Jump to content
IGNORED

SignaTUR - RYGER?


Erik Haaland
 Share

Recommended Posts

  • 1 year later...

Jeg har gått nok så mange av disse rutene, men er usikker på hvilke opplysninger du savner (i forhold til det som blir oppgitt på STF sider.)

 

Dette er den klassiske langturen for oss i Rogaland. Det har vært turister i disse stien i over 100 år. I forhold til andre ruter og turer er flere av dagsetappene ganske drøye. Med sekk på opp mot 15-20 kilo kan det bli dryge dagsmarsjer om du velger å slå opp teltet i nærheten av hyttene. Tidlig i sesongen (før juli) kan det være mye snø omtrent til Ådneram eller Nilsebu.

Turen går i øde høyfjellsterreng uten en busk, og det kan gå dager der du ikke ser andre mennesker. Telefondekning er "sporadisk" - du må opp på toppene for å finne dekning.

Med store snøfenner til langt ut i august, er det viktig med GPS eller kart, og at du kan bruke disse. Det er lett å komme ut av stien, og her er en liten dal temmelig lik alle andre.

Link to comment
Share on other sites

Hei,

takk for svaret!

Vet du om det er noe muligheter for reproviatering underveis, sett bort fra DNT sine selvbetjente hytter? Slik jeg forstår det ved å lese kartet er Hunnedalsvegen den eneste veien og tettstedet man krysser, og det ser ikke ut som om det er noe matbutikk/postkontor ect der. Så ser ut som man må bære mat for ca 2 uker fra start, evt kjøpe inn på selvbetjente hytter.  

Ser ut som ruta er en blanding av grønne daler og øde høyfjellsterreng. Hvordan er det med mulighet for å slå opp telt i høyfjellsterrenget? Spør fordi jeg har gått enkelte ruter i høyfjellet, f.eks breheimen, hvor det har vært nesten klin umulig å finne brukbare teltplasser. 

Siden du har gått mange av disse rutene, er det noen av rutene du anbefaler spesielt?

Takk for hjelpen

Link to comment
Share on other sites

Ruta går litt opp og ned. Ved Bleskestadmoen er det helt greit å telte. Det samme gjelder ved Jonstøl. De neste etappene er på høyfjellet, og det kan være vanskelig å finne en plass, men som regel...

Det er mat på STF sine hytte, men utvalget er begrenset, og alt blir brakt inn til hyttene før påske. Hunnedalen er bare hytter og det er en mil til Sinnes og Jokerbutikken eller litt mer til  Gilja og Jokeren der.

Jeg kan vel ikke anbefale noen dagsetapper frem for andre, men jeg ville merke meg de rutene som går ut, f.eks fra Krossvatn til Stranddalen og til vei, eller fra Grautheller og til vei.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
kristervo skrev (5 timer siden):

Hvordan er stiene på denne ruten? Er det såkalt flytsti, eller mye teknisk terreng? Jeg tenker da på steinete partier der det er vanskelig å løpe.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. (Mange som kommer fra andre steder i Norge, er ofte overrasket over hvor "tungt" terrenget er...)

Mye av turen går gjennom høyfjellsterreng. (Området ligger på det som kalles "Det subkambriske peneplan", men flatt  er det ikke.) Det er opp bakker og ned bakker, ofte ganske bratte og tunge bakker, men stien i seg selv er enkel å følge. Det finnes også åpne flater, der stien går på flatt fjell. (Lusaheiå)  Oppe på granitten er det oftest bare et tynt dekke med jord, så det er mye fjell, men også enkelte rasområder og myrhull.

"Stenete partier" (om du mener mye stein i stien) finnes, men er ikke vanlig. Terrenget er alt for varierende til å si noe "generelt".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy