Jump to content

West

Aktiv medlem
 • Posts

  177
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by West

 1. For å svare på overskriften: 1. Ja, jeg har hund 2. Og når det gjelder rase så er jeg hvit
 2. Hei Anne. Hvordan var forholdene spesielt mellom Øyuvsbu og Svartenut? Skal en kort lørdag-søndag tur kun tur/retur Svartenut fra riksvegen for å få testet noe nytt utstyr før jakta starter. Har trasket mye i områdene i 25 år, men ingen turer i sommer. Har bare sett fra andre bilder at det har vært usedvanlig mye snø på heia i år.
 3. Jeg tror ingen deler av Setesdalsheiene er brukbare for fottur før godt ut i juli. Disse bildene er tatt på Brokke-Suleskar i går.
 4. Hadde også tenkt å kjøpe meg en Sea to Summit. Litt usikker fortsatt for hvilken modell jeg skal gå for.
 5. Takk for tips. Reiser også over om 12 dager og blir der i ca 1 måned. Tenker å ha noen dager i Yosemite, men er ikke sikker på hva vi skal finne på der.
 6. En på jobb var i påska vitne til to stk på snøscooter som kjørte i ring og jaget en elg opp til nesten 1300moh på Setesdalsheiene. Han var bare på ski, og forsøkte å få tak i de, men rakk ikke frem. Han har meldt det til naturoppsynet i Bykle. J**la idioter!
 7. Ved soving ute vinterstid eller på høye fjell bruker jeg alltid en Sigg flaske av metall med varmt vann. Pakker den inn i et par ull-sokker så den ikke blir for varm. Og så legger jeg den ca mellom knærne. Har mann en god sovepose holder den varmen mer eller mindre gjennom hele natten.
 8. Går fint det, men helst med en varmekilde som bål etc. Se blant annet disse videoene:
 9. Enig i det. De planleggingskartene har jeg gått på et par ganger hvor jeg utelukkende gikk på DNT nett. Fungerte fint det. Nå har jeg vært så mye på tur at jeg ikke blir stresset om jeg skulle havne dårlig vær. I verste fall graver jeg meg ned og tar fatt igjen når vær/sikt er bedre. Har ligget værfast både på hytte, telt og snøhule fra 1-3 dager. Viktig å være forberedt på "det verste". Heldigvis er de fleste Nordmenn utstyrt med god friluftsfornuft og rimelig god respekt for fjellvettreglene. Og da går det som regel bra. God tur til trådstarter uansett. Misunner deg turen. Pga lang sommertur til USA blir mine fjellturer i år begrenset til langhelger i beste fall.
 10. Kan ikke ta det på stående fot, men jeg kjøpte en samlepakke hos DNT som dekket Hardangervidda.
 11. Trenger ikke GPS for å gå i fjellet Har gått Hardangervidda på kryss og tvers vinterstid. Både med telt eller hytte-til-hytte. Aldri med GPS. Kan kart og kompass veldig godt. Når det skal sies så gikk jeg til innkjøp av GPS for noen år siden. Og 2-3 ganger på Setesdalsheiene tok jeg den med i sekken for gøy. Tok den kanskje opp en pause eller to for å se litt på den, men stort sett fikk den ligge i sekken. Ellers anbefaler jeg å snu ruten 180 grader. Jeg foretrekker å gå Finse - Haukeligrend. Liker beste å gå mot solen. Så blir man så brun og fin. Hehe. PS! GPS brukes litt nå, men kun i forbindelse med jakt da det er veldig hensiktsmessig å legge inn grenser på jaktterreng så man får et lite pip hvis man nærmer seg naboterrengene for mye.
 12. Var godt å høre at det var en "fornuftig" forklaring. Men med tanke på at 999 av 1000 på MC sikkert kjører på vei så var det nok ikke mange som skjønte at du mente motorcross. Tror kanskje jeg hadde sagt motorcross også i stedet for MC som de fleste forbinder med 2 hjulinger på asfalt for å unngå forvirring Du skrev jo også at du dro på tur med Motorsykkel og da igjen tenker nok de fleste noe helt annet. Men uansett, godt å lese at det var andre ting som lå bak alle dine krasj hvis ikke hadde du nok allerede brukt opp minst 8 av dine 9 liv.
 13. Hææh?? Kødder du? Unnskyld meg, men du må gjøre noe stokk-stein galt når du er i trafikken. Jeg har kjørt både bil og MC sammenhengende i akkurat 25 år i år. Har aldri(!) krasjet på hverken bil eller MC. Og jeg kjører mye. Mange tusen km hvert år på MC i Nord-Europa, og har kjørt USA på kryss og tvers på Harley. Tror kanskje du bør gå litt i deg selv å tenke litt på hvordan du er i trafikkbildet.
 14. Mulig noe jeg ikke har fått med meg her, men hva er denne hetsen mot medlemmer i Rogaland? Jeg er medlem i Kristiansand DNT, og Setesdal- og Ryfylkeheiene er min lekegrind. Har sikkert over 150 døgn på Rogalandshytter, og jeg har aldri opplevd folk på disse hyttene som hverken utrivelige eller "klysete". Like trivelige folk det som DNT folk generelt. Merkelige kommentarer her synes jeg. Og veldig off-topic.
 15. Har slik jeg også og har også lagd akkurat samme løsning Har faktisk 3-4 stk. Tar de med overalt. Storby ferie, handleturen, strandturer etc. Tar ingen plass
 16. Har sikkert 6-7 primuser av ymse slag. Elsker Jetboilen min. Fungert perfekt i 7 år nå.
 17. Har vært der i slutten av juli, og det var j**lig varmt! Vi vandret litt på oversiden og kjørte helikopter, men gikk ikke ned. Vi skal ditt igjen neste år også. Litt usikker på hva vi skal ta oss til konkret at unger er med denne gangen. Et vennepar tok seg en tur ned for 2 år siden og holdt faktisk på å stryke med pga varme og veskemangel. Selv om de var erfarne Norsk fjellfolk så undervurderte de det totalt. Vet de fikk en skikelig støkk. Ganske mange som omkommer der hvert år så vær hvertfall forsiktig ([Hidden Content]) Går helt sikkert greit å gjøre dette ganske kontrollert, men gjør litt research først og sjekk ut råd/tips. God tur uansett. Er en nydelig plass. PS! Ellers anbefaler jeg overnatting i Williams. De har verdens beste spareribs i en liten ute-resturant i sentrum (ikke så mange å velge mellom så du finner den nok )
 18. Jeg ble veldig overrasket og delvis sjokkert over svarene jeg leser her. Jeg tok det som en selvfølge at ALLE som bruker DNTs hyttenett respekterer og følger de få reglene som er. Hvis ikke synes jeg dere heller skal ta å bruke telt. Det er en utrolig egoistisk tankegang å ikke gidde å vaske fordi man bare har gått på sokker eller fordi man heller prioriterer å bruke tid på annet. Hva vis alle tenkte slikt? Jeg har brukt DNT hytter i over 25 år og har over 500 døgn på diverse av disse hyttene. Selv om jeg på min mannsjåvinistiske måte representerer mannen som kanskje ikke tradisjonelt sett bidrar mest i husarbeidet hjemme, så har jeg ALLTID vasket før jeg forlater en DNT hytte. Uansett hvor ren den er eller om jeg har gått på sokker eller ønsker å gå tidligst mulig. ALLTID!! Noen ganger mer enn andre selvfølgelig, og hvis jeg er veldig tidlig oppe og skal avgårde og det er mange andre folk på hytta så spør jeg før jeg drar hva de ønsker jeg skal vaske over, eller om jeg skal ta inn vann/ved. Slike egoister håper jeg heller holder seg vekke fra DNT hyttene, og skulle jeg komme over en slik slask på en hytte når jeg er der så får de jammen så ørene flagrer.
 19. West

