Gå til innhold
snilen

Nyttårsfeiring på solens øy juni 2018

Anbefalte innlegg

Det ble båttur fra Copacabana til isla del Sol, solens øy i Titicacasjøen. Vi hadde planer om lengre turer på øya, men en intern konflikt på øya gjorde at kun den sydligste delen av øya var tilgjengelig, derfor ble det med en dagstur. Bratt opp fra havna og slakere gjennom "byen" og opp til toppen. Her var det vintersolverv og nyttårsfeiring. Karene spilte fløyte og trommer, mens damene satt pent på rad og så på. Karene hadde mange drikkepauser, og etter å ha vært der en stund hadde drikkepausene gått såpass mye ut over musikk-kvaliteten at vi returnerte. Ørret fra Titicaca ble fortært før vi forlot øya i sol og varme.

Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Havnen på Isla del Sol
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Turist-lama i bånd
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Vi ankommer nyttårsfeiring på toppen
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Fløytespill og trommer
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Måne-øya sett fra toppen
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Festen sett fra betong-konstruksjonen på toppen
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Nye runder med "musikk"
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Cordillera Real i bakgrunnen
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Landsbyen sett fra toppen
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Mere formelt på festplassen
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Digre Eucalyptus-trær opp for havnen
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Utsikt mot fjellfjeden Cordillera Real
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Sivbåt med motor på Titicaca
Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Det kunne se ut som en godværsdag på Sørlandet, men det er Titicaca-sjøen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av snilen
   Etter en slapp dag i La Paz tok vi turen til Copacabana ved Titicacasjøen. Eftermiddagen ble benyttet til å bestige et par enkle 4000-meterstopper, Skjult lenke - logg inn for å se den (4016moh) og Skjult lenke - logg inn for å se den (4194moh). Den første lå helt inne i byen med noen monumenter og slikt på toppen, den andre var en lang vandring opp til noen master på andre siden av byen. Vi gikk terrenget rett ned tilbake igjen.
   Skjult lenke - logg inn for å se den   Biler og busser ble ferget over sundet på små lektere, mens menneskene ble fraktet over sundet, på vei til Copacabana Skjult lenke - logg inn for å se den   Cerro Calveiro sett fra hotellrommet Skjult lenke - logg inn for å se den   På toppen av Cerro Calveiro med Titicaca bakom Skjult lenke - logg inn for å se den   Utsikt fra topp nummer 2 mot topp nr 1 nede ved sjøen. Skjult lenke - logg inn for å se den   Noe støv fra lastebilen som forbedret veien.
  • Av snilen
   Vi ruslet opp til den øverste av en rekke overnatingshytter i høyden 5100 til 5300 m. Med overnattingsutstyr ble det litt tunge sekker, men vi kom da greit opp. Senora Cucharilla var som vanlig skråsikker på at denne toppen har vi inne kvelden før. Været var fint og forholdene gode.
   Vi startet opp ved 03-tiden om morgenen fra den appelsinrøde hytta. Etterhvert gikk det sakte og Senora Cucharilla hadde stadig oftere småpauser. Ved 5800 moh var hun nede i knestående, avstanden til toppen var fortsatt nesten 300 høydemeter. Vi måtte bare snu. Synd, men leit. Vi gikk ned til high-campen, slappet av noen timer der og gikk videre ned til hytta, og kjørte drosje til La Paz, der vi sov i 13 timer på hotellet. Lærdommen er vel at vi burde hatt en hviledag etter Cerro Charkini, selv om denne toppen ikke føltes som noen stor belastning. Vi gamlinger trenger nok litt mere tid for akklimatisering enn tidligere år.
   Skjult lenke - logg inn for å se den   Små damer i skjørt går forbi oss med tunge bører på vei til high camp Skjult lenke - logg inn for å se den   Utsikt fra high camp Skjult lenke - logg inn for å se den   Utsikt fra utedoen i high camp
  • Av snilen
   Turens egentlige måt var Sajama, Bolivias høyeste fjell. Senora Cucharilla måtte innrømme at hun ikke hadde sjanse på en slik høyde etter stoppen på Huayna Potosi. Selv var jeg også i tvil, ettersom det var meldt om vanskelige snøforhold oppover på fjellet. Det var endel forholdsvis fersk nysnø i 5-6000 meters høyde, som enda ikke hadde satt seg skikkelig, og medførte tunge gjennomtråkk. Vi valgte derfor å reise til Sajama landsby, og å satse på en enklere 6000-meter, Acotango. Turen ga oss mange inntrykk og flotte landskaper å se på. Vi fikk også inntrykk av hvordan det var å bo og leve på over 4000 meter. I bolivia bor det flere millioner mennesker på +/- 4000 meter over havet. Sajama-området på ca 4300 moh er blant de høyere faste bosetningene i området. Næringsveiene er i hovedsak Lama og alpakka-drift, samt noe turisme.
   Dag 1:
   Lang kjøring fra La Paz, og ettermiddagstur til et utsiktspunkt rett opp for Sajama landsby, der det bor 600 mennesker. Fra utsiktspunktet fortsatte vi et lite stykke til, en slags liten fortopp til nasjonstoppen Sajama, 6542 moh.
   Skjult lenke - logg inn for å se den   Fra den endeløse Altiplano-sletten, som ligger på ca 4000 meters høyde Skjult lenke - logg inn for å se den   Sajama sett fra riksvei 4 Skjult lenke - logg inn for å se den   Fra ettermiddagsturen, utsikt mot Sajama landsby og tvillingvulkanene Parinacota og Pomerate Skjult lenke - logg inn for å se den   Fra ettermiddagsturen, utsikt mot Sajama Dag 2 Topptur på Acotango
   Vår lokale mann ville ha oss til å stå opp midt på natten og gå oppover i mørke. Dette protesterte vi sterkt på og vi begynte å gå først når det var lyst og sol. I reklamen står det at man kan kjøre helt opp til 5660 moh, noe som slettes ikke virket med vår kinesiske kassebil. Den fikk pustevansker allerede på under 5200 moh. Turen til topps ble derfor lengre enn forventet, men denne gangen skulle vi ikke gi oss. Vi fulgte veien over is og sne opp til 5600 moh. Herfra var det mye nysnø og forholdsvis tungt å gå tildels. Vi kom etterhvert opp på en rygg og rundet over noen humper mot toppen. Vi gikk ikke i tau og uten stegjern, men støttet/sikret med isøks i brattere partier. I den siste kneika mot toppen tok vi igjen en lang og tynn tysker som sikkert var under halvparten så gammal som oss. Vi hilste og sa goddag med stor tilfredstillelse i det vi freste forbi tyskeren de siste bratte 50 høydemeterne mot toppen.
   På toppen ble vår lokale fører kald av å vente på alle våre toppritualer.
   - Toppdram i form av Linjeakevitt
   - Slenger - Teskjekjerringa alias Senora Cucharilla måtte slenges rundt et par ganger på toppen
   - Kransekake - På grunn av sterk vind måtte vi nøye oss med bare en smellbongbong på lesiden
   - Posering med felleskjøpet-tskjorte
   - Kondorering
   Litt historisk ble dette, første 6000 metertopp sammen med teskjekjerringa etter 11 år på tur på 5 forskjellige kontinenter, første 6000 meter med niselue, akevitt og kransekake. Vi får tenke litt på det, men dette ble sannsynligvis også siste 6000metertopp. Vi begynner å bli for gamle for slike kalde isbretopper i stor høyde, klatring i mørke opp en kald isbre med tynn luft er ikke så attraktivt lenger.
   Ned igjen gikk vi en annen rute, og kom direkte ned på veien litt lengre ned. Bilen sto igjen lenger opp, men sjåføren fant oss til slutt.
   Skjult lenke - logg inn for å se den   Vandring oppover veien. Spor etter en gravemaskin som har kjørt oppover. Vi så den på ca 5500 meters høyde. Skjult lenke - logg inn for å se den   Litt høyere opp, med utsikt mot Chile Skjult lenke - logg inn for å se den   Isete og glatt øverst på veien Skjult lenke - logg inn for å se den   Oppe på kraterkanten ser vi mot toppen Skjult lenke - logg inn for å se den   Litt opp og ned langs kraterkanten før den siste seige bakken mot toppen Skjult lenke - logg inn for å se den   Utsikt fra toppen, Sajama i det fjerne Skjult lenke - logg inn for å se den   Løytens linie på toppen Skjult lenke - logg inn for å se den   Kondorering Skjult lenke - logg inn for å se den   Mere kondorering Skjult lenke - logg inn for å se den   Felleskjøpets effekter kommer godt med høyt og lavt Skjult lenke - logg inn for å se den   Kaka er klar! Skjult lenke - logg inn for å se den   Sajama - turens mål som vi ikke forsøkte på Dag 3:
   Bading i varme kilder litt ovenfor Sajama landsbu, besøk på et klatrefelt der vi ikke orket å klatre særlig mye, kikking på lamaer og retur til La paz.
   Skjult lenke - logg inn for å se den   Kurvballbanen i Sajama by med utsikt mot tvillingvulkanene Parinacota og Pomerate Skjult lenke - logg inn for å se den   Spesielt morgenlys over Sajama Skjult lenke - logg inn for å se den   Tvillingvulkanene Parinacota og Pomerate, ca 6300 moh Skjult lenke - logg inn for å se den   Herlig morgenbad i varme kilder ovenfor Sajama. Acotango kan skimtes i horisonten Skjult lenke - logg inn for å se den   Alternativ rute fra Sajama by for å unngå bompenger. Tykk is på vannet skapte problem Skjult lenke - logg inn for å se den   Det meste kan løses med en isøks eller to. Skjult lenke - logg inn for å se den   Lama og gjess Skjult lenke - logg inn for å se den   Lamaer i tusenvis Skjult lenke - logg inn for å se den   Lange strekk over Altoplano Skjult lenke - logg inn for å se den   Spor etter vikinger Skjult lenke - logg inn for å se den   Øverst i klatrefeltet Skjult lenke - logg inn for å se den   Drikking av kilde som skulle gjøre oss 5 år yngre. Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere lamaer Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere lamaer Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere lamaer Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere lamaer Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere lamaer Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere lamaer Skjult lenke - logg inn for å se den   For å komme opp til den øvre delen av klatrefeltet var dette veien. Ikke for tjukkaser, men Teskjekjerringa hadde ingen problemer. Noen bybilder fra La paz og Lima
   Vi hadde litt tid innimellom slagene i La Paz. Spennede og uvanlig by. Hyggelig by med hjelpsomme mennesker, spennede beliggenhet i en sprekk ned fra høysletta. Varmt om dagen, kaldt når sola forsvinner. Fyring var et ukjent begrep, det var boblejakke og tildels lue ved frokostbrdet.
   Lima var en møkkaby, vi hadde en dag der på hjemreisen. Vi fikk litt sjøluft i håret da vi vandret langs stillehavskysten, men eller er eikke dette noen by å bruke tid på. Vi kommer ikke tilbake hit.
   Skjult lenke - logg inn for å se den   Bussene i La Paz var av gammel amerikansk modell, litt Cuba Skjult lenke - logg inn for å se den   Vi tok en tur med taubanen til El Alto for å se byen skikkelig fra luften Skjult lenke - logg inn for å se den   Senora Cucharilla mater duene på torvet i La paz Skjult lenke - logg inn for å se den   Stuent-denonstrasjoner i hovedgata gjorde ikke trafikkbildet i La Paz enklere. Demonstrasjoner foregikk daglig. Skjult lenke - logg inn for å se den   Håper elektrikeren har kontroll her ! Skjult lenke - logg inn for å se den   Nok et bilde i serien Aud hilser på dyrene. Fra klippelandskapet over Stillehavet i Lima  
  • Av snilen
   Vi kjørte minibiss om formiddagen opp til Zongo lake, der det ligger en betjent hytte. Hytta var fin den, med betjening og god mat på 4700 meters høyde. Om dagen var det kaldere inne enn ute, og om kvelden var også hytta veldig kald. De fyrte med noe snuskete ved som ga lite varme.
   Etter ankomst tok vi en liten tur opp mot ca 4900 moh for akklimatisering. Vi slanget oss i solen i flere timer før vi seg ned bakkene til middag.
   Neste dag gikk turen nærmest horisontalt i et loddrett stup, 2 kilometer langs en vannkanal. Luftige omgivelser . Vi gikk med sele og slynger, for å kunne koble oss på en wire på utsatte steder, men brukte ikke utstyret. Det holdt greit med å ha en hånd på wiren noen få luftige steder. Lett å gå bortover her, men ikke for folk med høydeskrekk.
   I en sving rett før der vannkanalen går over en akvadukt, kommer bekken ned fra breen. Herfra går en sti oppover, til brekanten. Så et stykke på bre, der stegjern var nødvendig. Vi gikk i tau, men det var egentlig ikke nødvendig.
   Øverst på breen litt brattere ca 150 høydemeter mot toppen som ligger luftig til. Vi hadde nesten en time pause på toppen før vi ruslet rolig tilbake til middag på hytta.
   Der var det en spesiell stemning. Ei tysk dame hadde falt på Huayna Potosi og brukket lårbenet, 5900 meter over havet. De hadde gått uten tausikring i et bratt parti. Dette hadde skjedd ved 8-tiden om morgenen, og 8 mann var sendt oppover for redning. Helikopter var ikke tilgjengelig for slike oppdrag. Vi fulgte hodelyktene som kom sakte nedover langt utover kvelden. I følge lokale meldinger hadde hun først kommet inn på sykehuset ved 03-tiden om natten, etter mange timer i stor høyde med brukket lårbein.. Det blir litt dårlig stemning av slikt.
     Skjult lenke - logg inn for å se den   Artig langs vannkanalen Skjult lenke - logg inn for å se den   Blomster varde innimellom sneen Skjult lenke - logg inn for å se den   Vi nærmer oss breen Skjult lenke - logg inn for å se den   Senora Cucharilla fører an oppover breen Skjult lenke - logg inn for å se den   Nesten oppe ved varden Skjult lenke - logg inn for å se den   Utsikt mot Huayna Potosi Skjult lenke - logg inn for å se den   Luftig på sydsiden av fjellet Skjult lenke - logg inn for å se den   Utsikt fra toppem Skjult lenke - logg inn for å se den   Et stilig brevann langt nede Skjult lenke - logg inn for å se den   Fra toppen av breen Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere bilder fra vannkanalen Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere bilder fra vannkanalen Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere bilder fra vannkanalen Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere bilder fra vannkanalen Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere bilder fra vannkanalen Skjult lenke - logg inn for å se den   Flere bilder fra vannkanalen Skjult lenke - logg inn for å se den   Sykkelkunst langs vanningskanalen  
        
  • Av n.frafjord
   Heisann, helt ny på denne siden. Ser det er mye gode råd å få så prøver meg.
   Er veldig lysten på høyfjellstur med Hvitserk til Bolivia hvor man skal opp på rundt 6500 meters høyde. Har lest at gradestokken kan vise ned mot -20 grader i fjellet. Fra før av har jeg ett par Nepal Cube gtx som jeg er veldig fornøyd med, brukt dem mye rundt i Norge og på Svalbard. Men vil Nepal Cube gtx holde i 6500 meters høyde eller er jeg nødt å gå for noe litt varmere, typ phantom 6000? Hvis det holder med Nepal Cube gtx så er jo det veldig bra for lommeboken men vil ikke ofre tær i forsøket. Et alternativ er kanskje en "overboot(40 Below)", noen som har erfaring med det?
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.