knutis Skrevet 9. august 2007 Skrevet 9. august 2007 Var ute en tur i dag for å sjekke et par av de faste kantarellplassene i nærområdet. Det viste seg å være masse! Sjelden jeg har funnet så mye på en gang. Så hvis du bor i området her (nord i Akershus) og liker kantarell bør du komme deg ut! Siter
Lindap Skrevet 9. august 2007 Skrevet 9. august 2007 Takk for tipset. Jeg er ikke helt forbauset. I de 3 ukene jeg har vært borte på ferie har krydderplantene og blomsterpottene som jeg satt ute også vokst seg store. Må vente til neste uke før jeg har tid til å plukke. Dumt, fordi lørdagsmorgen er beste tidspunkt for sopplukking (før alle andre er ute). Siter
fuglehunden Skrevet 9. august 2007 Skrevet 9. august 2007 Jeg skal aldri spise sopp jeg har plukket selv. Da våkner jeg sikkert aldri opp igjen. Dere må ikke plukke feil type da. Dere vet vel at den ekte julenissen er en inuitt og bor i Sibir og er narkoman!!! Derfor den rare nisselua som dere sopplukkere sikkert kjenner igjen. Siter
Lindap Skrevet 10. august 2007 Skrevet 10. august 2007 Jeg holder meg kun til de par typene som jeg kjenner: (trakt)kantarell, steinsopp, rødskrubb og piggsopp. Rødskrubb ble i fjor plutselig definert som farlig i store mengder, akkurat i det første året at jeg hadde plukket en stor mengde. Spist det opp i små porsjoner om gangen og jeg lever fortsatt . Skal i framtiden holde meg til steinsopp isteden. Kantarell og traktkantarell spiser jeg flere kilo av hvert år. Det går også bra. Men første gang du plukker er det lurt å ha med en person som kan sopp eller vise kurven til noen som har peiling. Jeg eksperimenterer ikke med ukjente sopper som jeg finner rundtomkring. Soppboken domineres av sopper som ikke er matsopp, så sjansen for å finne en ny spiselig sopp er ikke så stor. Siter
fuglehunden Skrevet 11. august 2007 Skrevet 11. august 2007 Sopp er jo ikke noe godt?? Synes det smaker ........... hmmm, tja.. ingenting. Siter
bjornmu Skrevet 12. august 2007 Skrevet 12. august 2007 Saken med rødskrubb er vel såvidt jeg forstår at enkelte blir syke av den. Er du ikke blant dem kan du trygt spise MEN den må stekes/kokes i minst 10 minutter. Selv plukket jeg mye rødskrubb idag, en av mine favoritter. Men jeg sliter fortsatt med å bli kvitt de 12.2 kg traktkantarell jeg frøs ned ifjor.... Siter
Lindap Skrevet 13. august 2007 Skrevet 13. august 2007 Saken med rødskrubb er vel såvidt jeg forstår at enkelte blir syke av den. Er du ikke blant dem kan du trygt spise MEN den må stekes/kokes i minst 10 minutter. Selv plukket jeg mye rødskrubb idag, en av mine favoritter. Men jeg sliter fortsatt med å bli kvitt de 12.2 kg traktkantarell jeg frøs ned ifjor.... Prøv å tørke traktkantarellene neste gang. Da er det lettere å gi bort et glass til noen som setter pris på det. Soppene får mye smak. Og du kan smuldre en håndfull og putte det oppi saus. Siter
bjornmu Skrevet 13. august 2007 Skrevet 13. august 2007 Det er nettopp derfor jeg har skaffet sopptørker til denne sesongen (stor modell), som jeg allerede har tøket endel steinsopp på. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.