Jump to content

RSH

Aktiv medlem
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RSH

 1. Herlige bilder - hvor var du?
 2. Tusen takk for alle tips og redegjørelser - det har vært lærerik lesing. Jeg landet på å kjøpe en enkel regnbukse som tas med i sekken!
 3. Hei! Samboeren og jeg har akkurat kjøpt oss et par Fjellräven KEB Trousers. Er topp fornøyd med disse så langt. Vi har til nå klart å holde oss unna det dårlige været, men når vi til sommeren skal gå over vestsiden av Hardangervidda på fisketur i 7-10 dager (i telt) kommer spørsmålet: Trenger vi å ta med regnbukser? Vi har vanntette skalljakker. KEB buksene er knall, men ikke vanntette. Spørsmålet er om det vil være meget uheldig/dumt å legge ut på tur uten noe å trekke over buksene? Vi har ikke veldig lyst til å bruke mye mer penger på utstyr i år, så et innkjøp må begrense seg til noe helt enkelt / billig. Tanken FOR er jo at man kan trekke noe over hvis det skulle hølje ned. Tankene MOT er imidlertid at en billig og tett regnbukse ikke puster og at det uansett vil bli temmelig klamt (og etter hvert vått av svette) hvis man belager seg på en marsj med en slik regnbukse. Den vil også øke vekten i sekken og ta opp plass. Hva anbefalere dere? Tusen takk for all hjelp!
 4. Takk for tips og råd, @tjernivar. Det ble handel i går og jeg landet på en Beastmaster CX STC 270/300 ML med Technium 2500 FD snelle. Jeg håper dette blir bra!
 5. Jeg er på utkikk etter en ny fiskestang for 1) å ha litt variert utstyr og 2) kunne ta med madammen på fisketur. Vi fisker stort sett etter ørret i fjellet og i skogen, og da med sluker og kastewobbler i størrelsesorden 7 - 20 gram. Jeg har fra før av et sett som jeg kjøpte på XXL, bestående av en ca. 8' stang med sluktvekt på 4 - 12 gram, samt 1000-snelle. Som stang nr. 2 har jeg sett meg ut Beastmaster CX STC 270/300 ML. Denne har slukvekt på 7 - 21 gram, noe som treffer veldig godt innenfor tyngden på det jeg har i slukboksen. Planen er å sette en Shimano Exgage 2500 FB på denne. 1) Er ovenstående forslag noe dere vil anbefale? 2) Den foreslåtte stangen er 9'/10' lang (mulig å korte ned ved å ta bort et ledd). Jeg tenker at stang nr. 2 gjerne kunne vært noe lenger enn den jeg har fra før. Vil denne likevel bli helt "umulig" å bruke på skogstur? 3) Er en 2500-snelle og god kombinasjon til den foreslåtte stangen, eller bør jeg velge en 1000-snelle? 4) BeastMaster BX STC 300/330ML er 10'/11' i lengden, med samme kastevekt (7 - 21 gram). Kanskje dette er et bedre alternativ til fjellet, siden jeg allerede har en i 8' segmentet? Tusen takk for all hjelp - det settes stor pris på!
 6. Jeg trenger et par nye fjellstøvler og har av diverse grunner sirklet meg inn på Crispi Skarven. Problemet er: De kommer ikke i halve størrelser. 44 sitter godt rundt foten og føles veldig "presise" og gode å ha på. Den ene stortåen butter imidlertid så vidt inntil fronten av skoen. 45 føles litt for store; jeg får nesten en finger ned bak i skoen, men den skipper på ingen måte når jeg går. Det er også en del plass forover i skoen. Jeg er redd for at denne bevegeligheten foran i skoen kan gi slitasjesår/gnagsår på lengre turer. Dette funker nok greit med skikkelig tykke sokker på. Om sommeren fristes jeg imidlertid til å gå med to veldig tynne par sokker, for å ikke bli så fryktelig varm på føttene. Er det slik at disse støvlene gir seg ut noe i lengderetningen, slik at 44 bør kunne fungere? Hva velger ellers dere når en størrelse er en anelse liten og den andre litt romslig? (Jeg er innforstått med at man i første runde også bør prøve andre sko i denne situasjonen).
 7. Moro at fler er på! Det er vel sluk og spinner som ligger i boksen. Sølvkroken spesial sluk (messing og rød); spinnere i både sølv med røde prikker, svarte med gule prikker. Hva med deg? Håper noen kan gi oss tilbakemelding på været
 8. Hei, Jeg tenker meg en helgetur til Synken og Vikbekkfjell til helgen. Ser på div. "snøkart" på nettet at det er flere bare steder innover (ikke falig å måtte gå over noe snø). Er det noen som har vært der oppe i det siste og kan si noe om forholdene? Noen som kan bekrefte at isen har gått på de aller fleste vannene rundt Reksjå o.l?
 9. Igjen, tusen takk for alle tips. Jeg går for å legge meg på den litt varmere siden. Viking Warmpeace 900 er utsolgt i kort utgave og jeg har trålet nettet for alternativer med god ytelse på varme og vekt. Jeg har kommet over Marmot Teton W's (som har kommet i ny utgave i år). Denne har en "bag temperature" (en måling Marmot gjør selv) på -8,3 / -9 for kvinner og - 15,6 for menn. Den er også EN-testet med komforttemperatur på - 11,2 for kvinner. Dunkvalitet er 650+, fyllvekt er 900 gram og dun/fjær ratio er 85/15. Totalvekt er 1340 gram. Merk at data er for årets modell (som kun kommer i lilla farge) og størrelsen 168 cm. Warmpeace 900 har oppgitt å ha Fill Power på 600, 900 gram dun og vekt på 1395 gram. Disse tallene er imidlertid for regular modellen på 180 cm. Warmpeace 900 har comf. for kvinner på - 7. Forskjellene mellom disse posene er med andre ord ikke store og Marmoten koster bare NOK 200 mer. Man får noe mer dun i Marmoten, som har 900 gram i sine 168 cm; spensten er videre 50 høyere (650 mot 600). Det er vel dette som gjør at komforttemperaturen er et par grader høyere også. Det finnes svært få reviews av den nye utgaven av Marmot Teton (antar at dette skyldes at det er en nokså ny modell). Av den utgående modellen (som ble solgt i fargen rød) er det imidlertid en rekke positive kommentarer og rapporter å oppdrive. http://www.outnorth.no/marmot/wm-s-teton-sovepose#VIBRANTFUCHSIAMAGENTAPINK Jeg har også sett litt på Marmot Xenon. Denne har tilsvarende temperatur, men er nokså mye dyrere. Dette skyldes nok bedre spenst på dunet som igjen gir mulighet for å bruke en litt mindre mengde dun. Dette senker vekten 150 gram. (Nøkkeltall på denne er for øvrig Fill Power 850 og fyllvekt 730 gram.) Sovjetunionen: Dette er ikke fullt så varmt som din Down Hugger 800 EXP på 1550 gram (1080 gram fill med 800 spenst), men jeg tror dette skal holde meget godt likevel... Takk for alle innspill.
 10. Alle: Takk for alle tips. Sovjetunionen: Hvilken pose bruker du nå, som du selv er veldig fornøyd med?
 11. Har du fått testet 600 posen ute i kaldt vær (0 grader / -3 grader)? Jeg har til gode å oppleve kaldere enn -1 om natten på Hardangervidda sommerstid (juli/august). Er det mange som har kommet utfor -5 eller kaldere?
 12. Mulig dette er et dumt spørsmål, men hva angår oppbevaring av DownMat: Oppbevarer dere denne i trekket eller ikke? Vil dunet i liggeunderlaget sakte forringes som på en sovepose om det oppbevares sammenrullet i trekket over lang tid?
 13. Dere to er spot on i forhold det det jeg nå sliter med å konkludere på. Jeg har selv kjøpt Viking W 600 til meg selv og er veldig fornøyd. Jeg skal også kjøpe en ny 3-sesongs sovepose til samboeren og vurderer da også en 600 (bare i short) til henne. Hun fryser imidlertid lett og når de lengste turene på sommerstid vil gå i fjellet og ikke i skogen er jeg redd for at 600 kan bli knapt (det kan fort bli flere kuldegrader om natten). Jeg ser at 900 i short veier omtrent det samme som 600 i long (som jeg har selv). Jeg synes også 600 long komprimeres tilfredsstillende; 900 i short vil vel kunne komprimeres omtrent likt - kanskje noen liter større. Alternativene jeg står mellom til henne er (i) 600 + en liner til å ha inni som sikkerhetsbuffer eller (ii) 900. Jeg heller litt mot 900 da det vil være "på den sikre siden", samt at man slipper å ha med seg en ekstra liner (som er nok en enhet og tar litt plass). På den andre siden er det heller ikke nødvendig å ha en større pose enn det man faktisk trenger. Å kunne utvide bruken / temperaturen med en liner vil jo også gjøre posen mer optimal under ulike værforhold. 600 har en oppgitt comf. temp på - 3 for kvinner. 900 har - 7. Hva tenker dere - holder det med en 600 + liner for sommerturer i fjellet i Norge for en halvfrossen kvinne? Jeg tar veldig gjerne i mot synspunkter på dette som kan gjøre det lettere å konkludere.
 14. Takk for oppfølgingen Larsdx. Når du sier at man ikke blir alene ved Solbergvann og/eller Bukkeberget - tenker du da på tur og skiløpere som kommer forbi, eller andre som ønsker å telte i 0 grader og sludd?
 15. RSH

  Påsketur 2016

  Det stemmer. Eventuelle moderatorer må gjerne endre overskriften
 16. RSH

  Påsketur 2016

  Hei! Vi planlegger å ta påsken på tur med teltet og setter av en snau uke. Vi ønsker ikke skitur. Er det noen som er kjent i Sør-Norge og kan si noe om eventuelle skogsområder med isfrie (fiske)vann som kan være egnet? Jeg har bil tilgjengelig og kan kjøre hvor som helst på hele øst- og sør-landet. Jeg takker og bukker for alle tips.
 17. Imponerende detaljoversikt i området Larsdx. Hva slags kart er det du har postet link til der?
 18. Tusen takk for glimrende tilbakemeldinger, begge to! Larsdx: Her var det mange fine forslag! Avslutningsvis - mener du vest for Elvågå?
 19. Hei folkens. Jeg fristes av å ta kommende helg i teltet i Østmarka. Utenom den generelle lysten til å være ute har jeg også noe utstyr jeg gjerne skulle testet før påsketuren på vel 4-7 dager, drøye to uker frem i tid. Spørsmålet gjelder to forhold: 1) Værmeldingen. Det er meldt overskyet med mellom minus to og to varmegrader gjennom helgen. Mye null grader. Min (begrensede) erfaring med vinterturer er fra kaldere vær. Dette har vært tørt og fint. Vil null grader bli rått veldig og vått? 2) Jeg planlegger tur uten ski. Er det noen som har vært utenfor skiløypene i Østmarka i det siste som kan si noe om snømengden? Det kommer vel også en del nedbør de neste dagne (15-20 cm) - dette vil naturligvis også spille inn. Alle tips mottas med stor takk!
 20. Dragonfly bråker en del, men ellers har jeg bare gode erfaringer med min. Er det noen som har ideer til praktisk oppbevaring under transport, så tar jeg gjerne i mot dette. Jeg pakker min for øyeblikket ned i en kasserolle, men føler at dette ikke er helt optimalt da det _kan_ komme bensinsøl i kasserollen. Er på utkikk etter en smart og hard boks for vår, sommer og høstbruk, samt en eller annen plateløsning hvor både brenner og flaske kan settes fast + lokk til vinterbruk. Alle tips mottas med takk!
 21. Fin plass! Tar gjerne turen inn dit igjen. Hvordan er det lenger inn på Sandungskollen? Like åpen utsikt og flate steder egnet for større telt? Kan tenke meg at man vil kunne være nokså i fred oppe på disse høydedragene om vinteren? Opp og ned fra Kikut til Kikuttoppen - de to korteste veiene - må vel være tilnærmet umulig på ski; vi måtte klyve/klatre den den bratteste veien. Stien vi gikk langs toppen var også stedvis nokså krunglete...
 22. Artig! Skal se om jeg ikke får prøvd ut papp og lys. Hvordan er fremgangsmåten med ballong, stearin og dopapir?
 23. Ok! Er det på et outlet de har denne prisen?
 24. Veldig interessant. Hva i alle dager er det som kan forsvare den enorme prisforskjellen? Forskjellen mellom 750 og 850 dun koster ikke så mye. Er det BARE merke, eller andre forhold også?
 25. Til bruk for vinterturer ute, for stop og i camp. Jeg trodde i utgangspunktet det var mest egnet å ha dunjakker under skalljakken? Det fine med modellen jeg lenket til var at den ikke var så kort, den dekker godt og vel halve baken, til forskjell fra mange andre korte modeller på markedet. Pri 1 er uansett varme - jeg skal kjøpe en jakke til kjæresten min, og hun fryser lett. Jakken i lenken har meget god dunkvalitet, men ikke mer enn ca 200 gram dun.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy