Jump to content
Guest

hjemmeladening!

Recommended Posts

heisann, tenkte jeg skulle prøve meg litt på hjemmeladening. men trenger noen forslag til presser!

og oppskrifter

er det mulig å lage skudd selv?

dette er for haglepatroner

takker for alle svar!

Link to post
Share on other sites

Kjøp Ladeboka, i første omgang! Der får du de tips du trenger, for å starte opp.

Editt: Fikk ikke med meg, at det gjaldt haglepatroner. Men prinsippene er de samme. Men få lader haglepatronene selv, lite økonomi i det. Og det å lade med brukte plasthylser, kontra messing, er også to vidt forskjellige ting. Det går sikkert ann å få kjøpt nye plasthylser, men til hvilken kostnad.

Link to post
Share on other sites

Ladeboka er 100% bortkastet for trådstarter som skal lade hagelpatroner; emnet er ikke berørt i det hele tatt..

Å lade hagelpatorner selv er lønnsomt som fy det om en har et visst forbruk; kjøp denne boka; http://www.hjemmelading.no/produkter/1216215238/1221482343

og les denne tråden på kammeret.no; http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=18&t=458

Bøygen er å få tak i hagl til en OK pris; trikset er å handle i USA og bruke Jetcarrier sjøfrakt.

Lerduepatroner lønner seg ikke å lade selv-bare så det er sagt.

Link to post
Share on other sites

Jeg ladet mine egne haglepatroner selv for mange år siden. Jeg kjøpte fenghetter, krutt og hagl av en kamerat som hadde holdt på med hjemmelading en god stund.

Jeg hadde et lite verktøy til å ta ut brukte fenghetter med og til å sette inn de nye. Så målte jeg opp krutt, for jeg hadde ikke kruttvekt, og satte inn en forladning av filt. Så fylte jeg opp med hagl og la en pappskive på toppen. Så dryppet jeg litt stearinlys på toppen for å forsegle hele sulamitten.

Resultatet ble haglepatroner uten kontroll. Noen ble sterke og noen ble svake og spredningsbildet var like forutsigbart som været på vestlandet.

Jeg endte opp med å bruke mesteparten av kruttet til å lage saluttpatroner. De virket bra. Dvs. de laget fryktelig mye støy på 17. mai og nyttårsaften.

Link to post
Share on other sites

Uten litt basiskunnskap blir det elendige greier ja.... Og det kan og bli potensiellt farlig; følg oppskrifter fra troverdige kilder (en eller annen kompis er ikke en troverdig kilde i dette tilfellet..) 100%.

Jeg har et par Mec 600 (kjøpt på ebay for en grei pris) og er veldig fornøyd med de.

Lee har en billig og grei prese; litt plastikkbillig følelse men den funker fint og koster lite.

Link to post
Share on other sites

Skal du lade litt så er det gøy med progressive presse. Fant denne fine videoen for en Hornady 366 presse. Sikkert ikke nødvendig om du bare skal lade til noen få skudd i jakta. Men da kan man jo kjøpe dem ferdig isteden.

Edit. Les litt i tråden her. Står en del om økonomi osv, sikkert fra folk som veit mye mer enn meg.

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=18&t=76120

Link to post
Share on other sites

Du sier jo ingenting om hva og hvor mye du har tenkt å lade. Om du bare skal lade noen jaktpatroner så greier du deg med ei enkelt presse. Tviler på du får veldig mange forslag basert på erfaringer da det ikke er mange som lader selv. Stormåsen har gitt deg ett greit forslag. Eller du kan spørre på Kammeret.no, er nok flrere der om kan gi deg svar. Selv har jeg ikke ladet hagl. M_en har brukt både en en enkel rcbs og en dillon presse rcbs'n virker helt uknuselig og dillon har en sånn roterende plate sånn at man gjør alle operasjonene i ett tak. Veldig effektivt men mye å følge med på. Ta ut ferdig patron, sette inn ny hylse (Hylsene er presset og vasket på forhånd) sette på kule. Trykke ned, dra ut ett håndtak for å legge fram hette, trykke opp for å sette inn hetta. Dette er jo helt basic modell. Disse kan bygges ut med hylsemater, kulemater, osv til du bare sitter å drar i spaken. Kan jo også setter på motor på spaken så står den der og går av seg selv.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • By AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • By Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • By GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • By Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy