Gå til innhold
Spirrevippen

Kart til Garmin

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har nettopp gått til innkjøp av Garmin Astro 320 og ønsker å kjøpe kart til disse. Så langt jeg ser finnes hele 1:50000 serien (hele Norge, Topo Experience Pro V3) til omlag 1300 kroner. Alternativt 1:20000 (Topo Premium) til ca 1700 kr pr "kartblad"

Hovedbruken min vil være arbeid med hund (søk og spor) i tillegg til turvandring. I arbeid med hund er det aktuelt å zoome langt inn. Er nøyaktigheten og oppløsningen til Topo Premium verd prisforskjellen i forhold til Topo Experience Pro V3? Jeg må i tilfelle kjøpe 2-3 kartblad av Topo Experience Pro V3.

Jeg har en gammel GPS med 1:50000-kart (Topo Adventure?), og det har forsåvidt fungert bra til mitt bruk, men jeg kunne tenke meg bedre oppløsning og detaljrikdom.

Anbefalinger?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er nok ikke den rette til å uttale meg, da jeg ikke har værken den nye kartpakken med hele Norge i 1:50 tusen, heller ikke noen pakker med detaljering ned til 1:20 tusen. Har selv mange gamle pakker av Topo Pro, i 1:50 tusen. Min bror (som bor i samme kommune) har noen nye pakker i 1:20 tusen, har likevel ikke tatt meg bryet med å sjekke forskjellen. Men i enkelte områder, har jeg savnet bedre detaljering på jakt, spessielt i skog. Har også flere bekjente som bruker hundepeiler. Men har var kommet til at jeg ikke vil betale det ekstra, for å få den detaljeringen, som jeg kun har bruk for i enkelt områder.

Jeg forstår likevel problemet, da kart i 1:50 tusen skuler mange detaljer. En av dem er kupperingen i terrenget, som jeg savner. Eks. så får en normalt ikke med høydeforskjeller på 10 - 30 m og er det bratte kupperinger/skråninger, kan det være en fordel å få slikt frem på kartet. Og det kommer ikke (i liten grad) frem på 1:50 tusen. Men jeg vet ikke om stier, småvann, skog/kratt, o.l., kommer noe berdre frem, eller mer nøyaktig. Da de nye 1:20 tusen kom, mener jeg at det var kun DELER av kartpakken (enket områder) som var i 1:20 tusen, ikke hele pakka, i følge Garmin. Og da fortrinnsvis sentrale skogsområder og steder det ofte var mye folk. Men, dette kan du lese om hos Garmin.

Det er enkelte her som kan mye om kart og gps, kanskje de kan svare deg mer perssist. Men tror det er flere jegere (og som bruker enhet med hundepeiler), hos Kammeret.no. Så det er også et sted å søke råd, angående forskjeller. Kanskje en ide å nevne områder du er interessert i, da det kan være forskjeller fra område til område.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av JKfotball
   Hei 
   Hvilket kart benytter du for å gå tur opp i fjellet? Noe elektronisk eller kjøper du sånn vanlig kart?
   Takker på forhånd
  • Av Lin
   Hva bruker du din pulsklokke til i forbindelse med turbruk? 
   Jeg har kjøpt en Garmin Fenix 6 for løping. Men ble nok også overbevist av selgeren om at denne klokken er også perfekt for friluftsfolk. 

   Så da lurer jeg på! Selv de helt banale ting. 
   Hvilke funksjoner på smartklokka / treningsklokka / pulsklokka bruker du på tur i fjell og mark? 
  • Av HannKatta
   For nye fjellgeiter og turtravere...
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Marius Nielsen
   Noen med erfaringer eller meninger om hvorfor jeg burde kjøpe den ene fremfor den andre?
   Skal brukes på lengre fjellturer i Sør-Norge, turer i skog og mark, kanoturer osv. Greit å ha i tillegg til kart og kompass. Har en Fenix 5X Plus Sapphire på armen men er jo litt liten så greit å ha en dings til kanskje?
    
    
  • Av friute.no
   Jeg søkte på "GPS" og "GPS på tur" i forumet, men kom ikke til noe resultat om nøyaktig dette.
   Hvorfor skal man kjøpe en dyr GPS til turbruk, når man kan bruke den som følger med i mobiltelefonen? Den holder i massevis. På tur, så er det jo oftest snakk om å komme seg fra A til B. Den kan dessuten brukes til å legge inn punkter osv. Jeg har brukt den en del på tur, og kan ikke skjønne hvorfor jeg skulle ha noe annet. På min blogg kan man se en utmerket video av Tore Andestad om selve bruken av den. Den er nøyaktig nok, og dessuten så forbedres den stadig av mobilprodusentene.
   Hvis man laster ned kart før man drar på tur, så kan den også brukes der det ikke er dekning. Dette er et vesentlig poeng. Men den bruker mer batteri, så noen i reserve eller en powerbank er å anbefale. Vekta blir like vel langt under en egen GPS. For ikke å snakke om prisen.

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.