om noen hadde dratt frem en boks foran et bål en gang:)
  13. Det kan se ut som om folk på forumet ikke har prøvd ut denne gapahuken. Jeg var uansett en tur utom Lade igår og kjøpte meg et slikt gapahuktelt. Det er god plass for meg, en sekk og en golden retriver. Åpningen kan, om det skulle bli nødvendig, lukkes helt igjen. Den største overraskelsen min var at det er to store luker på hver side av huken. Lukene kan lukkes igjen med borrelås, så jeg er litt usikker på hvor godt det kommer til å fungere. Det skal bli spennende å se hvordan teltet fungerer utover våren.
  14. Jeg kjøpte meg nye jaktstøvler av typen Alfa Bever Pro i januar. Siden jeg bor i trondheim har det blitt dårlig med muligheter til å teste dem på glatt fjell, men jeg har derimot hatt gode muligheter til å prøve dem på is, slaps og snø. De er veldig glatte på slikt føre, men jeg har en følelse av at også sålen blir litt mykere og mindre glatt etter en kort inngåingsperiode, om man kan bruke det uttrykket. De forrige jaktstøvlene var fra Viking, men jeg husker ikke modellen. Vikingskoene var også veldig glatte i begynnelsen og ble dermed satt bort til fordel for forsvarets M77. Jeg antar at flere her inne har erfaringer med forsvaret standarsko. De er ikke spesielt varige og siden jeg er student så ble det billigste alternativet å hente frem igjen Vikingskoene når forsvarets sko hadde gjort sitt. Vikingskoene var fortsatt glatte, men det endret seg raskt. De siste to sesongene jeg brukte Vikingskoene var de veldig gode på glatt fjell. Så min erfaring er så langt at sålen også må gås inn. Foreløpig er jeg fornøyd med mine nye alfasko. De er stabile og gode. Det skal bli kjekt å få testen dem ut skikkelig når våren kommer til trøndelag.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.