Jump to content

(Klær, sko og fjellstøvler) - Bergans Antarctic Expedition Jacket


Blackbrrd

Recommended Posts

En lett vindjakke som passer for bruk på fjelletJeg så lenge etter en vindjakke jeg kunne bruke på skiturer på fjellet. Den måtte være lang nok til å dekke rumpa og ha en skikkelig hette. Det var også viktig at jakken pustet bra, mens vanntetthet ikke var noe jeg så på som viktig. Jeg går stort sett på ski når det er godt under null. Jeg har allerede gått på skitur i goretex-jakke og jeg syntes ikke det fungerte spesielt bra.

Bergans Antarctic er en jakke i nylon som veier ca 700g, og går i størrelse large godt nedenfor rumpa på meg, og jeg er 192cm høy. Jakken kan virke litt "billig" når man tar den på seg, ettersom stoffet er veldig mykt og ganske tynt. Den følelsen ga seg med en gang jeg kom ut på skitur. Jakken er veldig behagelig å ha på, ikke stiv i det hele tatt og har gode luftemuligheter under armene i tillegg til at man kan åpne glidelåsen foran. Kjekt når man skal opp noen bratte bakker, så man ikke blir for varm.

Ettersom jakken er laget i nylon, så puster den bra, og føltes ikke klam på den turen jeg gikk, selv om jeg svettet endel (litt for varmt kledd). Jeg har en tilsvarende jakke i nylon, men tynnere stoff (Bergans microlight) og hvis den blir våt, så tørker den svært hurtig, ettersom stoffet ikke holder på noe særlig vann. På den tynne jakka, så slo vannet igjennom på skuldrene etter 15 min i en kraftig regnskur, så vanntett er den ikke, men vannavvisende. Mao, hvis man har noe litt tykkere isolasjon under, så blir man neppe kald.

Jeg vurderte også Norrøna Svalbard Arktis som er en jakke i 100% bomull og som jeg vet faren min har hatt i ca 15 år nå uten at den egentlig er slitt noe nevneverdig. Ulempene med den er at den er litt tyngre, stivere, og trekker til seg vann hvis man svetter mye og er treg til å tørke.

Jakka får litt trekk for å ha masse sømmer som ser unødvendige ut og fordi sømmene/limingen ser litt slurvete ut. Microlight-jakka som er vesentlig billigere har mye færre sømmer det kan bli problemer med. I tillegg synes jeg glidelåsen var litt kranglete.

Alt i alt er jeg godt fornøyd, og forventer å få brukt jakka i mange år framover.

Click here to view the article

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy