Gå til innhold
Gamle mester

Valg av kano

Anbefalte innlegg

1 minutt siden, Gamle mester skrev:

Hei. Jeg har tenkt å kjøpe meg en kano. Den skal brukes i innsjø og på fjorden. Til dagsturer og helgeturer For 1-3 personer med bagasje å utstyr. Hva vil dere anbefale ? 

Skal den bæres mye, bæres bare litt, kun opp/ned fra biltaket med hjelp eller ligge fast ute?

Hvilke pris ser du for deg?

Kanoer koster vel fra 5000-30 000 sånn omtrent :) 

Selv er jeg strålende fornøyd med en 17 fots Old Town penobscot Royalex kano på 30 kilo til bruken du beskriver, den er sjøsterk og har en anelse redusert primærstabilitet. Men rolyalex er kun å få tak i brukt hvis du er heldig..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
32 minutter siden, Gamle mester skrev:

Takk for svar. Den skal ikke bæres mye, Mest lemping. Under 10000 kr tenkte jeg.

Skal du lempe den på biltaket alene synes jeg 30 kilo er på grensen, er dere to klarer dere en tyngre plastkano på 40 kilo. Det finnes teknikker for å klare å få en 40 kilos plastkano på biltaket alene.

Hasle kanoene er populære, men jeg synes de har litt lavt fribord til bruk i mye bølger. Og de har kjøl som lett velter deg i grunne elver.

Til bruk på fjorden ville jeg sett etter kano med god lastekapasitet og «shallow arch» bunn for å være roligere i bølger. West system har Old Town kanoer med slik skrogform, og jeg har sett andre forhandlere i Norge også på slike kanoer. I plast veier disse i området 40 kilo.

Det kan være mye å spare på å kjøpe brukt, selv om kjøreturen kan være ganske lang..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da virker det som old town kano er det mest optimale for meg. Ser at prisen på hasle er veldig fristende, men hvis den har lavt fribord å kan ta inn vann med litt bølger er ikke det optimalt. Vet du om det er merkbar forskjell når det kommer til hastighet på kanoer ? Eks 4.7 meter mot 5.3 meter? (Med samme bredde)

Takk for godt svar :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I teorien er det vel ikke stor forskjell i lav fart i de lengdene, men helst når vi snakker høyere hastigheter.

Når det er sagt, jeg er ikke ekspert på kanoer selv om jeg har satt meg litt inn i det, så vent å se om du får noe flere svar også :)

I mellomtiden kan jeg anbefale å låne "Kanoboka" på biblioteket. Den gir deg kanskje svar på veldig mye av det du lurer på med valg av kano :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av zlelo
   Hei kjære naboer, jeg håper det er noen som kan gi oss noen gode råd. Vi er to danske erfarne naturfolk som planlegger en fisketur i midten av august til Lomsdalvisten nasjonalpark. Vi ønsker å reise via vår Ally kano og leter derfor etter et godt utgangspunkt med parkering der vi kan komme gennem flot natur til noen gode fluefiskevann via vannveien. Vi tilbringer natten i hengekøyer, så vi slipper å bruke ly / hytte. Reisen vår forventes å vare i 5-6 dager. På forhånd takk og de beste naturhilsener
  • Av Johan Nørstebø
   Jeg skal en tur til Nord-Norge med ally kano, og lurer på om det er noen her som har tips til hvordan den pakkes for en flytur.
   Per nå, har jeg lagt stengene inni duken og bunnen og rullet dette sammen til en pølse, og lagt resten nedi pakkposen rundt denne pølsa.
   Er dog bekymret for at spantene blir ødelagt av behandlinga de får av en flytur.
   Noen som har tips?
  • Av RazAquato
   Har nettopp kjøpt meg en 17' Ally. 
   Jeg har tenkt å henge den i garasjen mellom turer i ett standard kayak hoist system (ref bilde for eksempel) 
   Mitt spørsmål blir da om det lønner seg å henge den med stropper rundt skroget, eller om jeg bare kan henge den etter "bærehåndtakene" (de ytterste tverrgående stagene)? 
   Om jeg henger etter stagene, Vil kanoen da kunne slå seg over tid (eksempelvis om den henger en hel vinter) ?
   Dersom dere anbefaler stropper rundt skroget, hva er i så fall anbefalt avstand mellom stroppene? 2-3meter?
   Kan forøvrig også nevne at garasjen er oppvarmet, så blir ikke kuldegrader i den på vinterstid

  • Av marhaub
   Samboeren min og jeg planlegger kanotur i Femundsmarka i slutten av juni, og lurer på om noen har turtips?
   Vi har Ally-kano og planlegger 5-7 dager på tur. Hovedformålet er flott natur og villmarksliv, og et stort pluss hadde vært å komme utenfor de mest trafikkerte turistområdene (og forhåpentligvis øke sannsynligheten for å få fisk). Enkelte bæreettaper går fint, men helst mest av tida i kanoen. 

   Røavassdraget har vært vurdert, men har forstått at det innebærer mye bæring fra norsk side (og svensk innfartsvei går jo ikke i disse tider...)
   Har noen tips? 
  • Av Galvan
   Etter å ha eid en Ally 16,5 DR noen år, var det til slutt bare å innse at denne kanoen ikke var det beste valget for meg / familien min. Vi fant liksom aldri helt "tonen" med Allyen. Allyen ble derfor for litt siden (med et snev av vemod) solgt, og jeg er nå på utkikk etter ny kano.
   Vurderer nå i stedet for sammenleggbar kano å gå for en "fast" kano - da jeg synes monteringen av Allyen var litt for knotete (20 minutter som det står i bruksanvisningen var jeg aldri i nærheten av...). 
   Den nye kanoen skal fortrinnsvis brukes på turer med to voksne, to barn (småskolealder) og hund. Stort sett dagsturer på flatt vann/ litt elv, og 1-3 overnattinger. kanoen bør være retningsstabil, ha greie padleegenskaper, være solid og ikke for tung. 
   - Er det noen som har tips til et godt valg av kano for meg?
   - Ser at Sportspal har lette kanoer (har tidligere vært skeptisk til aluminium) - noen som har erfaring med disse? De skryter av disse kanoene hos kanoforhandlerene.
   - Er det mulig å kjøpe lette/ robuste kanoer i f.eks materialer som kevlar / royalex etc i Norge? Finner ingen som selger dette.
    Håper på noen gode tips:)
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.