Jump to content
IGNORED

Liggeunderlag - forslag?


Recommended Posts

Hei. Hvilke liggeunderlag anbefaler folk til en person på 181cm? Ønsker i utgangspunktet et liggeunderlag som er litt lengre og bredere, men går meg vill i jungelen av hva som er viktig.. :) Skal brukes med 3-sesongs sovepose som tåler t-comf på -1. Sovepose er 205cm og vi skal sove ute i sommer i telt. Temperaturen vil variere siden vi er til fjells og nordover. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er 3cm lengre enn TS og foretrekker LW-underlag da jeg vender litt fra rygg til side osv i løpet av natten i tillegg til at de er kompatible med Amok hengekøyer. Altså litt bredere og litt lengre. I tillegg minsker dette muligheten for at soveposen havner utenfor når man sover ute osv. 

Så dermed har jeg 2 alternativer fra Exped. Et Synmat 7 LW og et lett uisolert LW som brukes når ting skal bæres langt og lenge sommerstid. Fornøyd med begge.

Nuh begynner ungene bli såpass at de også bærer alt selv og har lyst til å henge ute så jeg har sneket inn en ekstra hengekøye i boden og handlet inn ekstra underlag. For å støtte opp om et norsk initiativ handlet jeg da et underlag fra Amok. 

Hidden Content

 Bittelitt lettere, men litt mindre R-verdi og noe billigere EXped-alternativet. Foreløig er jeg også veldig fornøyd med dette...

Holder til i Finnmark og bruker det tykkeste Exped-underlaget også midtvinters (men med tilleggsunderlag mot snøen) uten at det byr på kuldeproblemer. Jeg tenker at det aller viktigste for trivelige netter er at soveposen er varm nok og heller kan åpnes noe når det er varmt...

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy