Gå til innhold
  • Bli medlem

Sturesmyg

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Sturesmyg

Nylige profilbesøk

1 171 profilvisninger
  1. Hei, Jeg bruker dette. Funker veldig bra selv om det blir en pose i en pose, så kan bli litt balsing å få hundein inno. Temperaturmessig vil jeg si at med vatteringen blir det en vinterpose. Har vært på vintertur med min hund(Korthåret Vorsteh) og brukt denne. Han lå da på et vanlig liggeunderlag i tillegg til det som er i selve hiet.
  2. Hei, Skal ha med meg hund på første vintertur og har ikke rygg til å bære både han og min oppakning(komfortfokus). Så jeg tenkte å finne en plass der jeg kan parkere bilen og ha en del av bagasjen vår der for så å slå opp telt en innenfor et kilometer-ish fra bilen. Sånn at jeg kan gå turer og hente feks mat/hundemat i bilen når det trengs. Turen er tenkt å vare i 4 dager. Noen tips til steder man kommer til med bil, men der man slipper å telte på parkeringsplassen? Helst på fjellet(les: på eller over tregrensen), gjerne alpint og noenlunde utenfor allfarvei. Har vurdert å kjøre opp mot Møsvann/Møsvanntangen for eksempel Harde bud, men håper på tips.
  3. Hei, godtfolk Tenker meg en kort ukestur i sommer og trenger noen tips. Drømmeturen er som følger: Kjøre bil i maks 4 timer fra Oslo. Transport(kano, båt eller lignende) "inn" på fjellet, altså over tregrensen. Inn til et avsidesliggende område der man kan slå opp lavvo og tilbringe 5 dager med fiske og fotturer uten å matte rive camp hver dag. Om jeg låner en kano eller kjøper en plass på en ferje er litt samma ulla så lenge man kommer seg litt vekk uten for mye anstrengelser. Vet du om et sted som kan være aktuelt uten transport er det bare å foreslå det også. Finnes helt sikkert mange plasser man kommer frem med bil og kan gå en kortere tur til en camp. Har med en valp, så kan ikke gå så lange dagsmarsjer. Kort oppsummert: Over tregrensen, 4 timer fra Oslo, ved/rundt et vann eller område med småvann, relativt enkel adkomst. På forhånd tusen takk for hjelpen!
  4. Noen som vet om en butikk som selger Jervenhiet i Oslo? Snakket med Jernven i Odda og de hadde ikke noen oversikt over det og alle butikkene jeg finner på nettet virker å kun ha duken, ikke hiet.
  5. Kan anbefale Hilleberg Allak. Litt tungt, men ikke for ille. Teltet tåler det meste, så da slipper du å ha for mange telt i utstyrsboden. Endret: Jeg er 2 m og funker fint med kamerat på 190 cm. Godt med plass.
  6. Var med på tur som unge selv og kan anbefale deg å ta med rikelig med myggmiddel og myggnetting. Slik jeg husker det var mygg det største problemet. God tur
  7. Takk for tips om kulde og generelt vorsteh! De leses nøye
  8. Ja har sett en del hunder med dekken i forskjellige former og farger, så planen er å kjøpe et sånt et når hunden er utvokst. Så får heller de lengre og kaldere turene vente til hunden er voksen. Men hunden vil jo ikke si ifra, så jeg tenker mest på nettene inne i teltet når jeg sover. På dagen vil jeg vel kanskje se/kjenne det og kunne kle opp med dekken, sokker osv.
  9. Hei, Jeg er i prosessen for skaffe meg en korthåret Vorsteh(KV) valp. Gleder meg veldig og ser frem til både jakt, turer og ski. Det jeg lurer på er hvilke temperaturer en slik hund tåler. Jeg ønsker meg en stor hannhund, så de har jo en del kilo, men lite pels. Jeg skjønner at en sånn hund ikke er noe polarhund, men er det gjennomførbart med en ukestur vinterstid? Med ned mot 15 minusgrader og telt? Hunden ville jo ligget i sovepose og med underlag, men tenker på når man er ute og går og tar pauser etc. Noen med KV som har erfaringer rundt dette?
  10. Ikke prøvd de, men her ville jeg nesten heller vurdert truger om det var basking i løssnø jeg skulle. Når det er sagt kan jeg ta feil. Har verken sett eller hørt om de før
  11. Hei, Vurderer å kjøpe fjellski til samboer. Hun har ski til å bruke i sporet, men ingen som fungerer utenfor preppen. Hun trenger et par ski som hun kan føle seg trygg på i skogen og på vidda. Hun er relativt god på ski i sporet, men har ikke så mye erfaring fra løssnø og skare. Hun er normalt bygd, 170 og 60 kg på strømpelesten. Stålkanter er et stikkord her. Noen her inne som har noe tips? Lengde, merke/type, bindinger Om noen i tillegg har tips til skisko mottas dette også med stor takk. Hun blir ekstremt fort kald på beina, så det er nesten førsteprioritet. På forhånd takk!
  12. Jeg har ikke kompetansen til å sette opp klare pluss og minus her, det kan man bruke google til. Men det jeg kan si er at jeg ikke har angret ett sekund på de ekstra tusenlappene jeg investerte i bolig da jeg kjøpte mitt Hilleberg Allak. Min far har et Helsport telt som har holdt i mange år og kommer til å holde i mange til, men finessen og løsningene er bedre i Hilleberg. Etter min mening. Mitt råd er å lukke øynene og kjøpe det teltet du har mest lyst på(om det lar seg gjøre rent økonomisk selvsagt). Så kan du ligge fornøyd og stolt som en hane inne i teltet når stormen herjer Lykke til
  13. Har ikke vært der siden vinteren. men ser ut til at det er bart på høyde med Gaustablikk. Er ikke det på ca samme nivå som Heddersvatn? http://www.skiinfo.no/ostlandet/gaustablikk-gaustatoppen/webcams.html
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.