Jump to content

mrseime

Aktiv medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mrseime

 1. Hm, man opplever visst ting litt forskjellig. Har også dette teltet, og pakkposen er noe av det jeg er svært godt fornøyd med. Ikke mange telt som enkelt lar seg pakke ned med store votter på hendene, men det går greit med denne posen. Forøvrig godt fornøyd med teltet også..
 2. En Bergansliter er iallefall ikke særlig stor.. Er utrolig stor forskjell på hva jeg får nedi min nye Osprey Cecent og den gamle Bergans Rondane, selv om de på papiret er like store. Sekkens utforming har jo mye å si for hva du får oppi, her er Osprey'en suveren. Men tror helt ærlig at Bergans har skrytt på seg noen liter!
 3. Håper det blir noe av denne: http://www.friluftslivskulen.no/index.php?f=08050124&sid=3&eid=212&spid=268&id=7712
 4. Var på Gaustadtoppen nå i helgen. Fortsatt bra med snø,kunne gå på ski helt fra parkeringen, men begynner å stikke opp litt stein. Forholdene som var på lørdag var ikke langt unna betong, men overaskende greit å kjøre likevel. Ihvertfall for oss som valgte turruten. Snakket med en som hadde vært oppe i rennene, og det var visst ikke veldig anbefalelsesverdig.
 5. Hvordan er det med broene i området, er de tatt inn på denne tiden?
 6. mrseime

  Lavo i marka

  Skal ha med meg en gjeng speidere på tur i nordmarka en helg. Blir en eller to overnattinger, vet ikke helt enda. Noen som vet om noen plasser som er greie å sikte seg inn mot med tanke på at vi skal ha ihvertfall en lavo? Noen plasser i nærheten av kikut kanskje?
 7. Vettakollen! Parker ved Sognsvann. Derfra er det ca 45min gange til toppen(?) med bademulighet på veien. Og Oslos beste utsikt.
 8. mrseime

  Lofoten

  Takker for gode tips. For min del blir dette en tur uten tau, så fjellene må velges etter det. Når det gjelder Helgelandskysten, så har jeg vært inne på tanken, vi skal kjøre ytre veien enten sør eller nord. Men vet ikke om det blir padling her. Planen var egentlig å leie kajakk i Lofoten. Ellers er vi avhengige av å ha med våre egne seildukskajakker, og vet ikke om jeg er så klar for det i kaldt nordlandsvann..
 9. Sommeren står for døren, og da venter forhåpentligvis padletur på svenskekysten. Kommer til å ta utgangspunkt i området rundt Grebbestad, evt Orust. Skal ha en uke til rådighet, padle masse, slappe av osv osv. Svært taknemlig hvis noen har noen råd å komme med, om fine leirplasser, padleturer, utleie, parkeringsmuligheter mm.
 10. mrseime

  Helsport Isfjell

  Kan så absolutt anbefale Isfjell. Har de siste årene testet endel Helsport-telt, og dette er det jeg helt klart har vært mest fornøyd med. Den gamle modellen hadde tynne lettvektsstenger, som hadde en lei tendens til å brekke på ubeleilige tidspunkt. Nå leveres teltet med samme stenger som Svalbard. På tur på Svalbard i vinter valgte vi slike telt fremfor Svalbard, fordi vi mente de var lettere å sette opp i kaldt vær. På denne turen hadde vi det værste været jeg har vært borti på tur, og teltene klarte seg utrolig bra, selv om det var mye "liv" i teltet når det blåste som værst.
 11. Bruker selv sealskin-hansker, og har ullvotter utenpå. Kanskje ikke veldig genialt, men du holder deg iallefall varm på hendene, men slike votter blir ganske tunge når de blir våte. Ullhansker, som feks Norrønna sine innerhansker kunne kanskje også duge, da får man jo litt mer førlighet. Ellers kan tynne silkehansker inni sealskinhanskene være et alternativ.
 12. Når det gjelder impregnering av bomullsbekledning er jeg selv godt fornøyd med Grønlandsvoks som selges av Fjellræven. Dette er voks som strykes på klærne, og så smeltes inn med strykejern ell. Litt jobb, men resultatet blir bra. En av fordelene er at du kan legge på flere lag, på de stedene det trengs. Eks kan man gjøre knær, bak og skuldre helt tette med mange lag, og ikke ha noe i skrittet og under armene der man har behov for pusteegenskaper.
 13. mrseime

  Vintertelt

  Noen som har erfaringer med Hilleberg Staika?
 14. Gikk Bødal-Fjærland i månedsskiftet april/mai. Gikk med stor gruppe, og grunnet lite snø valgte vi å legge om turen fra Erdalen til Bødal, etter at vi hørte om gjennomslag på skii småttene i påsken, noe vi ikke ønsket med 40 mann... Helt greit å gå over, men det er lite snø, så man bør unngå de værste områdene. Lite snø på Supphellebreen gjorde at snøbroene lå relativt lavt slik at man hadde relativt grei oversikt over sprekkene. Nedturen fra Flatbrehytten blir jo lettere uten snø da...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy