Gå til innhold
 • Bli medlem

erstokke

Medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om erstokke

Nylige profilbesøk

550 profilvisninger
 1. Fikk inn en Paramo Fuera smock her i dag. Har ikke testet den ennå, men det virker som en veldig fin anorakk. Så den anbefalt i noen andre tråder her på forumet. Vekten er 315 gram - altså lett men ikke superlett. Vindtett og vannavvisende (ikke helt vanntett). Finnes også som jakke. [Hidden Content] Med frakt, mva og tollklarering ble prisen til slutt ca kr 800.
 2. Jeg har brukt sekken på et pardagsturer på fjellet og har følende første erfaringer med denne sekken: Sekken er veldig god å ha på. Jeg har lang rygg (ca 51cm) og har problemer med mange sekker som blir for korte. Første kvelden gikk jeg rundt hjemme i flere timere med 10 liter vannkanne i sekken uten at det var ubehagelig. Etter noen fjellturer er jeg fremdeles begeistret over bærekomforten. Bæreremmene har ganske tynn polstring, men utformingen er riktig, slik at det ikke er ubehagelig selv etter flere timer. Det er to alu-skinner og en plastplate i ryggen på sekken som gjør at
 3. Trangia har veldig mange varianter av kokesett, og alle kan visstnok leveres med gassbrenner. Problemet er at ingen butikker kan sitte med alle disse variantene på lager eller nettside. Jeg har bestilt TRANGIA 25-7UL/HA Gasolbrännare fra cdon.no til kr 809,-. Da er kjeler og stekepanne i "hard anodized" som vel kalles "eloksert" på norsk, mens vindskjermen er i vanlig aluminium. Dette ble så billig at jeg bestilte et kokesett i den lille 27-serien også (7-8UL/HA), uten gassbrenner siden den kan flyttes mellom settene. Outnorth har også godt utvalg av Trangia. Så nå får jeg full fleksi
 4. Det er en vanlig feiloppfatning at feil pris er bindende for butikken. Det er det ikke, prisen er å betrakte som et forhandlingsutspill. De har full mulighet til å rette opp inntil avtale om salg er inngått. En annen sak er at det er både villedende og rotete å operere med feil pris, så derfor vil ofte butikken ta feilen på sin kappe og selge for annonsert pris eller komme til en annen ordning. Dersom du har reist lang vei for å benytte tilbudet, kan det tenkes at du har krav på dekning av reiseutgifter mm.
 5. Takk for innspill. Da går det mot et nytt Trangia stormkjøkken i HA-utførelse og gassbrenner.
 6. Har to gassbrennere til å skru på gassboks (en gammel powercook og en nyere Fire maple) og noen rester av et gammelt stormkjøkken. Har sett at msr Reactor og jetboil er populært. Men hva tar dere med når det skal bli matlaging i tillegg til vannkoking? Vi er som regel 2 personer på tur. Jeg synes jeg trenger å ta med Et kokekar til mat Noe å varme vann i (som alltid er ren) Stekepanne Helst vindskjerm Kanskje en Trangia med gassbrenner, eller har dere bedre forslag?
 7. Har akkurat ikke kjøpt Gore-Tex-jakke. Kom til at de bråker for mye og at pusteegenskapene er for dårlig. Har allerede en Bergans Dermizax som er for tett.
 8. Hva med vanlige PET mineralvannflasker? Inneholder de noe skadelig?
 9. Endte opp med Black Diamond Vista. Enorm plass inne, men små fortelt. Var overraskende enkelt å sette opp, for alle stengene henger sammen i et nav. Jeg brukte fjellforum-rabattkode fra 2013, så prisen ble ca kr 4000.
 10. Dro på rent innfall innom GSport på CC Vest i Oslo på vei hjem fra jobb i dag. Der var det markedsdager, og halv pris på alle ryggsekker mm. Jeg kom kjøpte en Mammut Kompakt 3-sesongers sovepose til kr 600. Fin sovepose, selv om den ikke er verdens letteste. Videre ble det en Fjällräven Friluft 55 ryggsekk til kr 900. Sekken veier 1,4 kg og var kåret til "Best i test" på klikk.no. Mulig at den faller litt gjennom størrelsesmessig, for det er en stor dagstursekk og en litt liten sekk til overnattingsturer med telt og sovepose. De hadde halv pris på mange andre sekker også, og tilbud
 11. Har kjøpt Fire Maple 166t kokeapparat på ebay. Vekt: 48g. Annonsert pris er litt over 200kr-grensen. Derfor la jeg inn et bud på $32 - som ble akseptert. Belastningen på Visakortet er kr 199,61, så det holdt akkurat. Nå håper jeg at kvaliteten er ok. Ser at den bare har skrugjenger og ikke krage som hviler mot kanten av gassboksen (som f.eks Optimus har på sin Crux Lite). Har en Primus Power Cook fra før. [Hidden Content]
 12. Til så lang vandring ville jeg nok valgt et telt på rundt 2kg. Pass på at du sammenligner faktisk vekt. Noen oppgir vekt uten stenger plugger, trekk og rep-sett! Da veier et telt på 3,5 kg plutselig 4 i realiteten.
 13. Ser ut som du akkurat har plass til to Exped LW og et smalere (50cm?) liggeunderlag. Brødrene Bakke har dette til 3999. Synes det var vel mye myggnetting.
 14. Begynner å helle mot Black Diamond Vista. Det har en flate på 4,7m2 i innerteltet, det er omtrent det samme som et 4-mannstelt fra Helsport (uten sammenligning forøvrig). Jeg synes også at Exped Gemini virker veldig bra, med mange gjennomtenkte detaljer. Men med 2 Exped LW liggeunderlag blir det bare igjen 30cm bredde til en tredje person.
 15. Vi vil nok oftest være to voksne. Da gir jo 3-mannstelt god plass. Vi håper også å få med barnebarn av og til, og da er 2mannstelt for lite.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.