Jump to content

RTMZ

Aktiv medlem
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RTMZ

 1. Var så heldig at ei venninne fra Sveits fikk med seg smertestillende til hund siste sommer... Hunden min fikk et lite sår på venstre labben pga en metalrist på stien. Det førte til overbelastning av høyre side, slik at han ikke klarte å gå. Vi var langt unna sivilisasjonen, og med smertestillende (1 tablett om dagen) klarte vi å komme oss til tog og veterinær. To uker med ro og han var bra og klar for tur igjen... Tar alltid med et førstehjelpssett til hund men uten smertestillende. Aner ikke hva jeg ville ha gjort uten smertestillende denne gangen.. Måtte vel få en helikopter til å hente oss... Jeg synes det er alt for dårlig at det er så vanskelig å få tak i tabletter i Norge.. Et friluftsland..
 2. Takk for gode svar Dette kommer til å bli bra!
 3. Vi tar med et telt og GPS, bare ikke jeg som skal drøsse med meg de. Vi tok toget til storlien ifjor, men det blir styr å krysse grensa med hundene da de må få ormekur i sverige, og da må vi vente 24t. (reglene ble endret den 1. januar). Har kommet med et forslag av overnatting storlien - bjørneggen - schulzhytta - prestøyhytta - kvitfjellhytta - hell. Da har vi 1 dag 'til overs' i tilfelle vi trenger en ekstra overnatting et eller annet sted. Bedre med solbriller enn alpinbriller? Vil legge til liggeunderlag og 3-sesongspose på lista.
 4. Hei, Jeg og 1-2 venner + 2 hunder (husky og elghund) har bestemt oss for å gå norge på tvers siste uka i februar. Har gått Norge på tvers i fjor sommer og gikk da fra storlien mot schulzhytta og så til Hell da dette var lettest med hundene (ormekur) og transport. Turen fra Storlien til Schulzhytta var krevende. Vi sov i telt da og storkoste oss. For å ha størst mulig sjanse å gjennomføre hele turen på ski har vi valgt å gå fra nedalshytta mot kysten. Hvis det blir bart kan vi evt bytte pulk for sekk i Selbu. Vi håper å gjennomføre turen på 7 dager (i sommer brukte vi 5). Jeg er ganske så uerfaren i vinterfjellet men vil ha med en ekspert på turen. Er det noen her som har gått Norge på tvers på vinterstid og som har noen tips? Jeg tar med følgende utstyr. Er veien til nedalshytta brøytet, eller må vi gå fra hyttefeltet i stuggudalen? Bekledning Jakke og bukse, vindtett. Mesh undertøy i ull + ekstra skift (ikke mesh). tykke og tynne ullsokker (2 par hver) ullgenser Lue + balaklava Overtrekksvotter (vindtette) og innervotter (ull) + ekstra skift bivuakksko Skistøvler Gamasjer tynn dunjakke Utstyr Fjellski og staver med bred trinse Vanntett pakkepose som passer i sekken Vindsekk Spade Sovepose (er en sommerpose god nok?) Førstehjelpssaker med gnagsårplaster/ sportstape håndkle toalettpapir/våtservietter Alpinbriller Kart, kompass og kartmappe Fyrstikker/lighter Hodelykt Termos drikkeflaske kort og langfeller pulk Hundemat Frokost og lunsj ekstra stav
 5. Da ble det Crispi stetind sko (knapt brukt) til 1300 nok, Breidablikk 190cm+binding+staver til 3398 på XXL (fikk litt rabatt etter dårlig service, og kan hente skiene i slutten av neste uke). Nå er det bare feller igjen. Ble anbefalt 60mm kortfeller, hva er deres erfaringer?
 6. Da har jeg bestemt meg for Åsnes Breidablikk 190cm med 75mm rottafella binding.... Men.... Nå har jeg støtt på et lite problem...Etter å ha prøvd ut ulike fjellskisko (alpina travers, rossignol bcx2 og samme modell men da litt høyer, ) har jeg konstatert at jeg har brede føtter, pluss at det finns svært få 75mm sko. Kan noen anbefale fjellskisko for litt brede føtter med nok støtte for ankelen? Det må være en god allround sko Jeg har fjellstøvler fra crispi og de passer perfekt, så tenkte at jeg kanskje burde prøve svartisen siden stetind ikke finns i 75mm. Budsjettet er 2000-2500 så jeg må sannsynligvis vente til etter påske før jeg kan kjøpe sko.
 7. Litt sent svar men takk likevel Men hvordan kan det være at gassboksen er tom etter en dag når jeg tar av brenneren? burde ventilen ikke lukke automatisk? Har forøvrig også prøvd å snu boksen, men da sluttet brenneren bare.....Kanskje den ikke var varm nok?
 8. jeg selger en dakota 10 GPS for 800 nok hvis du er interessert. Mest brukt til Geocaching (har en 'app' til geocaching på gpsen...).
 9. Takk! Stemmer det at det er best å bruke mohair på fine snøforhold, mens syntet fellene egner seg best til isete underlag (med tanke på slitestyrke)?
 10. Takk for svaret! da blir det mest sannsynligvis breidablikk for meg Ser at de selger 180 (50-60kg) og 190 (65-75kg). jeg er 180cm og veier ca 65 inkl klær/sko etc. med tanke på at jeg kommer til å bare en sekk på ca 15kg er det da lurest å velge 190? Måler de spenst i skiene i butikken akkurat som med racing ski? Tenker at jeg har bedre kontroll i nedover terreng med 180cm, men da bør de være litt stive.
 11. Jeg ønsker å kjøpe mine første fjellski. Mest viktig er at de må være uten stålkant (har hund) og stabil med sekk eller pulk. Etter å ha lett mye på nettet fant jeg at de fleste med hund kjøper Fischer jakt Crown, Åsnes Breidablikk eller Kongsvold. Alle er uten stålkant, mens Jakt Crown også kan fåes smørefritt. Finnes det flere ski som kunne egne seg til hund/pulk/sekk? Har en venn sa at det er mye bedre med smørefrie ski når man drar med seg pulk, på da man ikke har tid til å smøre hver halv time plus at man har bra feste uansett føre. Blir det for bratt går det an å bruke feller. Han sa også at han opplevde at Åsnes ski med feller sliter med (dyp) nysnø og bortover-terreng plus at det kjennes som om man hele tida blir bremset når man går med kortfeller. Leste på forumet at det er mange som har kuttet kortfellene litt for å få bedre glid. Har ikke sett at noen har skrevet om erfaringer med sekk (+-15-20kg) eller pulk, så jeg er veldig interessert i deres erfaringer. Når man kjøper ski, skal man da se på egen vekt, eller vekt+evt. sekk? Håper noen kan hjelpe litt i denne nye fjellski-verden.....
 12. Selv bruker jeg silva ex-pole (299nok hos XXL) og er kjempefornøyd! lette staver, enkelt justerbar, og tåler mye. Må si at jeg ikke ser meg enig i testen ovenfor
 13. Heisann! Jeg har vært på en kjempefin telttur i sommer men opplevde å gå 'tomt' for gass alt for fort..... Dag 1: vi brukte primus (optimus vega) til å koke vann (800ml) Dag 2: vi kokte vann (400ml) til frokost. Da vi skulle lage lunsj var gassboksen tom... eller... kanskje ikke det, fordi det følte som om det var masse igjen i boksen, det gikk bare ikke an å tenne primus (det var varmt nok ute) Heldigvis hadde vi en ekstra gassboks med oss. Jeg trodde at problemet kunne være at jeg oppbevarte de separat og at den kanskje hadde lekket en del selvom den ikke følte tom.. Gassboks 2 har jeg ikke separert fra brenneren og den varte i 4.5 dager. Gassboksen kjente fortsatt ikke tom men det var for lite trykk til å varme opp vann. Dette var første gangen jeg brukte primus og lurer derfor på hva man skal gjøre og om dette var normalt.
 14. Har fjellheimen light, og er kjempefornøyd. Vi gikk en 1 ukers telttur i snø/sol/regn og teltet tålte alt perfekt. Har nå kjøpt bunnduk da jeg fikk en liten rift pga stein. Tenker bare å bruke den på kortere turer eller når jeg skal være på samme plass over lengre tid.
 15. RTMZ

  Første telttur :-)

  Hei igjen! Jeg vil bare takke alle for deres tips og triks!! Vi har hatt en kjempefin tur og utstyret fungerte utmerket. Vi gikk fra øygårdstøl til preikestolen og det var mye lettere enn forventet. Jeg planlegger nå en 7-10 dagers tur (140-200km) til neste sommer, noen ideer på fine områder?
 16. RTMZ

  Canada

  Har kjørt mellom Winnipeg - Edmonton - Calgary - Vancouver og kan virkelig anbefale Banff og Lake Louise. Synes selv at manitoba og saskatchewan var litt kjedelig (elsker fjell ) Dinosaur provincial park nær Calgary er fin.
 17. RTMZ

  Lakenpose i ull

  Vet ikke hvor en kjøper stoff i byen, så jeg tenkte å bestille på nett
 18. RTMZ

  Lakenpose i ull

  Tenkte å kjøpe stoff innen to uker
 19. RTMZ

  Lakenpose i ull

  Tid for en oppdatering? Tenkte å sy lakenpose jeg å
 20. Ok. da venter jeg litt
 21. Vet at samling 4,5 og 8 ligger ut på nettet, men synes det er lettere å lese/huske noe på papir enn på nettet.
 22. Hei! jeg skal ta jegerprøven i juni, og er på utkikk etter boka 'jegerprøven med NJFF' Noen som ikke har bruk for den lenger?
 23. RTMZ

  Kart trøbbel

  Får jeg da se det i BaseCamp/Mapsource? En venn som flyttet til utlandet tok med seg kabelen til GPSen, men den er på vei tilbake til TRD Tenkte bare å lage noen fine turer til sommeren med ruteplanlegger i BC.
 24. RTMZ

  Kart trøbbel

  Hmmm.. Har nå hold på å finne ut hvordan jeg kan installere et kart på GPSen min (har ikke SD) i noen timer. har lastet ned OSM_Topo_Summer_Norway kartet (http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html). Når jeg installerer det for jeg mange .img filer som ikke kan brukes i BaseCamp. Finnes det en måte å konvertere img til gpx eller noe? har ingen aning....
 25. Norsk Elghund grå på 11 mnd ikke noe jakthund, men en kosebamse/sofagris og turkamarat.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy