Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. jan. 2025 i Innlegg

  1. Jeg opplever Norrøna Svalbard cotton anorakk og jakke (nytt navn på kolleksjonen er Femund) som temmelig vindtette. Jeg har holdt på å blåse bort på Hardangervidda-kryssing vinterstid med en Svalbard Cotton annorak uten at jeg syntes den ikke holdt vinden ute godt nok. Av anorak og jacket (har begge) synes jeg Jacket er mye bedre utformet. Glidelåsen på Anoraken er veldig spinkel, og helt lukket igjen er den veldig trang rundt haken. Den er også veldig romslig for størrelsen sin. Jakken har en grov glidelås og god passform når glidelåsen er helt igjen. Passformen generelt er mer teknisk på jakken, men det er plass til nok med basislag under. Disse, under det gamle kolleksjonsnavnet Svalbard er å få til meget fine priser i outleten deres nå:
    2 poeng
  2. Jeg kan ha røket på en ny Primus Omnilite... Hvorfor det da, siden jeg allerde har en som fungerer perfekt? Jeg har litt ønsker/tanker om å bruke en Omnilite til et lite DYI-prosjekt. Vi får se om det blir med ambisjonen og idéstadiet, men da har jeg i hvert fall to slik at jeg slipper å de-rigge vinterbrenneren når jeg ønsker å ha med meg bensinbrenner på litt lettere og mer kompakt pakkede turer.
    2 poeng
  3. Mulig de nyere pumpene er bedre, men min erfaring med en 3-4 år(?) gammel Flextail er at det er mye bråk og lite futt. Når jeg uansett må frem med pumpe-posen for å få underlaget hardt nok, så blir det bare til at jeg legger igjen den ekstra vekten og bråket hjemme og tar noen ekstra ekstra innblåsinger med posen. Ikke noe som ødelegger naturopplevelse like effektivt som ei hissig vifte på 30.000 rpm
    2 poeng
  4. Ja det er sikkert sånn at har man først begynt å bruke pumpa, så klarer man seg ikke uten! Den er uansett på lista min over ting som vurderes kjøpt!
    1 poeng
  5. Dette fikk jeg i svar fra Exped. Kanskje greit å påpeke at jeg sendte ikke inn noe reklamasjon, kun en tilbakemelding på hva jeg hadde erfart. Vi som norsk distributør av bla. EXPED har fått din henvendelse fra EXPED og skal prøve å hjelpe deg etter beste evne. Det som har skjedd med dine dunliggeunderlag kan høres ut som downshift. Det er viktig å vite at samlingen av dun, også kjent som 'downshift', ikke er å anse som en reklamasjon. Dunfylte produkter trenger regelmessig vedlikehold, noe som ikke alltid er godt formidlet. Dun vil naturlig forflytte seg inne i hver lukkede kanal, og det kreves litt assistanse for å jevnt fordele det på plass igjen. Nederst og øverst på liggeunderlaget er det sveiset fast en skumgummilist som har til hensikt å hindre dunet i å forflytte seg mellom kanalene. Mange tror dette er dun, men det er faktisk ikke tilfellet. EXPED har utarbeidet en kortfilm som demonstrerer hvordan dette gjøres. Du kan se den her: https://www.youtube.com/watch?v=luAfJa0jtKY&list=PL4ssbCbHLhZOi5xUJWfkCRxIVB1-V5oAH&index=2 Det er viktig at oppbevaring av spesielt dunliggeunderlag gjøres på en tørr plass, gjerne oppblåst liggende under sengen eller annen egnet plass. Dette er anbefalt med tanke på at dunet skal få ekspandere seg mest mulig for å bevare best mulig isolasjonsevne. Liggeunderlag som blir oppbevart i pakkposen vil ha mer komprimert dun som forflytter seg enklere inne i liggeunderlaget og "cold spots" / dårligere isolasjon vill oppstå (slik som på dine liggeunderlag). Hvis du følger instruksjonene på vedlagt film og oppbevarer dem som beskrevet vil du få minimere områder uten dun. Men, det er viktig å presisere at dunet kan bevege på seg. Ønsker man et isolasjonsmateriale som fyller 100% av liggeunderlaget må man velge syntet som er sveiset fast på innsiden av liggeunderlaget og som ikke forflytter seg eller skum som å ikke er flyttbart.
    1 poeng
  6. Det ble en ganske bra tur på Hardangervidda ovenfor Haukeliseter første helg i 2025. Startpunkt 3 km vest for fjellstua for en mye mer ålreit stigning i starten. Artig nok var det to andre pulkdragere ute på tur opp den seige bakken til Mannevatn lørdagen. De var kanskje en time før meg, så jeg klarte ikke å ta de igjen, men jeg satt pris på å jukse litt med å bruke sporene deres i den løseste tunge snøen. Etter hvert skjærte jeg av ruta som vanligvis kvistes til Hellevassbu og lagde min egen variant av en runde oppom Storhellerflotttjønnan. Ambisjonen for turen ble som alltid kuttet litt kort. Med ca. 3 mil planlagt ble turen litt over 2. Jeg er fornøyd med det valget, for i dag (søndag) var det snøvær, tung løssnø og lite sikt. Det meste av tidligere spor var også snødd igjen. Den mila+ tilbake til bilen ble slitsom nok! Spesielt nedkjøringene var ganske seige når man ikke ser noen konturer i snøen og må ta seg veldig forsiktig frem og ned.
    1 poeng
  7. Ingen grunn til å betvile at Unna som er et 4 sesongers telt tåler liten storm og full storm Her er video fra Hilleberg som viser Unna i 30 sekundmeter. At et telt rister forteller ingenting om hva det tåler. Risting og bevegelse er ikke farlig.
    1 poeng
  8. Noen betraktninger etter å ha brukt Traverse 145 på noen turer nå: - Pulken er supergod i løs snø. Der vi med en mye smalere Xcountry 118 med stag slet med kontinuerlig pulkvelt i den løse snøen brøytet Traverse med taudrag igjennom lett som bare det. Det brede skroget gjør nok sin nytte her. - Pulken glir som forventet godt når den er oppå snøen. Fra den godt slitte Transporter 155-pulken min er det som å dra en mye lettere pulk, siden den ikke suger seg fast i snøen på samme måte ved stans. Dette kan dog være tveegget når man står i brattere heng og gjerne ikke ønsker at pulken SÅ aktivt skal prøve å dra deg ned 😅 - Bakre tilgjengelige glidelås brukes flittig. Her får jeg fint plass til dunjakka, jervenduk og dagens lunsj. Mye bedre type åpning enn på Xcountry. - Som nevnt tidligere: De laaaange festereimene på pulken settes godt pris på. Hvis du MÅ så kan du få veldig mye greier oppå pulken. - De centimeterene den tar er godt brukt, og det betyr at passasjersetet i bilen kan stå liitt lenger bak enn det kunne med feks Transporter 155 som bygger unødvendig mye ut i alle retninger - Taudrag-spesifikt: Jeg kommer til å forkorte hanefot-tauet i fronten (sidene) av pulken til å være akkurat ikke langt nok til å kunne falle ned og under pulken. Det skaper unødvendig mye styr når dette skjer. I de værste tilfellene går pulken forbi meg og så langt at større deler av tauet går under så den må dyttes bakover for å få tak i tauet igjen. I de mildere tilfellene må jeg likevel rykke til for å fiske ut tau og karabiner fra under pulken. EDIT: Istedenfor å korte ned hanefoten dro jeg bare tauet igjennom senter-ringen i fronten av pulken. Alle problem løst Det blir litt krefter på punktet, men det regner jeg med det tåler!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.