Gå til innhold
 • Bli medlem

entropy

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Www.mylagopus.com ! Først og fremst vil jeg påpeke at det er noen jeg er i familierelasjon med som er medvirkende i produktutvikling, og det var sånn jeg kom over dette. Jeg har ingen personlig tilknytning til dette utover den familiære relasjonen. Konseptet er genialt. Kjempelurt med avlastning til hagle og ellers god sekk i en strl jeg tror passer mange.
 2. Fri Luft Liv For meg er friluftsliv et ord jeg ikke har særlig forhold til. Det er for meg samlebegrepet som går under mine hobbyer. Splitboard med basecamp i telt. Jakt (selvom jeg er novise). Seiling i Trebåt uten særlige hjelpemidler. Løping på sti. Teltturer med venner som ikke har lært å kle seg og derfor blir sprø av mygg. Hva friluft er for meg er irrelevant. Det viktige er at folk som ikke er ute og aktive er det, og at de er det på en måte som for glede og bevarer naturen. Som en siste notis. Ekstremsport utført slik at det blir kalkulert er i høyeste grad
 3. Dette kommer nok veldig an på hvor man er i landet. Påsken ble tilbrakt i Sogndal i telt. Vi hadde et stort rypekull rundt teltene hver natt og så ryper når vi kjørte nedover... Forøvrig er jeg helt enig i å avstå fra jakt der det ikke er gode tall. Forvaltningen burde være halve moroa. Hvordan kan vi best hjelpe rypa med å vokse i antall? Jakte predatorer i større grad?
 4. Jeg koste meg med pulk og hyggelige folk i sporet i området rundt gørja og kikut. På vann gikk jeg utenfor sporet og ellers i sporet, herlig med pulk som følger sporet og kunne ikke se noen skade på sporet heller. Går du fra Nittedal stasjon-ish er det noen fine oppoverbakker til gørja. Der har de forøvrig gode/dyre vafler også til 40.- stk.
 5. [Hidden Content] [Hidden Content] Tur med pulk og tarp forbi Gørja i helgen. Morro med tarp kontra telt, litt mer luftig og mye mer kos for øyet naturlig nok. Anbefales! Sov som en stein i 13 timer... Morro å gå med pulk igjen, men burde nok helst brukt sekk denne gangen. På vidda derimot;) Håper alle har hatt en god helg!
 6. Hei, jeg klønete litt i starten sv mitt friluftsliv og syntes det tok lang tid selv. Er du sikker på at du gjør det riktig? Nå bruker jeg 1 min på exped downmat 9 lw.
 7. entropy

  Tryggeste side

  Som nevnt over er det mange faktorer å ta hensyn til. Mtp sol så har jeg god erfaring med å plukke solsider tidlig på dagen og når temperatur stiger utover dagen beveger vi oss over på skyggesidene. Dette forbeholdt at forholdene ellers er trygge. Bruk reg obs flittig og ta noen kurs, det er veldig morro! En annen aktivitet man lærer mye av er å ha med seg guider på tur. Dette er det mange muligheter til i Sogndal, og fordelen er ofte at man finner fin snø også, når man har med seg kjentfolk:)
 8. Plukker opp denne igjen. Har ikke La Chameau pr. idag, men utgavene med kalveskinn inni er jo bare herlige. Klamhet forhindres mye av kalveskinn, men om det skal være problem utover dette vil ullsokker redde mye følelsesmessig.
 9. Enig i alt dette. Jeg kjøpte ikke hagle til 30.000.- men det var det første selger forsøkte å overbevise meg om. Jeg endte med en hagle som koster 16.000 kliss ny. Den billigste på finn idag koster 11.000 og er 12 år gammel. Vanlig pris for disse er 12-14.000 brukt. Det jeg sier er; At hvis du selger haglen på et senere tidspunkt, så vil reell kostnad være ca.4000.- Hvis du ikke selger den, så er det fordi du er fornøyd, og du har hagle for livet. Quality you buy once.
 10. Hei til deg! Jeg har nettopp kjøpt min første hagle og kan derfor dele mine erfaringer. Jeg vet ikke hva du mener om prisnivå, men du spør etter en nybegynner-hagle med god kvalitet i forhold til pris? I min verden er ord som dyrt og billig alltid brukt feil (min ydmyke mening) og jeg gir derfor noen tips om mitt resonnement. Med bestått jegerprøve og to ivrige/dyktige jegere som sjefer løp jeg ivrig inn i en våpenforretning i Oslo for prøving. På daværende tidspunkt kom det greit frem at jeg ikke kan montering av hagle i det hele tatt. Får hjelp til dette og ser selv at haglene sel
 11. Takk Tor Einar:) Starter alltid turen frysen ja, men er vel litt for påkledd under selve bilturen. Lite ønskelig å se ut som en sørstats-yankee i tilfelle fotoboksen blinker... Spøk til side, jeg har nok en del å forbedre på bekledning. Det er vanskelig når msn bare skal... Først:)
 12. entropy

  Ny skallbukse

  Er selv svært fornøyd med Helly hansen sin Odin bukse i sort
 13. Hei, jeg var i din situasjon ifjor og gjorde følgende: Dra på tur der du vil få de opplevelsene du ønsker og det er best mulig forhold nå. Værmelding. Se på ut.no og finn flere alternative teltplasser iforhold til vindretninger, så har du fått noen alternativer samtidig som du setter deg inn i terrenget du ferdes i. Dra gjerne på tur i høyfjellet, men du trenger ikke sette camp mer enn noen hundre meter fra bilen. Da får du retrettmuligheter dersom det bllir nødvendig. Det er selvfølgelig deilig med varme i teltet, men om vinteren har jeg opplevd mer glede ved å lage et fint uteområde h
 14. @Tiur3 jeg ønsker ikke å diskutere for å vinne, og det er heller ikke noe å diskutere, men stadfeste;) To hagler med lik ladning. Begge henger fra taket i en pendel med like langt tau. Den lette haglen vil svinge lenger ved avfyrt skudd enn den tunge. Dette beskriver kraften, som jo er den du føler på kroppen. Jeg sier ikke at det er noe å være redd for, selvom det kan være ubehagelig å skyte med ammo til feks gås. Jeg sier bare at det er mer rekyl ved ellers identiske forhold utenom haglens vekt. Dette har noe å si mtp skudd Nr to og treffmulighet på andre skuddet. Jeg
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.