  Lett utstyr

  Det var noe satans tunge greier
 20. Takker for svar. Får prøve dette når jeg kommer hjem. Fungerer helt sikkert som du har beskrevet.
 21. Niks. Begge lommene er nettinglommer. Kan verken se at de kan vrenges eller hvordan jakka skal kunne gå inn i en av de.
 22. Hei. Kjøpte en Bergans Microlight jakke hos XXL tidligere i uken (virker som et kupp til 699;-). Når jeg leser på Bergans nettside så står det at den ene lommen kan brukes til å pakke ned jakke i og kompresjon. Ikke et nytt konsept, og også noen jeg har vært borte i før. Men her er det noe jeg ikke forstår. Jeg vrir og vender på jakke, men jeg kan ikke fatte hvordan denne jakken skal kunne pakkes i en av lommene. For meg ser begge lommene ut som helt vanlige lommer. Og ingen kompresjon ser jeg heller. Noen som vet hvordan i all verden man pakker denne jakken i en lomme?
 23. Ser forresten at Sportsnett har sovepose uke med - 20-30%: [Hidden Content]
 24. Vi var en hel gjeng som fikk 3 Coleman primuser som så ut som den nedenfor når vi skulle på en klatreekspedisjon til Sør Amerika på midten av 90-tallet. Kombinert med mye annet reising så ble alle 3 brukt vannvittig mye over ett helt år. Ikke et eneste problem. Kjørte den på blyfribensin opp til 6500m høyde. Har fortsatt primusen i dag nesten 20 år senere og fungerer fortsatt utmerket Selv om jeg i dag mest bruker Jetboil
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy