Jump to content

Kombi / Hagle


fauskedykker

Recommended Posts

Etter mange år uten jakt har jeg tenkt å jakte igjen. Har lyst å kjøpe en kombi, men er usikker på amo til rifla. En kombi kan man jo få i flere varianter, og jeg ønsker å høre fra dere hva dere mener om dette. Det blir mest rypejakt jeg går på, men skyter det meste av småvilt. Har hatt en enkelskudd 222 tilligere, og syns den smeller høyt, og den har jo en høy utgangshastighet.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Cal. 222 er egentlig et varmintkaliber, beregnet for jakt på skadedyr hvor kjøttødeleggelse ikke spiller noen rolle. Brukte det tideligere til rådyrjakt, men har gått over til cal. 243W. Vet ikke om noen kombivåpen leveres i 243W. men mange kombivåpen leveres i 6,5mm. som jo duger til både rådyr og elg. Cal. 243W er veldig behagelig å skyte med, svak rekyl, men er jo heller ikke lydløs. Det er opprinnelig ei 7,62 * 51 mm. hylse, (eller 308W) som er strupet ned til ca. 6 mm.

Skal du kjøpe et kombivåpen kan det være lurt å kjøpe en modell hvor du siden kan utvide med flere løp, for eks. over under hagle.

Er tanken å skyte rype med rifleløpet bør du finne et mindre og lettere kaliber, for eks. 22 Hornet som jeg selv ikke har noen erfaring med.

Link to comment
Share on other sites

22 Hornet er kanskje et alternativ da? Svir av ca. halvparten av kruttmengden som 222 Rem og i tillegg lades den med et hurtigere krutt så den smeller betraktelig mindre. Vet ikke hvilke kombier som leveres med det kaliberet bortsett fra dyrere greier som Blaser og Krieghoff.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy