Jump to content

Grunnleggende innføring i isfisking?


chitzi

Recommended Posts

Hei!

Jeg skal være med min kjæreste på isfisking nå i løpet av de neste par dagene, kunne noen av dere vært så snill og gitt meg en grunnleggende innføring i temaet isfisking, sånn kort og generelt slik at jeg har hvertfall LITT peiling? Evt henvist til en link der det står om det. Tips om sløying av fisk ønskes også. :D

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Du trenger ei isbor, isause, pilkestikke, røyeblink med liten krok under, maggot (får du kjøpt hos sportsforretninger, evt. mark om du skal fiske ørret. Fest tre magotter på kroken, senk ned på bunnen og løft kroken 20-50 cm over bunnen, slipp ned på bunnen igjen. SLipp gjerne røyeblinken ned på bunnen slik at du tiltrekker deg oppmerksomhet. Hev så forsiktig blinken sakte oppover, hvis du merker at fisken " er etter" kroken, gi tilslag og hal opp. Ved ørretfiske kan fiske med fritthengende krok agnet med to eller tre marker henge fritt, gjerne over natta. Linken som nevnt over sier litt om dette. Skitt fiske !

Sløying: Skjær opp buken, fjern innvoller og blodrand. :D

Link to comment
Share on other sites

Skal det fiskes etter ørret, ser det ståsnøre som gjelder. Et snøre med et lite søkke og så 20 cm under søkket henger en krok med mark. fest så snøret til en kvist som står godt festet i snøen på isen, og så er det bare å sette seg å drikke kaffe og vente til kvisten begynner å danse. Dette funker også greit på røye, men da ikke like effektivt som å pilke med blink. Du kan gjerne sette ut flere slike snører for å forbedre odsene, og la dem gjerne stå over natta. Utrolig spennende å trekke snørene ("snikene") dagen etter. En utmerket måte å fiske på sammen med kjærester!

Se

for illustrasjon av hvordan jeg gjør det:-)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy