Gå til innhold

entropy

Medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Www.mylagopus.com ! Først og fremst vil jeg påpeke at det er noen jeg er i familierelasjon med som er medvirkende i produktutvikling, og det var sånn jeg kom over dette. Jeg har ingen personlig tilknytning til dette utover den familiære relasjonen. Konseptet er genialt. Kjempelurt med avlastning til hagle og ellers god sekk i en strl jeg tror passer mange.
 2. Fri Luft Liv For meg er friluftsliv et ord jeg ikke har særlig forhold til. Det er for meg samlebegrepet som går under mine hobbyer. Splitboard med basecamp i telt. Jakt (selvom jeg er novise). Seiling i Trebåt uten særlige hjelpemidler. Løping på sti. Teltturer med venner som ikke har lært å kle seg og derfor blir sprø av mygg. Hva friluft er for meg er irrelevant. Det viktige er at folk som ikke er ute og aktive er det, og at de er det på en måte som for glede og bevarer naturen. Som en siste notis. Ekstremsport utført slik at det blir kalkulert er i høyeste grad en utøvelse med naturen og ikke av naturen;)
 3. Dette kommer nok veldig an på hvor man er i landet. Påsken ble tilbrakt i Sogndal i telt. Vi hadde et stort rypekull rundt teltene hver natt og så ryper når vi kjørte nedover... Forøvrig er jeg helt enig i å avstå fra jakt der det ikke er gode tall. Forvaltningen burde være halve moroa. Hvordan kan vi best hjelpe rypa med å vokse i antall? Jakte predatorer i større grad?
 4. Jeg koste meg med pulk og hyggelige folk i sporet i området rundt gørja og kikut. På vann gikk jeg utenfor sporet og ellers i sporet, herlig med pulk som følger sporet og kunne ikke se noen skade på sporet heller. Går du fra Nittedal stasjon-ish er det noen fine oppoverbakker til gørja. Der har de forøvrig gode/dyre vafler også til 40.- stk.
 5. http://i1183.photobucket.com/albums/x463/prippa/96548F86-C268-4980-954C-217522404C34.jpg http://i1183.photobucket.com/albums/x463/prippa/DEDDF1D9-2C75-4ED7-B095-BB84444008ED.png Tur med pulk og tarp forbi Gørja i helgen. Morro med tarp kontra telt, litt mer luftig og mye mer kos for øyet naturlig nok. Anbefales! Sov som en stein i 13 timer... Morro å gå med pulk igjen, men burde nok helst brukt sekk denne gangen. På vidda derimot;) Håper alle har hatt en god helg!
 6. Hei, jeg klønete litt i starten sv mitt friluftsliv og syntes det tok lang tid selv. Er du sikker på at du gjør det riktig? Nå bruker jeg 1 min på exped downmat 9 lw.
 7. entropy

  Tryggeste side

  Som nevnt over er det mange faktorer å ta hensyn til. Mtp sol så har jeg god erfaring med å plukke solsider tidlig på dagen og når temperatur stiger utover dagen beveger vi oss over på skyggesidene. Dette forbeholdt at forholdene ellers er trygge. Bruk reg obs flittig og ta noen kurs, det er veldig morro! En annen aktivitet man lærer mye av er å ha med seg guider på tur. Dette er det mange muligheter til i Sogndal, og fordelen er ofte at man finner fin snø også, når man har med seg kjentfolk:)
 8. Plukker opp denne igjen. Har ikke La Chameau pr. idag, men utgavene med kalveskinn inni er jo bare herlige. Klamhet forhindres mye av kalveskinn, men om det skal være problem utover dette vil ullsokker redde mye følelsesmessig.
 9. Enig i alt dette. Jeg kjøpte ikke hagle til 30.000.- men det var det første selger forsøkte å overbevise meg om. Jeg endte med en hagle som koster 16.000 kliss ny. Den billigste på finn idag koster 11.000 og er 12 år gammel. Vanlig pris for disse er 12-14.000 brukt. Det jeg sier er; At hvis du selger haglen på et senere tidspunkt, så vil reell kostnad være ca.4000.- Hvis du ikke selger den, så er det fordi du er fornøyd, og du har hagle for livet. Quality you buy once.
 10. Hei til deg! Jeg har nettopp kjøpt min første hagle og kan derfor dele mine erfaringer. Jeg vet ikke hva du mener om prisnivå, men du spør etter en nybegynner-hagle med god kvalitet i forhold til pris? I min verden er ord som dyrt og billig alltid brukt feil (min ydmyke mening) og jeg gir derfor noen tips om mitt resonnement. Med bestått jegerprøve og to ivrige/dyktige jegere som sjefer løp jeg ivrig inn i en våpenforretning i Oslo for prøving. På daværende tidspunkt kom det greit frem at jeg ikke kan montering av hagle i det hele tatt. Får hjelp til dette og ser selv at haglene selger vil at jeg skal prøve ikke passer det spor. Selger mener, på lik linje som meg at det viktigste er å finne en hagle som passer optimalt med en gang. Grunnen til at jeg har vært så opptatt av dette er nettopp fordi jeg ikke enda er noen erfaren skytter. Det er mye enklere å lære å skyte riktig med en gang med noe som passer enn å lære seg å skyte med noe halvveis der hodet ligger på skakke og kolben sitter fast i oppkastet. Selger forteller meg at han fint kan tilpasse kolbe til meg slik at det blir optimalt men at jeg (med lang hals og smalt ansikt) må kjøpe våpen med høy nok gradering i stokken til at den kan bøyes og vris som nødvendig. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for beretta, pga historien (følelser), utvalget og annenhåndsverdi. Haglene jeg nå ble forespeilet i butikken begynte på 30.000.- På mange måter OK det hvis jeg visste at dette var det jeg skulle bruke all min tid på osv, men med en så custom stokk som jeg ble forespeilet kunne jeg ikke forstå hvordan jeg ville finne en kjøper til denne haglen dersom det ble ønskelig å selge. Jeg brukte mye tid på finn for å lære meg både nypris-nivå og bruktpris-nivå samt filmer på YouTube om hagler og hvordan en hagle skal passe osv. På denne måten ble jeg ikke et lite lett bytte som første gangen. Jeg dro til en annen forretning i Oslo-området med tilhørende skytebane. Der fikk jeg god hjelp og prøvde en del våpen før vi fant et med en stokk som passet nærmest mulig. Selgeren som også er instruktør tok meg med ut slik at jeg fikk prøve våpenet og det ble mange treff, naturlig nok. Jeg fikk en god pris (lavsesong nå) og to stk tilpasninger. En etter jeg har skutt litt mer, og en senere når jeg har funnet min stil og våpenet blir da perfeksjonert til denne. Valget ble en beretta 686 silver pigeon 1. De er pene å bruke, driftsikre som få, med god deletilgang, garantier og den nevnte annenhåndsverdi. Men viktigst, det passer meg nå, og i fremtiden. Kjøpesummen og annenhåndsverdi gjør at hvis jeg selger, så har det trolig ikke vært en høyere kostnad enn en Star baikal... Men jeg eier en beretta i mellomtiden og det føles godt.
 11. Takk Tor Einar:) Starter alltid turen frysen ja, men er vel litt for påkledd under selve bilturen. Lite ønskelig å se ut som en sørstats-yankee i tilfelle fotoboksen blinker... Spøk til side, jeg har nok en del å forbedre på bekledning. Det er vanskelig når msn bare skal... Først:)
 12. Er selv svært fornøyd med Helly hansen sin Odin bukse i sort
 13. Hei, jeg var i din situasjon ifjor og gjorde følgende: Dra på tur der du vil få de opplevelsene du ønsker og det er best mulig forhold nå. Værmelding. Se på ut.no og finn flere alternative teltplasser iforhold til vindretninger, så har du fått noen alternativer samtidig som du setter deg inn i terrenget du ferdes i. Dra gjerne på tur i høyfjellet, men du trenger ikke sette camp mer enn noen hundre meter fra bilen. Da får du retrettmuligheter dersom det bllir nødvendig. Det er selvfølgelig deilig med varme i teltet, men om vinteren har jeg opplevd mer glede ved å lage et fint uteområde hvor jeg har oppholdt meg Og laget mat etc. De få gangene jeg har varmet i teltet har jeg fått kaldere natt i posen pga temperaturforskjellene dette har gitt og råheten man får ved å ha høy varme inne når det er kaldt ute. Mulig jeg ikke lufter nok. Uansett, min erfaring er at jeg fungerer best med jevn temperatur selvom det er kaldt. Første natten er ofte litt kjølig siden kroppen ikke er så aklimatisert etter varm bil osv. Men påfølgende netter sover jeg som et barn (kaldeste tur = -24 inne i teltet.) forutsatt at man spiser nok og ofte. Alle tips ovenfor er gode, og det jeg beskriver er bare smak og behag. Husk å grav kuldegrop dersom mulig og ikke plasser teltplassen i dalsøkk der det blir kaldest;) For kommende helg vurderer jeg selv områder rundt ringkollen for tur. Kansje et tips for deg også? Skal være noen minus og mye fine steder uten for lange avstander til parkeringsplass. Til sist, god tur!
 14. @Tiur3 jeg ønsker ikke å diskutere for å vinne, og det er heller ikke noe å diskutere, men stadfeste;) To hagler med lik ladning. Begge henger fra taket i en pendel med like langt tau. Den lette haglen vil svinge lenger ved avfyrt skudd enn den tunge. Dette beskriver kraften, som jo er den du føler på kroppen. Jeg sier ikke at det er noe å være redd for, selvom det kan være ubehagelig å skyte med ammo til feks gås. Jeg sier bare at det er mer rekyl ved ellers identiske forhold utenom haglens vekt. Dette har noe å si mtp skudd Nr to og treffmulighet på andre skuddet. Jeg kjøper argumentet med kolbens flate mot skytter. Større flate fordeler kraften bedre. Det skal dog presiseresat skytteren kun får utnyttet den delen av kolben som er i kontakt med skulderen, så god kontakt er nok det viktigste. På generell basis, det eneste idiotiske man gjør i en diskusjon er å benytte seg av ord som inneholder idiot;)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.