Gå til innhold
  • Bli medlem

Magne S

+Blogger og sponsor
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Alt skrevet av Magne S

  1. Enig. Jeg smører også bare inn sko med Nubuck. Bryr meg ikke om et de endrer utseende. Funksjonen til læret er stort sett det samme. Det er vel en teoretisk mulighet for at de kan puste bedre med Nubuck og impregneringsspray. Men har ikke testet mye rundt dette.
  2. Kona hatt denne i over 10 år. Den er et godt alternativ ut ifra pris, vekt, isolasjonsevne og kvalitet. Jeg tror du blir svært fornøyd. Fjær og dun er naturmaterialer som har lav vekt, er mer kopierbart og har høyere varme til vektratio enn kunstfiber. Men samtidig er dunposer litt dyrere, har redusert isolasjonsevne ved fukt og krever litt nøyere vaskerutiner.
  3. Jeg har over 300 netter i Nallo 2 GT. (Har også Akto og Staika). God plass i forteltet, lav vekt og enkelt oppsett gjør det til mitt mest brukte telt. Forteltet gir et arbeidsrom i all slags vær og med litt mindre mygg, knott, klegg og fluer. Det å finne teltplass har aldri vært et problem. Gapahukfunksjonen er gull i godvær og lett regn. Da har du nesten funksjonen til en tarp. GT-versjonen med fortelt gir vel en økt vekt på rundt 400g, spesielt på grunn av en ekstra teltstang. Men det utgjør jo vekten av en tarp, som kanskje gapahukfunksjonen / forteltet erstatter. Mitt første Nallo 2 GT fra 2008 må nå sart pensjoneres på grunn av slitasje. Jeg er så fornøyd med teltet at jeg allerede har kjøpt meg et nytt på tilbud som ligger i boden å venter på å ta over i framtiden. Du skal lete lenge etter et telt som har bedre kvalitet enn Hilleberg.
  4. Jeg har med slike på tur. Veier mindre en stegjernene og gir godt feste hvis det kun er snakk om kryssing av fonner og breer. https://www.blackdiamondequipment.com/en_US/product/access-spike-traction-device/
  5. Svømming! Spennende Jeg og kona starter fra Vardø i begynnelsen av juni. Etter 45 dager er vi etter planen i Narvik. Da må hun hjem til jobb. Men hvis jeg «får lov» så fortsetter jeg sørover mot Sulitjelma. Vi går også kun i Norge, men jeg planlegger ikke frivillig svømmetur i fjellene i Norland. Går du på østsiden av Blåmannsisen? Mener å ha hørt på en podkast om ei som måtte svømme, men husker ikke helt hvor i fjellene der det var.
  6. Noen nye oppdateringer på pakkelisten?
  7. Helt enig med at de føles litt glatte på fjell. Skjønner ikke helt hvorfor de har gått for denne sålen på Jaure II. Den er heller ikke superholdbar som tidligere modeller. Men skoen er ellers såpass god at jeg ikke finner andre relevante alternativer.
  8. Kult prosjekt! Da blir det ski og DNT sin vinterrute fra Ljosland til Haukeliseter? Har gått den motsatt retning. Super rute, men mye jobb. Bare vær obs på at det har vært en mild vinter i fjellet i Agder i år. Det kan være lurt å ha en alternativ plan hvis det er usikker is eller mye overvann. https://www.varsom.no/is/isvarsling/regionale-isvarsler/rogaland-agder/#tekstvarsel Til fots i mai kan også være et mareritt i heiene her nede.
  9. Det hadde vært en kjempe ide. Det er mulig å samle flere GPX-ruter på et kart som så kan lastes ned som en samlet fil for eksempel. Ulempen er at den kan bli litt stor. Men de kan også "krympes" noe uten å miste for mye detaljer. Eller så kan man kanskje ha alle rutene hver for seg som eget GPX-spor. Ellers så har jeg sett nærmere på et par av rutene ja. Kan se ut som mange er tegnet inn i etterkant "sånn ca" hvor man gikk. Så de ikke helt trygge å følge slavisk. Jeg pleier å laste ned ruten for å se dem i 3D med terreng. Da ser man raskt hvor det ikke er mulig å gå. Bilde er fra Norge på langs - langs Nordryggen - på ut.no. Litt mye rette streker og et par interessante rutevalg.
  10. Har hentet litt inspirasjon fra den familien. God beskrivelse og fine bilder. Så at de også måtte krype til korset og gå litt ut av Norge. Ellers så synes jeg de var risikovillige. Etapper på 24 timer og kryssing av brearm uten nevneverdig utstyr. Det virket imidlertid som de var turvante, så de hadde nok grei kontroll.
  11. Jeg drodler litt med en plan om NPL kun i Norge. Gøy at det begynner å bli en del diskusjon rundt slike turer her inne. Ruta til @Anders_G har vært en stor inspirasjon, men jeg har lyst til å følge tipset til @Tykjen om å heller starte helt øst i Norge. Tidlig i juni kan være en bra start i de årene med lite snø i Finnmark. @sneakyowll sitt arbeid for å redusere vekten på sekken tror jeg er helt essensielt for å få en god tur. Men jeg har lyst til å unngå depoter og heller legge opp ruten innom butikker slik som @Lars Erik Moen beskriver. Tror det skal gå bra, men ser at ruten mellom Bjørnfjell og Sulitjelma kan bli spennende. Både med tanke på mat og krevende terreng. Jeg har også lyst til å ha med fiskestanga. Nødvendigvis ikke basere hele middagsbehovet på fisk, men det er for mange gode fiskevann på veien til å ikke legge inn noen stopp. Jeg tenker ruta må være godt planlagt, men samtidig ha frihet slik at man ikke må nå et sted på et bestemt tidspunkt. Bortsett fra å være hjemme før snøen legger seg permanent i fjellene i Sør-Norge. Noen andre som drømmer om en slik tur? Det hadde vært gøy å høre tanker og innspill til gjennomføring.
  12. Jeg har fortsatt med mitt trofaste RX100. Nå versjon V. For meg er kun telefon ikke et alternativ. Jeg ønsker å kunne gjøre justeringene selv, i stedet for at prosessoren i telefonen skal justere bildet til å "se bra" ut. Har selvsagt også med telefonen, og det blir noen bilder på den også, men synes ikke de kan sammenlignes med bildene fra kompaktkameraet.
  13. Jeg har gjort meg samme erfaring. Går med 68l sekk og den minste pulken jeg kan oppdrive (118 cm). Veldig mange fokuserer på lang pulk, beddig og teltpose. Men det er jo ikke etablering av camp som sliter på kreftene. Det er de åtte timene på marsj. Da vil jeg ha det som gir meg minst motstand, lavest tyngdepunkt og lite vindfang. Det er en enorm fordel å få litt mer vekt over skiene når man skal inn i kupert terreng. Og det er mange som har vært misunnelig på den lille pulken min i bjørkeskogen eller skråhellinger. På dagsturer tror jeg nesten det er det samme hva du velger. Men en liten pulk + sekk, så har du en kombinasjon som også passer hvis du skal ut på litt lengere turer etter hvert.
  14. Det er god glid på Mohair kortfeller og med det nye plastikkfeste, men slitestyrken er betydelig dårligere enn nylon med metallfeste. Legger ved noen bilder av slitasjen fra en av turene våre. Vi traff riktignok en del skare på turen. Et alternativ kan være X-skin, som har 70% mohair og 30% nylon. Men man må fortsatt slite med plastikkfeste. Merk at Mohair slites spesielt bakerst på fellen. Har slitt ut tre sett til nå. Vil egentlig ikke tilbake til nylon, men det å slite ut mohair fellene er jo ikke bærekraftig over tid. Har ikke bestemt meg for hva jeg går for av feller på årets langtur. Men jeg har byttet til Åsnes Amundsen Waxless, så da har jeg litt feste på hardpakket snø uten feller i hvert fall. Men som nevnt over, så er jeg ikke så glad i å ta de av og på for mye ute på langtur. Når det gjelder langfeller, så tror jeg det egentlig passer best til toppturfolket. Jeg brukte kortfeller da jeg krysset Setesdalsheiene (Haukeliseter – Eiken) med pulk og telt i februar (230 km). Ikke noe problem med feste i dette kuperte terrenget.
  15. Jeg har erfaring med alle tre skiene. Jeg har brukt den gamle Åsnes combat, basert på Nansen (Den nye combat er basert på Ingstad). Grunnen til at jeg brukte dem var at jeg fikk dem gratis. Funker veldig bra i fjellet, men de var for breie foran når jeg av og til var innom skispor. Gikk derfor for Åsnes Amundsen når jeg kjøpte mine første egne ski tilbake i 2008. De har fungert utmerket i fjellet, savnet ikke innsvingen til Nansen i det hele tatt. Amundsen bærer også veldig bra i løs snø. Gikk blant annet Setesdalsheiene på langs med dem (230 km). Den eneste svakheten på begge skiene er fellene . På en lengre tur gikk fellefestet til turkompisen min fyken (ikke en veldig vanlig feil tror jeg, det er solide ski). Så når jeg måtte bytte ski fjor, så gikk jeg for Amundsen Waxless. Har bruk dem i et år nå og er strålende fornøyd. Feller kan festes over det ruglete feltet og da har du også en backup hvis fellene ryker (vi har som regel med ett sett reserve feller). I år har vi planer om å gå fra Vardø til Alta. Da får de skikkelig prøvd seg. Tenker vi kommer inn på en del skuterspor. Da skal fellene av i hvert fall. Jeg er 187 cm, 83 kg og bruker 201 cm.
  16. Med fare for å stjele tråden til @Johan Sivert Brun, så har jeg sett på østsiden. For min del så er jeg nok på vestsiden, nærmere Snåsa. Men det kan være østsiden er det beste alternativet. En ekstra dag eller to gjennom Lierne er vel heller ikke å forakte.
  17. Så artig! jeg har denne uka sett på akkurat samme utfordring:) Håper noen kommer med litt lokalkunnskap her.
  18. Jeg løp hele Austheia på langs for noen år siden. Ca. 160 km fra Bjåen til Dølemo. Tror det var rundt 10 DNT-hytter på veien. Så her er det mer enn nok husrom. Hvis du ikke vil løpe hele turen er det flere plasser man kan ta en avstikker til Rv9 og ta bussen tilbake til Haukeli/kristiansand (Hovden, Berdalen, Bjørnevasshytta, Bykle eller Valle). Jeg delte turen opp i åtte etapper. Ca. 20 km før lunsj og 20 km etter. Da ble det grovt regnet fire marathon på fire dager. Men det ble noen justeringer for å nå fram til ei hytte til middag. Mye bra fjell i starten. Mye tung mot slutten:) Her fra Tjørndalsristene, utsikt mot myr nord.
  19. En lett vindjakke anbefales virkelig. Jeg går stort sett med netting og tar på den lette vindjakke hvis det blir kaldt, vind eller mygg. Jeg bruker ofte Arcteryx Squamish som veier ca 140g og har svært lite pakkvolum. Tørker lett gjør de også. Så svette og litt regn gjør ikke noe. Det er kanskje 5-10 % av tiden det er behov for membranjakke/regnjakke (men den er alltid med) Gikk fra Finse til Haukeliseter nå i sommer. Hadde på membranjakke i 4 timer på turen. Dere kan for øvrig lese mer om turen vår fra Finse til Haukeliseter på Bloggen vår.
  20. Hei, beklager sent svar. Vi gikk helt til Eiken ja. Merkingen går kanskje ned til Ljosland i påska. Det er noen muligheter for å ta seg ut til Rv9 og buss tilbake til E134 og Haukeliseter. Brokke er er ganske trygt alternativ.
  21. Samme her. Kom akkurat hjem fra Finse til Haukeliseter via Hårteigen. Nesten ingen insekter.
  22. Jeg skal gå fra Finse til Haukeliseter på vestsiden av vidden om et par dager. Bor i telt og bruker gass. Jeg synes det er enklest. En boks med 450g gass holder til mat og kaffe for to personer i ca. en uke. Da spiser vi hjemmelaget frokostblanding hvor vi bare heller vannet oppi skåla og real turmat til middag.
  23. Møter ofte på kyr når vi er ute på tur. Synes ikke det er noe gøy. De er sikkert snille, men jeg synes de ser skumle ut
  24. Du kan kanskje gå fra Finse og sørover. Ta en liten runde på Hardangervidda før du ender opp på togstasjonen Haugastøl. Alternativt gå nordover og ende opp på Haugastøl. Skal selv fra Finse og sørover om to uker til.
  25. Man kjenner normalt sekken ekstra godt de 2-3 første dagene på tur. Etter hvert så går spertene i toppen av ryggen bak skuldrene normalt over. Jeg har gått veldig mye på tur, men har alltid litt vondt fra sekken i starten av turen. Så lenge du ikke har alt for tung sekk, så tror jeg dette går veldig bra. Osprey er kjent for å lage gode sekker som passer godt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.