Dårligfantasi123 Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Er det noen som har noe erfaring med denne kniven? er den like god som den gode gamle samekniven? positive ting? Negative ting? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Grimner Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Med utgangspunkt i at du tydeligvis mener at samekniven er god og en kikk på Bruslettos sider (http://www.brusletto.no/index.php?artikkelID=19904&ledd4=586771), så vil jeg gjette på 1) den er bedre til å hugge med - ser ut som om bladet er enda mer fremtungt 2) fulltange er langt bedre enn visse sameknivkonstruksjoner (litt tyngre vil jeg tro, men tåler mer juling) 3) skjeftet ser ut som om det er godt å holde i, men jeg ville ha prøvd det først - ser ut som om det kan være litt kort for store hender. Så langt, så godt. Men: Coccobolo er flott på staskniver, men kanskje ikke hva du vil ha når været blir vått. Blir omtrent like glatt som bjørk. 440C - æh, for kr 1750,- vil jeg heller ha gamle lastebilfjærer. Så vidt jeg kan skjønne, så prøver Brusletto her å lage fusjon av amerikanske altmulig-kniver og samekniven. God start, men kom tilbake med et skjeftemateriale som egner seg for bruk og en god forklaring på stålet (eller noe som er bedre), så snakker vi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xwing Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Enig, 440 er ikke noe å satse på. Rustfritt høres kanskje fint ut, men det koster egenskaper mtp egg. Finn noe i 1095-stål og spander et godt diamantbryne samt en fingradet slipestein (4000 eller høyere) så får du en kniv som er mye bedre, selv om den krever litt vedlikehold. 1095 kan kanskje få litt overflaterust men det går fort vekk. En slire av lær holder vann godt ute og puster, så lenge du ikke finner på å impregnere den. Jeg har en Ka-Bar, den er i 1095 og jeg har brukt den i lærslire i 8 år og har ikke hatt en rustflekk på den. Jeg bor i Bergen hvos du lurer på om den er blitt våt:) Fällkniven er et annet godt eksempel på godt stål, de kaller det 3G (aner ikke hva det er) og har hardhet på 62 HRC mot 440 på 60. 1095 ligger på 65. Generelt: hardt stål gir en mer varig egg som er vanskelig å slipe opp, og kan ruste litt. "Mykere" (det er fremdeles stål:) er lettere å sette opp egg på og ruster ikke så lett men skjærer ikke så bra. Lykke til:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hege P. Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Har nettopp bestilt denne (Brusletto Bamse). Sameknivene legges bort en stund, til fordel for ei lita øks. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FriluftOle Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Hei. Har nettop skaffet meg brusletto vilmann fra xxl ikke denne spesial edition modellen, men den normale som nesten er helt lik den spesiale. Eneste som er forskjellen er slira som er sort okselær og trykk knap, skaftet er av coccobolo tre og prisen som er 1750. Prisen på den vanelige modellen er 899, men nok om det... Men lite -minus er at skaftet er ikke av det største laget så litt usikker på hugging og slikt siden du fort kan glippe kniven når det er vått.. Den normale kniven så er det ikke noe hull i skaftet for at du skal kunne knyte et tau du kan ha rund håndleddet, så du slipper å glippe den når du bruker kniven. Ser det er på den spesial utgaven, Men det er vel bare så enkelt å borre et hul i skaftet å få slengt på et tau Men alt i alt Kniven virker utrolig solid i skaft og blad, men den er litt fortung for huggingas skyld ellers tror jeg det er en super duper kniv som holder en stund vis du brukern til det den skal brukes til :0) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.