Jump to content

Blefjell nå?


tebein

Recommended Posts

Annonse

Hei.

Jeg tok sjansen og karret meg i går noen hundre høydemeter opp til Eirksbu-området. Hadde litt problemer med å finne en duganes teltplass, men fant til slutt noen snøfrie kvadratmeter.

Det var ca 60 - 40, snø - barmark, oppover mot 900 moh. Vannene var isbelagte stort sett over det hele, med unntak av ca 4x4 meter ved innos og utløp. Det var tydeligvis nok for fisken. I det ene vannet (husker ikke navn) gikk fisken rolig og bedagelig å supte i seg noe som lignet myggklekkere og små grønne fluer. Fikk 2 spreke 350-grammere på land og mistet et par til.

Det var en nesten ufattelig kombinasjon av is, snø, varmt vær, bar overkropp og fisk i steikepanna. Det som var nesten mer utrolig, var at det kun vaket i de øvre vannene. Vann ned mot 700-800 moh var tilnærmet isfrie og der kunne jeg ikke se noen overflate-aktivitet.

Snøen var imidlertid ikke helt råtten, så man kunne fint gå på den. Men på turen ned igjen i dag var det blitt mye mykere. Forholdene forandrer seg fort med slike temperaturer.

Jeg vet ikke helt om jeg skal si at det er i full gang, eller om jeg hadde dritflaks. Men sannheten er at jeg hadde en helt fantastisk tur til fjells.

Takk for tilbakemeldinger forresten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy