Gå til innhold

Villgjedda

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Villgjedda

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

502 profilvisninger
 1. Har laget en liten side for Npl turen fra lindesnes til nordkapp som starter søndag 15mai. De som ønsker kan der følge meg og bikkja på vår ferd. Har ikke lagt ut mye info, men det kommer mer etterhvert som vi får traska oss gjennom landet. https://www.facebook.com/Kim-og-Kayak-Npl2016-1756116144633463/
 2. Har med meg på tur Helle taiga (stor slire kniv) samekniv type stor og gerber multi-plier
 3. Ja er ganske fornøyd med ruta selv, så nå satser jeg på at vintern gir seg snart. Kommer et ferskr innlegg i kveld eller i morgen tidelig og satser på å dra avgårde lørdags morgen. Å det er alletides at dere vil følge oss på vår ferd.
 4. Da drar vi igang innen få dager og bloggen er oppe og gå for den kommende turen. Vil komme noen flere innlegg før vi starter. Så ta turen innom http://ekspedisjonnorge.blogspot.no og følg oss før under og etter.
 5. Har bestilt fra Amfibi før uten trøbbel, men tok en bestilling i midten av februar på en hodelykt og liggeunderlag. Betalte med visa, og fikk bekreftelse per email og at pakken var sent den neste dagen. Henta pakken da viste det seg at bare hodelykta kom med en lapp hvor det sto at underlaget blir ettersendt. Gikk en stund før jeg sendte en mail om evt når det ville bli ettersendt, tok 3 dager før jeg fikk svar og undelaget kom først i går. Hadde selv ved en feil bestilt feil størrelse på underlaget så det ble sendt tilbake med ønske om og bytte til større størrelse. Dette var da før jeg kom over dette emnet med at det har vært mye tull med Amfibi, så krysser fingrene på at det ikke tar for lang tid og få byttet undelaget. Men det som fikk meg en smule irritert var at det ikke kom noen beskjed per email om underlaget, og selv om jeg mottok hodelykta og underlaget uten noe feil med det virker det som dårlig lagring fra amfibi sin side. embalasjen på både lykta og underlaget var meget skadet og slitt.
 6. Har 2 bukser jeg kan anbefalle som ligger rundt din prisklasse. http://komplettfritid.no/product/lundhags-traverse-pant-black Dette er en fantastisk bukse når det kommer til prisen, har brukt den gjennom alt av vær. Fra temp fra -40 til +20 og vind og kraftig regn i mine øyne en fantastisk bukse som funker til alt. http://komplettfritid.no/product/lundhags-njeeru-pant-night-blue Bruker denne buksen og en litt enklere model og ikke like vannavisende men en herlig enkel turbukse som funker fint medmindre det regner ekstremt. http://komplettfritid.no/product/lundhags-ahke-pant-black dette er den dyreste modellen jeg finner fra lundhags og er klart den mest avanserte bukse de har, har ikke teste den skikkelig enda men buksa jeg selv har valgt og bruke til min kommende Npl tur. Den øverste buksa har jeg brukt hardt i tre 14 dagers turer i stabburdalen, dividalen og på svalbard og den gjorde virkelig jobben sin. Ettersom jeg kommer fra det tørre og solfylte vestlandet har jeg brukt den så og si daglig på lengre og kortere turer på den mest nedbørs rike plassen i landet Takle i sogn og fjordane, Så regn vær funker den bra i og. Vil heller anbefalle deg og kjøpe en god bukse lignende disse alternativene enn og kjøpe en billig skall bukse. Kan forøvring nevnes at xxl og amfibi i tilleg til komplettfritd ofte har disse buksene til gode priser i nettbutikken.
 7. Brukte en helium 400 som jeg har ødelagt med litt bål action, så kjøpte jeg en helium 250 som jeg skulle bruke til min Npl ekspedisjon men vil heller gå for en syntetisk til turen da det kan bli lange perioder uten muligheter for tørking. Går heller for litt mer vekt og en pose som jeg kan utsette for litt røffere behandling. Men til korte turer opp til en uke uten tvil, har akkuratt lagt ut min helium 250 for salg ubrukt og til en meget god pris i håp om å få inn litt penger til turkassa. Jeg ville gått for helium 250 og kombinert den med en innerpose for de kaldere periodene, syns at 400 fort kan bli for varm i vår og sommer perioden. 400 har ekstrem grense på -16 men 250 har -9 med en god lett innerpose matcher du det lett og bevarer posen lengre.
 8. Er ikke så kresen på vekt når jeg er på tur men, når det kommer til sovepose liker jeg og minimere der jeg kan uten at det går utover sovekomfort. Jeg kan da godt legge inn et godt ord for mountai equipmet helium serien, koster litt men holder temperarturene de lover og vel så det.
 9. Slenger meg med på denne her, hvis du skal ha god tur sag er det en ting som gjelder: Biltema. http://biltema.no/no/Verktoy/Handverktoy/Sag-og-fil/Buesag-16463/ Selv om denne sagen ikke er sammenleggbar slik som tursager over, er den overlegen til saging. Har selv brukt en del av de sammenlegg bare sagen, kommer aldrig til og skje igjen. De små sammenlegg bare sagene blir ofte for små og veike når skikkelig ved skal sages.
 10. Helsport fjelheimen 2 camp er et meget godt alternativ, synes selv det er grei plass til 2, noen vil ha mer plass. Men med hensyn til vekt og at forteltet er meget godt. Absolutt vert pengene. Med tanke på bruk hele året så kan du med litt erfaring bruke det, for stormmatter er ikke 100% nødvendig, vel så mange som bruker telt uten. Men det skal sies at det ikke er et fullverdig vinter telt men for turer opp til en uke ingen problem. Ikke for og reklamere men har akkurat lagt ut mitt for salg til en god peng, bedre at det blir brukt enn at det ligger hjemme og støver ned.
 11. Ser ikke på det som noe problem og handle det en trenger på butikk, dessuten selv om man har kjøpt kart og laget en ruten for turen så velger jeg og ha en såpass grov rute at selve ruten blir til under veis. Litt mer jobb men da står man friere til og endre underveis. Nei den 2 årige ekspedisjonen blir ikke i monsens fot spor, men følg med på bloggen min for denne turen så vil jeg komme med full plan. Vil poste web adr til bloggen da den er oppe og går
 12. Spennende med mange som tenker seg på tur fremover, legger selv ut på en 8mnd lang tur fra midten av april som blir en forløper til en 2 årig ekspedisjon. Turen som starter nå blir ikke en direkte Npl men mye av ruta kommer går i samme retning. Et must på turen i mine øyen hvis du skal gå Npl er dividalen, fantastisk fiske samt gode jakt muligheter og ikke minst Stabbursdalen. Kan og anbefalle og legge turen innom Femundsmarka. Når det kommer til fiske kan jeg anbefalle og prøve vannene på magerøya enten du starter eller avslutter i nord. Selv har jeg valgt og gå for post restante på min tur, samt handle mye på vanlig butikk. Når det kommer til kart vil jeg anbefalle alle og kontakte kartbutikken.no, send de en liste over kartene du trenger(planlegg i den nye norgeserien plastkarta) de vil gi deg en god pris samt det blir mye billigere enn og kjøpe den gamle M711 serien som uansett fases ut nå. Kjøpte alle mine kart ca 45 stk til under halv pris av hva det ville koste med M711 serien. Å få sponset en Npl tur er ikke enkelt i disse dager hvis du tenker og gå etter de større levrandørene, har selv etter en del arbeid fått noen. Vil absolutt anbefalle og gå etter lokale firmaer som ofte kan være mer villge til og birda. Har forøvrig akkurat lagt ut et konge telt og sovepose for de som skulle være intresert.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.