Jump to content

ostr

Aktiv medlem
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ostr

 1. ostr

  Wiglo LT4

  Tilbud på G-sport til 3999 nå, rødt hos XXL 3799. Mye telt for pengene!
 2. ostr

  Sjokkpriser

  Akkurat, så prisene er basert på dollarkurs, det forklarer mye. Har ikke vært så flink til å se på den. De går nok med saftig overskudd på flaggskipproduktene sine, men prosentvis blir det nok allikevel mindre enn før ja. Så noen skrev en økning fra omtrent 5,50 til 8,50 kr/dollaren. Det er definitivt ikke ubetydelig. Samtidig er nok pris også basert på etterspørsel, så nordmenn er vel villige til å strekke seg såpass, forstå det den som kan. Som flere her inne er inne på, slår det positivt ut for oss som tråler Finn.no etter det vi vil ha 🙌
 3. ostr

  Sjokkpriser

  Gå heller for et av de litt rimeligere plaggene fra f.eks. Norrøna og Arcteryx på tilbud. Vært med folk med Stormbergklær og det er påfallende hvor mye våtere de har blitt, antagelig blant annet pga. ventilasjonsmuligheter. Sjekk f.eks. ut lagersalget til DNT Oslo. Utover dette var det ikke ment som en diskusjon rundt hvilke merker som er bedre enn andre, men mer som en kommentar til sterkt økte priser de siste to årene. http://www.dntbutikken.no/main.aspx?page=articlelist&gid=500006&start=0
 4. ostr

  Sjokkpriser

  Ja, klart kronekursen har påvirket endel. Allikevel er den ikke mer en 10% høyere nå enn da. Og jeg har - som deg - også gleden av å være i besittelse av slike plagg og er glad for det, selv om de er anskaffet til omlag halvparten av veiledende pris (den gangen). Ser bare for meg at det vil bli flere som går til innkjøp av produkter i lavere prissegmenter, noe som sikkert er fornuftig, selv om jeg ser for meg at de tjener mest på flaggskipene sine.
 5. ostr

  Sjokkpriser

  Så plutselig at Norrøna Trollveggen nå er satt opp til sjokkerende 5499 for bukse og 6999 for jakke som fullpris. Samme jakke var for 2 år siden priset til 5999 og buksa vel rundt 4000. Samme ser jeg hos Arcteryx der Alpha SV bib nå ligger på hårreisende 6199. Hva har skjedd her? Er alt takket være denne lave kronen? Produktutvikling kan de vel neppe skylde på. Nå skal det vel sies at folk flest ikke har behov for sånne plagg, men synes nå allikevel at prisen begynner å bli urovekkende høy. Ville ikke falt meg inn selv før å vurdere dem før de nærmet seg halv pris, men nå begynner de å ta i litt vel mye synes jeg. Er jeg alene om det?
 6. Åja, det visste jeg ikke. Så det var endel høydemeter, men Google maps sa det gikk vei. Turen på Hedmarksvidda er derimot veldig grei, kan godt utbrodere om ønskelig. Pga. barn er det nok å anbefale å ta buss til Hamar fra Ormsæter. På turen er det både fjell og seterlandskap. Omtrent 2 mil hver dag om man tar en helg. Mye rolig nedover, særlig første dag. Også flere bademuligheter på veien
 7. Dere kan jo vurdere å ta buss inn i Lommedalen og sykle til Myrsetra og/eller Presthytta og så videre til Smedmyrkoia og ned til Sørkedalen for buss hjem om dere vil bruke en helg? Vurdert turen selv, men ble en annen på Hedmarksvidda istedenfor. Forøvrig også fint alternativ med flere fine, lett tilgjengelige og relativt lite brukte DNT-hytter. Man kan ta bussen opp til Nordseter eller Sjusjøen fra Lillehammer og sykle over fjellet og ned Åstdalen og ned til Gåsbu eller Ormsæter der det går buss flere ganger i døgnet til togstasjonen om man ikke vil trille ned til Hamar.
 8. Ble nok de små størrelsene her i gården, tusen takk for hjelpen!
 9. Takker for gode og ikke minst raske svar! Vi får vel se om vi finner en Gregory Deva til henne Når jeg først er i gang; er det noen av dere jenter som har prøvd disse Expedmattene? Hvis ja, mener dere det er tilstrekkelig med en M-matte?
 10. Den hadde nok vært gull, men dessverre ikke nok.
 11. De får jo priser med jevne mellomrom for best bransjeservice osv, og all erfaring jeg har med dem, støtter opp om det.
 12. Ja, selvfølgelig. Den hun har er 55 liter om jeg ikke husker feil. Rundt 60-70 liter burde nok holde. Har selv 115 liter. Store, gamle flaggskipet til Gregory som ble for dyrt å produsere.
 13. Har tilsvarende lukkesystem på vernesko jeg blant annet brukte daglig og utsatte for det jeg vil kalle hard bruk da jeg jobbet i flyttefirma et par år, sommer som vinter. I etterkant blir de mer brukt til arbeid der vernesko er kjekt, gjerne litt lettere, som småsnekring og hagearbeid osv. Aldri vært noe problem med snøringen.
 14. Hei! Har en frue som sliter med å finne små nok sekker. Hun har opp gjennom tidene testet diverse sekker i small fra blant annet Arc'teryx og Osprey, både unisex og damesekker. Endte opp med en barnesekk fra Osprey med litt størrelse, men har nok ikke det beste bæresystemet for litt ordentlige bører. Ser blant annet at Gregory har noen sekker i størrelse XS, som Deva, kan det bli smått nok? Hun er 159 og litt kort i ryggen.
 15. http://www.dntbutikken.no/main.aspx?page=article&artno=1502490 Her har du jakken du ser etter blir 100 kr over pga frakt, men det er den verdt!
 16. Foreslår at du får deg borrelåsrefleks f.eks. fra XXL istedenfor linjalrefleks, så har du løst problemet med bukse i drevet ihvertfall. https://www.xxl.no/bits-refleksstrikk-black-reflex/p/1096536_1_style Står strikk, men er borrelås. Bukse skal jeg ikke si så mye om, men mitt tips blir en stretchbukse eller treningsbukse du liker. Casall har en god en, eller Bergans Krosso hvis du vil ha noe man kan bruke i friluftsliv, begge har XXL igjen. (skulle tro det var reklame, men nei.) Edit: Virrma sitt forslag med skibukse er heller ikke dumt, så lenge det ikke blir for varmt
 17. Ja, skal også ha blitt hugget endel der som skaper god sikt
 18. Jepp, en plass litt sør for Nordhue, Nersæterberget. Litt i overkant begredelige værutsikter førte imidlertid til at det ble avblåst. Sur vind, dårlig sikt osv. gjorde at vi valgte en annen feiring i år. Takker allikevel for gode innspill ☺
 19. Har Tempelfjorden. Innerposen der er nok ikke helt ulik Storfjorden, sånn bortsett fra glidelåsen. Får den glatt ned i kompresjonstrekket til Alta. Er mer volumiøs enn Alta, men ikke voldsomt. Min er et par år gammel og er litt tyngre og antagelig større enn dagens Tempelfjorden. Forøvrig samme kombi som tg_ran, men har dm istedenfor sm. Har til gjengjeld hatt noen grader kaldere.
 20. Takk for gode innspill. Uten tvil et moment å ikke komme seg for langt inn. Tror nok vi finner på noe annet enn de toppene som er nevnt. Blir litt i overkant befolkningsnært. Var innstilt på at det skulle bli vanskelig å finne noe som svarte til ønskene våre.
 21. Min fru og jeg tenkte vi kanskje kunne prøvd oss på noe så vågalt som å feire nyttår ute. Da ønsker vi isåfall å gjøre dette ved et sted med god utsikt så vi kan få med oss fyrverkeri og samtidig kunne fyrt opp et bål i nærheten. Finnes et slikt sted i nærheten av Hamar? Om noen ønsker å bli med på dette, ville dere selvfølgelig være mer enn hjertelig velkommen til det
 22. Ja, særlig på asfalt, da ville jeg aldri vurdert noe annet. Blir som en tung skolesekk.
 23. Ullfrotté, netting t-skjorte og ullboksere henger fortsatt igjen av undertøy (såvidt), mye takket være slitestyrke og når det kommer til ullfrotte, oppsiktsvekkende få alternativer på der sivile markedet. Ellers er alkisvantene med på hver eneste tur og desperasjonen begynner å melde seg når de nå begynner å slites ut. Dersom noen vet om et sted der det finnes tilsvarende plagg, altså tovede vanter/hansker uten fingre, hadde denne karen vært evig takknemlig.
 24. Det begynner å svi fordi svovelstoffer reagerer med vann. Skylles fjøl, hender, løk og kniv, reagerer disse stoffene heller med det vannet enn med vannet i øynene. På en annen side har jeg erfart at det absolutt mest effektive er å holde kniven ordentlig skarp, slipper både vannsøl og røde øyne.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy