Jump to content
IGNORED

Skitur/hytte på rundt Hordaland/Sogn og fjordane


Geitebukk
 Share

Recommended Posts

Hei,

 

næraste "lette" terreng er kanskje Bergsdalen - hamlagrø og inn mot turisthytta Vending. Har ikkje gått her med pulk men er rekna som ein enkelt fjellskitur. Har gått med pulk mot Høgabu i same området men der vil eg ikkje gått med barnepulk. Reknar med at det er snakk om korte turar siden det er med småbarn? I så fall kan området rundt hamlagrø vera ok utgangspunkt.

Dersom du ikkje er avhengig av hytte så kan vel kanskje Mjølfjell og nordover Rjoanddalen ein mulighet, her kan du kjøre evt ta toget. Kan vera utfordrande å finne p-plass, du må kanskje opp til vandreheimen for å parkera. Alterantiv er å ta tog opp til Hallingskeid og bu på hytta her og ha dagsturar ut frå denne. Alternativt er Finse ein mulighet.
 Dersom du vil køyre kort kan du ta turen til Gullbotn og gå inn forbi lysløypa og oppi botnane men då må ungane vera vane med å gå litt på ski. Eit anna alternativ er å køyre mot Kvitingen, og finne nokre fine teltplassar rundt her. Greit skiterreng for små ungar så lenge du ikkje vil gå langt inn på fjellet. 

I tillegg har du Kvamskogen men dersom du ikkje vil drukne i bergensarar så er dette ikkje plassen.

Link to comment
Share on other sites

Gullhorgabu i Bergsdalen er enklere enn Vending. Militærvegen burde være velegnet til pulk. Usikker på om vannet er trygt, men det nærmer seg forhåpentligvis

Korleis er terrenget og korleis er snøforholda der i januar/februar?

Ser på ut.no at turistforeninga har hytte der, virker som det er populært område utfrå bildene.

Link to comment
Share on other sites

Vanligvis er dette et veldig snørikt område, så sannsynligvis vil det være rikelig med snø i januar/februar hvis vi får en noenlunde normal vinter.

 

Hytten åpnet nå i Juni så hvor populær den blir om vinteren gjenstår og se. Det er neppe kvistet så tidlig så jeg ville ikke bekymret meg for mye over at det er for mye folk.

 

En del av bildene fra Ut.no er fra åpningsdagen, da var det veldig mange folk der. Jeg var der rundt 20.november, da var det i hvert fall ikke mange folk der.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy