Gå til innhold
  • Bli medlem

Daniel Oaland

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Daniel Oaland

  1. kaster meg på bjørn J, svea er et kjempe telt
  2. Sikker på at tauet som mammut nevner ikke er tvillingtau? Disse skal faktisk klippes i samme sikring, da dem alene ikke er sterke nok til å ta et fall.
  3. klattermusen freke buksa håper denne svarer til all forventning.
  4. jeg holder til på østlandet, nermere bestemt hedmark, ikke det beste fjell eldoradoet men jeg er ganske mobil
  5. hvor holder du til petter ? er litt i samme båt selv.
  6. nei ikke nødvendigvis.. liker å klatre naturlig... tenker mer plasser som har fine riss slik at det er mulig å klatre med egne sikringer, men klatre på stiger, og gjerne flere taulengder slik at du får trent inn all taurutiner osv.
  7. hei, er det noen som har noen erfaring med dette ? og som evt vet om noen plass i landet som egner seg spesielt godt til å tillegne seg erfaringer ? tenker da på bratte partier, men med gode sikringsmuligheter.
  8. nja, fikk en liten tur, ser ut som dette kommer til å fungere helt ok, merker den velter litt i skrått terreng. men tenker å prøve den litt til før jeg gjør noen flere modifiseringer.
  9. Takk for svar, @Espen Ørud hvor mye ekstra plass har dere i 4? Prøvde å måle opp i stua hjemme, og da var det jo et haaav av plass, men hvordan er egentli dette i praksis? Og om noen vet, hvorfor får du ikke 3 i rød og gul farge?
  10. Hmm gode poeng der altså, vekt har ikke så veldig mye å si da det i hovedsak skal bli brukt sammen med pulk. Teltet skal somregel kun bli brukt av 2 så tenker å gå for 3 persons utgaven, er det noe gunn for at jeg skal velge 4 utgaven ?
  11. Hei, skal ha nytt vinter telt da mitt exped orion 2 blir litt for lite mtp matlaging og "velferd" på vinterstid. har kikket på både helsport svea 3 og fjellheimen xtreme 3. såvidt jeg klarer å se er den største forsjellen kun at svea har et ekstra bagasje rom. Dama er meget intresert i dette, men jeg er noe usikker på om dette vil bli brukt no særlig, av erfaring så er det jo slik at jo større plass du har, mer mer drit drar du med inn noen som har prøvd begge kansje, og har noen erfaringer de vil dele? Det setter stor pris på
  12. Fikk pulken min i går ble sittende en stund å mekke litt på den. Løsningen ble som følger: 7mm statisk tau rund alle sidehull for å lage festeløkker, bunnet med enkel knute på hver side av hullet for å holde løkka på plass, og lagde ett enkelt taudrag av samme tau, med bilstrikk i midten for å ta de værste rykka. Aldri gått med pulk før, så blir spennende å få noen erfaringer.
  13. Nice spørs om det ikke må bli en slik en da aldri gått med pulk før, så det blir spennende å prøve.
  14. Hei, vurderer å gå til innkjøp av artic bedding men lurer på følgende: passer exped 9LW liggeunderlag inni? har sjekket målene og liggeunderlager blir et par cm for bred, men tenker kansje det går å presse det inn. noen som har erfaring med dette ? takk for svar. mvh Daniel
  15. Noen som vet snøforholdene i jotunheimen nå? Nærmere bestemt rasletind ved valdresflya. fikk foresten årets første topptur på haukelifjell i dag. Og det vær plenty med snø.
  16. jeg kontaktet hoved importøren av exped ang dette, om fikk som svar tilbake: dette er noe vi og har reagert på mtp at det selges "vinter" telt. spesielt opp i mot de store glippende og snø... de skulle i invovasjons møte med exped i løpet av denne uka, og da var dette en ting de skulle ta opp. spent på å se hva de sier forno...
  17. jeg kappet foresten stengene med ca 5 cm på hver, glippa mot bakken ble naturligvis mye mindre, og ser mye bedre ut.... kan kansje kappe 5 til, men skal prøve ut dette i helga å se om det har noe innvirkning på kondens osv inni teltet.
  18. Takker for all interesse rundt teltet mange gode tips. Jeg trippelsjekket at alle stengene satt slik de skulle. Jeg får ta en ny runde, og prøve å løsne litt på en side og stramme på den andre. Hvis dette ikke funker så blir det vel kapp av stenger som blir løsningen. Til dere som har teltet selv, har dere brukt det noe på vinterstid? Hvordan fungerer dette teltet da? For regner med man graver snø opp etter kantene og bruker luftingen som sitter høyt ?
  19. men hvis du kapper stengene, kan du ikke risikere at det blir for tett ?... første gangen jeg brukte teltet så var nemli glippa ikke større en 2-3 cm, men nå er det jo overdrevent mye... er vel rart om teltduken har krympa og ?
  20. men hvis du kapper stengene, kan du ikke risikere at det blir for tett ?... første gangen jeg brukte teltet så var nemli glippa ikke større en 2-3 cm, men nå er det jo overdrevent mye... er vel rart om teltduken har krympa og ?
  21. det ble strammet så mye som mulig når jeg satte det opp nå, men syns fortsatt glippa er for stor. den ene sia så ligger jo teltet helt nede ved bakken, og på den andre siden er det 10 cm glippe ? syns det virker rart. nå skal det jo sies at det er noe bedre ute, da du sjeldent finner en så flat plass å telte. men hva vet jeg kansje det skal være slik pga ventilasjonen ?
  22. hei, for en tid tilbake kjøpte jeg et skikkelig 4 sesongs telt. valget falt på exped orion 2 extreme. har gått brukt teltet en del men har siden jeg fikk det hatt ett problem at jeg får et gap mellom teltduken og bakken. dette har ikke vært et kjempeproblem på sommer og høst men jeg frykter når snøen legger seg og det blir litt vind vil jeg få et kjempeproblem. er det flere som har dette teltet som har samme problem/utfordring ? eller kan det være en produksjons feil ? jeg legger ved et par bilder slik (bildene er tatt inne i stua, så naturlig nok er ikke teltet helt supert satt opp og bardunert, men det ser omtrent likt ut når jeg setter det opp ute. på forhånd takk for hjelpen
  23. Hei. Skal til beitostølen å hente meg ett par nye ski i mårra. Kunne tenke meg å kombinere dette med en liten topptur(på ski) om forholdene ligger tilrette for dette. Noen som har noen tips ?
  24. Hei, min tidligere klatrepartner har desverre flyttet, og jeg er på utkikk etter en ny. Holder til i klatre "eldoradoet" elverum og klatrer naturlig 5/6. Driver stort sett med alt ( sport,naturlig,is og har i siste tid fått øynene opp for teknisk klatring. Kjempe dreven er jeg ikke, men har godt humør og er lærevillig. Så hvis det er noen der ute som kunne tenke seg å ta en under vingene ta gjerne kontakt. Mvh Daniel
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.