Gå til innhold
Gjest Anonymous

Påsketur i Breheimen

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Enda flere bilder.

GunnarF.

post--1-133474389991_thumb.jpg

post--1-133474389996_thumb.jpg

post--1-133474390002_thumb.jpg

post--1-133474390006_thumb.jpg

post--1-133474390011_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anonymous

Morten,

Mja, mye sne - gammel som ny. Breheimen burde hete Snøheimen.

Mvh. GunnarF.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anonymous

Morten,

Breene er den gamle sneen... :?:

Jeg har vært lite i Breheimen før påsketuren, og jeg må si at området begeistrer ved sin begrensede tilrettelegging. OK har Jotunheimen høyere og mer forrevne topper, men ødemarkspreget i Breheimen er meget tiltalende. Det stiller også større krav til å klare seg selv med det man har i sekken og til turplanlegging.

Mvh. Gunnar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anonymous
...ødemarkspreget i Breheimen er meget tiltalende. Mvh. Gunnar

Bærre lækkert, Gunnar!

Blir rimelig fjellsjuk av slikt, da sju! Særlig bildet av Hurrungane er særs flott! Hvilket kamera er bildene tatt med? Var du i Breheimen lenge i påsken? Heldig med været må jeg si. Ofte ustabilt værmessig i Breheimen, der der både vestlands- og trønderlagsværet slår inn... Ellers enig i din uttalelse om Breheimens ubeferdede stillhet. Der inni er du alene, med vindsusen og jervesporene... Nydelig. Og her har du et annet bilde av Vestre Hestbrepigg/2139, tatt fra motsatt side i påsken, dvs. sett østfra tvers over Visdalen fra Gokkeroksle: http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=167794

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sorry, det var den innloggingen da... :?: ! Forrige innlegg var altså mitt.

Er nok trøtt i dag, for bildet er ikke tatt fra Gokkeroksle heller, men fra Smiugjelsoksle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anonymous

Hei Erik,

Alltid like hyggelig å høre fra deg. Du har en entusiasme som smitter.

Det ble en firedagerstur alt i alt. Noen dager før hadde jeg en hel uke på topptur i Jotunheimen. Jeg kan ikke klage.

Kameraet er en Canon Powershot S70. Det når ikke Olympus E-1 til skuldrene, men er veldig lett, har zoom fra 28 - 100mm, og en rekke profesjonelle finesser og overstyringsmuligheter. 7 MP skader heller ikke når det er behov for beskjæring. Også bildet av Hurrungane på skyene er tatt med dette kameraet - sannsynligvis på ca. 80 mm. Jeg synes S70 fikser det meste unntatt action-fotografering, jeg.

Det er jo litt spesielt at vi har tatt bilde av Vestre Hestbrepiggene fra 180 grader ulik vinkel. Hadde det ikke vært for toppen hadde jeg vel sett deg. Ihvertfall hvis du begynner å bruke blitz i landskapsfotograferingen :?:

Får vi til en felles fotoekspedisjon en gang hadde det vært strålende. Jeg er ikke rask, men sein - som jeg pleier å berolige/avskrekke turfølget med. Derimot liker jeg å holde på en stund og har ingenting mot stor sekk. Bortsett fra til klyving.

Mvh. Gunnar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Får vi til en felles fotoekspedisjon en gang hadde det vært strålende. Jeg er ikke rask, men sein - som jeg pleier å berolige/avskrekke turfølget med. Derimot liker jeg å holde på en stund og har ingenting mot stor sekk. Bortsett fra til klyving.Mvh. Gunnar

Da er du som meg! Jeg bruker også tid (og er i skral form). Jeg liker å la landskapet synke inn, se meg godt om, ta noen bilder, bruke dagen...

Jeg (og kanskje et par av mine turkamerater) har planer om å ta en fellestur med Kim og gjengen hans til Hestbrepiggene (+- Vestre, Midtre, Nordre og Store) et sted 5-7 mai, fortrinnsvis lørdag 7., fra Netosetre. Bli med da vel :!::?: Det hadde vært gromt...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anonymous

Erik,

Har planer om å gå Lomseggi fra 5. mai og skjøte på med de Hestbrepiggene i øst jeg enda ikke har gått. Er føret, formen og været bra, vil det være naturlig å gå bortom Vestraste også.

Dette betyr at jeg vil være i Hestbrepiggene den 6-7/8. mai - og sjansen er stor for å møtes. Se etter et gult tomannstelt i et høytliggende skar. Du på din side skulle ikke være vanskelig å kjenne igjen på luggen!

Mvh. Gunnar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dette betyr at jeg vil være i Hestbrepiggene den 6-7/8. mai - og sjansen er stor for å møtes. Se etter et gult tomannstelt i et høytliggende skar. Du på din side skulle ikke være vanskelig å kjenne igjen på luggen!Mvh. Gunnar

Jøss, verden er ikke stor du! Men det er ikke luggen med åra heller, så den er vel et heller tvilsomt karaktertrekk å stole på, skulle jeg mene :wink: !

Men vi kan jo ikke være så mange åndsbrødre oppi der på en gang - uten å møtes! Så vi får holde kontakten for nærmere info, så håper jeg vi sees et sted over 2000 moh?! Ikke bare hadde det vært trivelig, men slikt er jo som sosialt "kitt" i miljøet også, som deretter gjør fora som dette enda mer artige og inkluderende... :D

PS. Hvorfor skriver du som uinnlogget gjest, Gunnar? Du burde da registrere deg du også?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av tshansen
   Man skal bla godt tilbake i historieboken for å finne en like fin vinter som vi har i år her på Vestlandet. Været er bedre enn på lenge og det går fæla rykter om en veldig flott løype på Hamlagrø i Bergsdalen. Jobben har hytte i området, så det har ramlet inn føre og værrapporter omtrent daglig. Selv er jeg veldig dårlig kjent i området, så i dag var det bare å komme seg opp i området å gjøre seg litt kjent. 

   Det er jo ski inn/ski out fra hytten til løypene. De bukter seg mellom hytter og flott natur og det er ingen ting å si på føret  

   Det er 5 blå på gradestokken, helt vindstille og solen varmer godt. Det går ikke mange meteren før jeg må ha lette i antrekket. Bare å kaste jakken, lue og votter i sekken.

   Det går frikjører spor i alle retninger. Fristelsen er stor til å følge første spor opp til nærmeste topp, men jeg må holde meg litt igjen for målet med denne turen er å gjøre seg mest mulig kjent

   Jeg drister meg litt ut av løypa og tar noen av bakkene i pudderet. 10 - 15 cm med styresnø, herregud så nydelig. Å så lekende lett å sette telemarksvinger (i amatørklassen)

   Jeg krysser hovedveien og beveger meg ganske bratt oppover på baksiden av Alexander Grieghytten. Så det var en del skikjørere som bodde der, men fortsatte turen oppover. Får ta turen innom her å sjekke inn en annen dag

   Noen kjappe høydemeter å man kommer litt mer opp på fjellet. Her er det kjørt løyper på kryss og tvers, men holder man høyre spor er det en viss sammenheng, selv om det kunne virke litt rotete med en gang. Men her er det mye fine ruter å tråkke utenfor løype. På denne siden av veien skal jeg definitivt tilbake å tråkke opp til de nærmeste toppene. Nedrenningen her helt suveren.

   Jeg skimtet et følge på 4 et stykke oppi fjellsiden, de hadde nok toppen til venstre på listen. Å skal man dømme på sporene ned igjen, ser det ut som en populær plass å renne  

   Løypen fortsetter nedover til venstre i bildet, så man kan komme ned til "nabobygda" å gå noen åtte tall nede på markene der også. Om jeg ikke tar feil, så er det sporene over isen på vannet som går til Vending også en hytte som står på bucketlisten. 

   Jeg møter to andre karer i løypen, så det er ikke akkurat folksomt her oppe. Hvertfall ikke i ukedagene, men spørs om det ikke blir godt trøkk her oppe siden vinterferien starter til uken  Er vi heldig med været, skal jeg ha meg noen turer til opp her neste uke. 

   Grov meg ei lite grop, så jeg fikk laget med lunsj og kakao. Real Turmat - Pulled pork, overraskende god for å være turmat! Godt fornøyd med dagen, man kan ikke annet en å smile etter en dag som dette på fjellet.

   Spaden fungerer helt utmerket som underlag til Optimus brenneren, men sitteunderlaget mitt ryker på bålet snart. For der er det ikke mye R-verdi  Noe kald i hottentotten etter en god pause i snøen.

    
  • Av Kjell Iver
   Har ofte tenkt å lage en tråd der vi kan legge inn bilder fra småturene man går til daglig.
   De fleste av oss går jo småturer i nærområdet vårt - kanskje andre vil se hvor du bruker å gå, sykle, padle, ro eller løpe eller fly? Post gjerne på direkten - kanskje nevne hvor du er og hvor langt du har gått - kanskje en lokal fjelltopp?
   Edit 1 31 Juli 2016: Om du har gått en lang tur over flere dager og har mange bilder setter vi pris på om du heller skriver en vanlig turrapport. Da vil du kunne plotte turen på turkartet og det er lettere å søke seg frem til for andre senere. 
   Edit 2  31 Juli 2016: Har opprettet et emne som heter "Jeg har oppdatert bloggen min" - post oppdateringer i bloggene her fra i dag av..
  • Gjest Turlyst
   Av Gjest Turlyst
   @Tor-Erik-L-77Mitt virusprogram og Norton toolbar advarer mot å gå inn på bildene dine. Får tilbakemelding om at de ligger på et farlig nettsted. Dette til orientering.
  • Av Mantas Tomkunas
   Hei, kan noen anbefale en fin tur i Breheimen? Jeg planleger 7 - 14 dagers tur med telt i sluten av juli. Takk på forhånd
  • Gjest Turlyst
   Av Gjest Turlyst
   Mange av oss har et bilde for hver årstid som er ekstra inspirerende, eller et bilde som betyr noe spesielt for oss. Her kan alle medlemmer av forumet legge ut egne vårbilder som inspirerer dem. Jeg vil oppfordre så mange som mulig til å delta med bilder de selv har tatt. Det er forskjell på vår på Finnmarksvidda og på østlandet, så fint å få frem mangfoldet. Ingen bilder er for dårlige til å legges ut her.
   Det er kun egne bilder som kan legges ut. Skriv gjerne noen ord om hvor bildet(ene) er fra. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.