Kjell Iver Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 Her jeg er vokst opp har vi ikke hatt tradisjon med koking av skjell på tur. I helgen så gjorde vi det og det var knalle godt. Med litt sitron og hvitløksmør i kasserollen Er det noen som har erfart å bli syk av blåskjell? Jeg ser på vedlagte råd at man i nabokommunen har varsel: IKKE spis blåskjell, mens en annen nabokommune har varsel "Spis med måte". Der vi var sto det bare " Intet varsel" http://matportalen.no/Matportalen/Blaaskjell/blaaskjell Er det noen grunnregler for plukking av skjell. Vi var ved en elvemunning med rennende vann og ja - blåskjellene var skikkelig gode
ozzi Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 Jeg har hørt at man ikke burde spise blåskjell som har blitt plukket i nærheten av oppdrettsanlegg for fisk. Kanskje det har noe med medisinering/foring å gjøre?
essem Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 Jeg spiser ikke blåskjell, men gjorde et unntak for en del år siden på en hotellweekend. Det endte opp med at jeg ropte på elgen hele natta. Om det var blåskjellene som gjorde det, eller meg, eller kokken, eller at det var mye elg i skogene rundt Geilo den helga vet jeg ikke. Aldri mer blåskjell på meg i alle fall...
Radiowave Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 Jeg har vokst opp med det å plukke blåskjell og spise, men vi sjekker alltid opp i rapportene fra mattilsynet. Der jeg er fra står det hver uke i lokalavisen en liten notis om tilstanden til blåskjellene. Er det ikke anbefalt så spiser vi ikke. Blåskjell er utrolig godt!
Øystein_S Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 Jeg har plukket og spist blåskjell siden jeg var liten. Veldig godt! Jeg har opplevd å bli syk en gang, selv om blåskjellvarselet varslet giftfrie skjell. Det var i indre Oslofjord. Jeg og en kamerat som også spiste lå syke med diare og oppkast i tre dager. Dette har imidlertid ikke skremt meg fra å plukke skjell selv, men jeg sjekker alltid blåskjellvarselet, og plukker ikke skjell i terskelfjorder!
Gjest Skrevet 22. mai 2008 Skrevet 22. mai 2008 Det tar omtrent ett døgn fra testing til varsel går ut, så det kan være problemer selv om mattilsynet sier OK.. Algene som gjør skjellene "giftige" er mest vanlig når det blir varmt i vannet. Når det er varsel om dårlige skjell går jeg i butikken og kjøper, for blåskjell må jeg ha...!! Litt charlottløk, hvitløk og smør freses. Ned med skjellene og litt hvitvin i gryta (og litt i kokken). Dampe litt. Pepper og fløte til slutt. Yumm...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå