IGNORED
Telt soveposer og liggeunderlag Enlightened Equipment quilt
-
Lignende innhold
-
Av tklami
Har noen her inne hørt om denne før.
Utifra nettsiden så skal vel tilm være på -15 grader til en pris som ikke skal være mulig.
Det her må vel være rein svindel?
(Logg inn for å se skjult innhold)
-
Av borgern
Innledning
Jeg var på jakt etter en ny 3 sesongs sovepose som tålte noen minusgrader, gjerne 7-8 minus etc. Har en sommerpose som går til 0 men den kan bli litt kjølig noen ganger her i landet.
Tittet rundt på nett på forskjellige modeller fra f.eks WM, Roberts og Mammut ble var litt i tvil hva jeg skulle velge. Jeg sover mest på magen og der er ikke soveposer så godt egnet. Sommerposen pleier splitte halveis når det er varmt nok. Må jeg ha posen igjen så ender det med at jeg våkner mange ganger i løpet av natta og er nummen i en eller begge armene. Jeg liker ligge på magen med armene under hodet og i vanlig pose blir det så trangt at vinkel på albuen blir helt feil.
Hva jeg fant
Etter litt leteing på nett etter både quilt og blankets så kom jeg over noen ganske nye poser fra Sierra Designs som kalles Bakccountry Bed. Posene er konstruert uten glidelås. I selve posen er det en "dråpeformet" åpning hvor det er festet en dundyne. Disse posene måtte jeg lese mer om på nett og fant raskt veldig mange bra tilbakemeldinger på de fra folk som sliter med å sove godt i vanlige poser.
Så jeg tok rett og slett sjansen og bestilte en slik fra USA. Så vidt jeg husker bestilte jeg fra Campsaver fordi jeg fikk 20% på den der. Prismessig liger den på ca 400USD i vanlig pris, men som regel ikke så vaskelig å finne en rabatt.
Specs
EN Comfort -1
EN Lower - 7
Lengde Regular/Long: 182/198
Vekt Regular/Long: 1,13/1,22 kg
Skulderbredde Regular/Long 155/165 cm
Hoftebredde Regular/Long 152/163 cm
Fotbredde Regular/Long 107/112 cm
Hvordan fungerer posen
Den fungerer helt supert. Posen er stor og romslig og har en komfort for menn på ca 7-8 minus. Så langt har jeg ikke testet den i kaldere enn 3.4 pluss. Den veier riktignok 1220gr men det er egentlig ikke så ille. Min forrige 3 sesongspose i samme temp veier 1,6 kilo og er klart mindre i størrelse. Førstepri her var å skaffe en pose jeg sover godt i så får heller det veie noen gram ekstra.
Har vært ute en del netter nå med denne posen og har kun en gang våknet av doven arm. Ellers har jeg sovet varmt og godt og våknet langt færre ganger pr natt enn tidligere. En tur blir det som regel for å vanne plantene i løpet av natta. Posen er såpass romslig at jeg som er 186cm fint kan trekke dyna over hode hvis jeg ønsker. bredde nedover er også bra så jeg kan ha bena greit fra hverandre og det ene gjerne trukket litt opp i vinkel. Med den dynefunksjonen er det også veldig lett å regulere temp, det blir gjerne litt varmere i teltet på morgenen. jeg var litt skeptisk til å jeg kom til å sove godt første natta i den men det føles omtrent som å sove med dyne hjemme så bevegelsene i søvne passet posen. Merker spesielt at jeg ikke våkner av at der er for varmt eller for kaldt. På vanlig pose må jeg våkne, så ta opp eller ned glidelås og så sove videre. Her gjør jeg regulering av temp automatisk i søvne med dynedelen fordi det ligner det jeg gjør hjemme.
Disse posene er konstruert med en lomme på undersiden til å tre inn liggeunderlag ala Synmat og NeoAir. Short og Regular passer til 51cm brede underlag mens Long passer til 63cm brede underlag. Posen er derfor ikke noe særlig isolert øverst på undersiden. For meg har dette fungert veldig bra. Jeg snur meg ofte bare i en retning om natta så jeg våkner gjerne halveis på underlaget med posen vridd rundt. Med den nye posen så ligger posen mer i ro og jeg snur meg inni posen uten og snurre den rundt meg.
I fotenden av posen er den konstruert med en "overlap" på undersiden slik at man kan stikke ut føttene hvis man vil. Kan kanskje tenke at det kan bli en kaldt punkt men jeg har ikke merket noe til det, ei heller fått ut beina ubevist mens jeg sover.
Litt mer info og konklusjon under bildene.
(Logg inn for å se skjult innhold)
Bilde av posen med dyna inni
(Logg inn for å se skjult innhold)
Bilde av posen med dyna vrengt ut.
(Logg inn for å se skjult innhold)
Lomma til liggeunderlaget.
(Logg inn for å se skjult innhold)
Lufting av bein.
Hvem passer posen for
Sliter du som jeg gjør med å sove godt i en vanlig pose, sover mye på mage etc er det verdt å vurdere denne. De som tåler bære litt ekstra vekt for komfort. Jeg har kun testet i telt og under tarp, ikke hengekøye. Dog mente en kompis at det burde funke fint i hans køye. Han har en Hennessy uten lomme til underlag. Han våkner ofte med underlag ved siden av seg. KJekt med noe som holder det på plass. Deg som hater at glidelåser kjører seg fast når du skal ut av posen.
Hvem passer den ikke for
Vanskelig å tilegge andre meninger for de som er nøye på vekt finnes en del lettere poser. Du som sover veldig bra i en vanlig pose.(du sover sikkert godt i denne også).
Pluss
Kjempegod å sove i.
Eklere å ligge med ekstra jakke enn i vanlig pose ved behov.
Gode muligheter for å regulere temp
Ikke veldig dyr kontra andre dunposer fra kjente merker.
Finnes i mange versjoner fra 1 sesong til 3 sesong, for dame, herre, 2 manns poser.
Minus
Litt tyngre enn en vanlig pose med tilsvarende temp (fra f.eks Wm, MH, Roberts) men romslig.
Fylt med andedun, Gåsedun er vel bedre men ville kanskje gjort den en del dyrere
Må bestilles "usett" fra utlandet.
Stuffsekk er litt liten, pakksekk har ikke kompresjon.
Hette fungerer ikke like bra som en vanlig pose.(Jeg bruker lue uansett for min sovemåte så lenge de ikke er veldig varmt)
Konklusjon
Et kjøp jeg er veldig fornøyd med så langt. Endelig sover jeg det meste av natten og trenger ikke en time på øyet på ettermiddagen når jeg kommer hjem igjen.
I sommerferien kommer jeg nok dog til å bruke sommerposen som veier 700gr. På lengre turer er det greit å spare litt vekt. Sover greit i den når det er varmt nok til å ligge halveis ute av posen. Men når den skal skiftes skal jeg nok skaffe en Backcountry Bed 850 Elite som veier 800gr og har komfort for herrer på minus 1 til sommerturene. Men Backcountry Bed blir med på alle turer vår, høst og lett vinter.
For de som vil lese mer så er link til produsenten
(Logg inn for å se skjult innhold)
-
Av Gjest
Tentipi Olivin 2 - erfaringer
Jeg kjøpte meg Olivin 2 rett etter den ble gitt ut, da den gode takhøyden, høye kvaliteten til Tentipi, de smarte løsningene og kort oppslagstid fristet. Jeg har nå brukt den i ett år, i alle sesonger. Jeg føler at denne lille lavvuen er et veldig godt alternativ til telt, og vil derfor dele mine erfaringer med den så kanskje flere får opp øynene for dette produktet.
Fakta:
Pris: ca 8000 NOK (7700 på komplettfritid.no)
Vekt: 3,4kg
Plass: God plass til 2 personer, bagasje og hund (Etter min erfaring er tentipi mye mer til å stole på i antallet personer de oppgir at deres lavvuer rommer).
Da jeg er elendig på å ta bilder på tur, og stort sett bare er der for opplevelsen fant jeg ingen gode bilder av teltet, så googlet meg fram til et reklamebilde i stedet
Fordeler:
- Raskt og enkelt å slå opp(3-5 minutter), også i dårlig vær, takket være enstangskonstruksjonen.
- Ekstremt tålelig for vind, jeg har campet i 20 m/s vind og pessregn uten å merke noe til det dårlige været inne i teltet.
- Mulighet for å bruke bare innertelt eller bare yttertelt om man vil spare vekt og har spesfikke behov
- God takhøyde
- Veldig gode ventilasjonsmuligheter. Deilig å kunne åpne topphatten og raskt få inn frisk luft når man våkner på en varm morgen
- Enkelt å reparere, også på tur. Ikke mange små stenger som kan knekke. Midtstangen kan erstattes av tre som nødløsning på tur. Når dette er sagt så er det et veldig robust telt, og jeg har enda ikke hatt behov for å gjennomføre noen reperasjoner på det.
- Fokus på kvalitet over vekt, på tross av dette veier det ikke mer en 3,4kg
Ulemper:
- Ikke noe fortelt, dette er mer en vanesak enn en svakhet, men verdt å nevne
- Formen og takhøyden gjør at varmen samler seg i toppen, og siver ut gjennom luftingen om vinteren. Dette er på den andre siden en fordel i form av tryggere fyring med primus og mindre fare for kullosforgiftning.
- Dyrt
-
Av duppen
Jeg hadde planlagt flere lengre turer sommer/høst 2015 og gjorde mye research for å finne et solid en-mannstelt. Valget falt på Hilleberg Akto.
På natt 4 over Hardangervidda startet det å regne. Jeg var selvsikker på at teltet ville holde tett, men der tok jeg feil. Selv om det kun kom moderate mengder regn begynte teltet å lekke på to steder etter kun noen få timer. Den ene lekkasjen dryppet vann ned på innerteltet, den andre i ytterteltet.
Da jeg kom hjem kontaktet jeg fjellsport som sendte teltet videre til Hilleberg for reklamasjon. Hilleberg kunne ikke se noe galt med teltet og jeg fikk det i retur med tips om at jeg kjøpe søm forsegler. Etter min mening burde dette være helt unødvendig på et nytt telt, og spesielt i denne prisklassen.
Jeg er naturligvis meget skuffet over teltet. Etter alle positive omtalene av dette teltet på nettet har jeg kommet til den konklusjon at enten har de fleste ikke overnattet i regn, eller så at jeg har fått en "defekt" vare og slett behandling fra Hilleberg.
Er det noen som erfarer det samme?
-
Av steino2
Snøringen i snøringskanalen er sydd fast i foret, sånn at du ikke får snørt fotboksen skikkelig igjen.
Knappene virker løse, sånn at de lett går opp ved bevegelse ved gjøremål sånn som koking, lesing osv.
Tynt for av ukjent fabrikant(syntetisk silke?!?)
Min sovepose er en ultralamina som er limt sammen, og denne som er sydd med tykk nål virker vel godt ventilert.
Fant hull i innerstoffet etter muligens en knapp har gnaget mot stoffet under transport....
Kanskje en ok sommer quilt for sørligere strøk enn Troms?
http://www.fjellforum.no/gallery/image/3575-/
-
-
Hvem er aktive 0 medlemmer
Ingen innloggede medlemmer aktive
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.