Filip Skrevet 22. mai 2006 Del Skrevet 22. mai 2006 Hej! Jag planerar en topptursvandring i Jotunheimen till sommarn, och funderar på nordryggen på Visbretind. Behöver man klätterutrustning, behöver man säkra sig, för den turen? Eller går det bra utan? Även funderingar på Mjölkedalstinden. Har någon tips på några fler toppar som är höga och gärna lite utmanande, men utan att man behöver klättreutrustning? Vad menas med klyvning? Är det brant vandring där man kan behöva använda händerna men ingen kläterutrustning? Tack på förhann, Filip Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjarne Lindholdt Skrevet 22. mai 2006 Del Skrevet 22. mai 2006 Hej! Jag planerar en topptursvandring i Jotunheimen till sommarn, och funderar på nordryggen på Visbretind. Behöver man klätterutrustning, behöver man säkra sig, för den turen? Eller går det bra utan? Även funderingar på Mjölkedalstinden. Har någon tips på några fler toppar som är höga och gärna lite utmanande, men utan att man behöver klättreutrustning? Vad menas med klyvning? Är det brant vandring där man kan behöva använda händerna men ingen kläterutrustning? Tack på förhann, Filip Mjølkedalstinden fra Olausbu er lett; det er bare å gå opp! Lettest fra NV ryggen. Fra dalen 500m vest for Olausbu tas peiling på høyde 1808, derfra videre av markant rygg mot toppen. Ryggen er flere meter bred. En annen flott top fra Olausbu er Skardalstinden, og evt. videre til Skarddalseggje. Da må en luftig hammer forseres, men det er bare 3m, og hvis høydeskrekk ikke er et problem, er det bare moro. Etterpå bratt op en smal renne med lett klatring. Returen fra toppvarden kan tas mot nord eller øst; i begge tilfelle blir det svaberg, men hvis det er tørt er det bra å gå på. Begge ture kan gås uten klatreutrustning. Med klyvning forstås lett klatring mellom grad 1 og 2, dvs. at henderne brukes litt inn i mellom. God tur. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torgeir Skrevet 22. mai 2006 Del Skrevet 22. mai 2006 Jag planerar en topptursvandring i Jotunheimen till sommarn, och funderar på nordryggen på Visbretind. Behöver man klätterutrustning, behöver man säkra sig, för den turen? Eller går det bra utan? Denne ryggen har jeg "forsket" mye på Her trenger du ikke sikringsutstyr, i alle fall ikke hvis du er litt fjellvant. Det finnes 2-3 litt luftige punkter, og det er litt klyving forbi noen småtopper i rundt 2000 meters høyde. Riktig rutevalg i nedre del er viktig for å unngå løs urd, hold mot venstre (inn mot Visbrean) i overgangen mellom morene og fast fjell. Hvis du "samler" på topper må du huske på å gå oppom de to midterste småtoppene, for minst én av dem har primærfaktor over 10 meter. Nordryggen er en artig variant på Visbretind, mye morsommere enn "normalveien" fra sør God tur!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jobru Skrevet 22. mai 2006 Del Skrevet 22. mai 2006 Jeg har et fint bilde som jeg tok i september av nordryggen. Kanskje det kan være til hjelp. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Skrevet 23. mai 2006 Del Skrevet 23. mai 2006 Har någon tips på några fler toppar som är höga och gärna lite utmanande, men utan att man behöver klättreutrustning? Fra Spiterstulen er det en kjempetur å gå opp nordryggen til Heillstuguhøe (2072), og så fortsette sørover til midtre Heillstugutind (2339). Da får du lett klyving flere steder, og eggen mellom nordre (2218) og midtre Heillstugutind (2339) er flere steder nokså luftig. Fra midtre Heillstugutind er det enkelt sørover til skaret mot store (2345). Fra dette skaret kan du gå ned i Urdadalen, i en lang og bratt steinrøys som stedvis er løs. Å fortsette videre opp nordeggen til store Heillstugutind kan fort gi problemer. Der er det snakk om noen bratte hammere som vil gi klatring og evt. bruk av sikring, men jeg har ikke selv gått opp der og kan ikke uttale meg om vanskelighetene. Store Heillstugutind er derimot forholdsvis enkel fra sør. Bratt steinrøys fra Urdadalen til skaret sør for toppen, og så lett rygg til topps. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tom Skrevet 23. mai 2006 Del Skrevet 23. mai 2006 Vågale Morten erobret jo Store Heilstugutind fra nord uten sikring. Husker han hadde en heftig turrapport her inne om det. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Skrevet 24. mai 2006 Del Skrevet 24. mai 2006 Vågale Morten erobret jo Store Heilstugutind fra nord uten sikring. Husker han hadde en heftig turrapport her inne om det. Stemmer det Tom. Var ikke akkurat Karl Johan opp der: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=1617 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
eaa Skrevet 26. mai 2006 Del Skrevet 26. mai 2006 Bare til info - et litt større bilde av hele nordryggen på Visbretind. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 26. mai 2006 Del Skrevet 26. mai 2006 Er det de to små humpene til høyre for rødberget som er de meget omtalte timeterne? Ikke rare, eh, toppene! Nei, takke meg til 30 i primærfaktor! Når jeg ser dette bildet slår det meg at det muuuuligens kanskje kan la seg gjøre å ta seg opp på Semelholstind ved å gå til venstre for Visbreen. Noen som kan bekrefte eller avkrefte dette?! Jeg ser at det i alle fall blir en løs og kronglete affære. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torgeir Skrevet 27. mai 2006 Del Skrevet 27. mai 2006 Når jeg ser dette bildet slår det meg at det muuuuligens kanskje kan la seg gjøre å ta seg opp på Semelholstind ved å gå til venstre for Visbreen. Noen som kan bekrefte eller avkrefte dette?! Jeg ser at det i alle fall blir en løs og kronglete affære. Tror det er både enklere og sikrere å gå PÅ Visbrean enn i kanten der. Hvis du tenker på selve nordryggen på Semelholstinden, så er dette en klatretur. Vi var en gjeng på 3 som erobret den i fjor, det ligger en artikkel om den turen innpå her et sted (skrevet av morten). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 28. mai 2006 Del Skrevet 28. mai 2006 Nei, jeg tenkte ikke på nordryggen fra høyde 2004 til Semelholstinden. Det jeg lurte på var om det kunne la seg gjøre å gå opp LANGS Visbreen UNDER nordryggen!? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tom Skrevet 29. mai 2006 Del Skrevet 29. mai 2006 Interessant spørsmål som jeg også gjerne vil ha svar på. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torgeir Skrevet 29. mai 2006 Del Skrevet 29. mai 2006 Jeg svarte på det i første setning... Tror det er mye tryggere å gå PÅ breen enn i steinrøysa der. Jeg har bare sett området fra oven, og hele fjellryggen er fryktelig løs. Om du finner en vei mellom løse breavsatte steinblokker, så hjelper det lite hvis smuldreeggen over raser sammen mens du kaver i urda nedenfor. Mener også at det er noe sva i brekanten der, så det er ikke sikkert at det går an å "gå", kanskje du må klatre i stedet. Bedre å finne frem stegjern og isøks og vandre i blåisen, og så kan du kanskje ta deg inn på ryggen lengre oppe. Men værsågod, bare prøv, og skriv en fyldig rapport etterpå Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 29. mai 2006 Del Skrevet 29. mai 2006 Det er sånne beskrivelser jeg liker....nøkterne, informative....og aldeles ikke moraliserende. Men det virket likevel, jeg BLE litt skeptisk nå. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
eaa Skrevet 30. mai 2006 Del Skrevet 30. mai 2006 Er det de to små humpene til høyre for rødberget som er de meget omtalte timeterne? Nei, det er ikke de "humpene" der, disse ligger nok godt under 2000 moh. PF10-kandidatene ligger mye nærmere hovedtoppen, men synes dårlig på bildene her, da de blir liggende etter hverandre innover i bildet nær hovedtoppen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim Skrevet 30. mai 2006 Del Skrevet 30. mai 2006 Nei, det er ikke de "humpene" der, disse ligger nok godt under 2000 moh. PF10-kandidatene ligger mye nærmere hovedtoppen, men synes dårlig på bildene her, da de blir liggende etter hverandre innover i bildet nær hovedtoppen. Det er som El Gringo skriver "humpene" rett til høyre for rødfjellet, akkurat før det flater litt ut før siste lange bratta til topps på Visbretind. Ikke rare greiene, men veldig artig rygg. Anbefales. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torgeir Skrevet 30. mai 2006 Del Skrevet 30. mai 2006 Kim og El Gringo har helt rett. De to "humpene" som teller er den som ligger nærmest rødberget og den mer tydelige lengre oppe (den med bratt høyrekant på bildet). Den øvre er den "viktigste", den nedre er helt i grenseland på både primærfaktor og høyde. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
eaa Skrevet 21. juni 2006 Del Skrevet 21. juni 2006 Beklager "vranglæren" her, men da vi var på Visbretind (opp fra Langvasstind), var jeg selv ikke nedpå disse PF10 kandidatene, mens noen av de andre gutta påsto at de var det. Men siden de slettes ikke var så langt nedover ryggen, så har jeg derfor tatt det for god fisk at kandidatene ligger vesentlig nærmere hovedtoppen. Men jeg skjønner jo nå at gutta nok tok feil, og at både de og jeg burde verifisert dette nærmere... Sorry . Noen som har reéll høyde og PF på dem? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.