Jump to content

sherpa

Aktiv medlem
 • Posts

  189
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sherpa

 1. Vanskelig å bedømme ut fra bildene. Gjør et Google søk. Er nok lettere for deg som har sett sporene fysisk i marka og kan bedømme størrelse. Selve poteavtrykk kommer litt dårlig fram på bildene. Det er lurt å ha med seg en plastpose å samle ekskrementer i så kan man undersøke de senere. Skal man sende inn ekskrementprøver for analyse bør man fryse de ned. Ekskrementer etter rovdyr inneholder gjerne hår og beinrester.
 2. Har lest litt om Kebnekaise hvor det står at det er 19 km. vandringsled fram til fjellstua. Noen som vet om denne stien egner seg for sykkel? Hvor lang tid må man beregne for topptur, opp / ned?
 3. Er det enkelt å finne rappellfester når man går traversen fra øst mot vest?
 4. sherpa

  Kjøp av GPS

  Tenkte å kjøpe meg GPS. Den bør være enkel i bruk og helst med knappestyring, ikke touchskjerm. Har kart på minnekort som jeg ønsker å bruke. Ønsker forslag med synspunkter og deres erfaring.
 5. Jeg mener å ha lest at det går en sti fra Rjukan sentrum til Gaustatoppen. Har ikke kart over området og lurer derfor på om det er noen som kjenner til den stien. Tenkte å bruke den som treningstur når det blir barmark. Ca hvor langt og tidsbruk.
 6. Takk Prøver FB. Kanskje flere svar her også
 7. I fjor da jeg skulle gå til Falketind hadde snøfonna ved vannet på 1291 moh rast ut og det var derfor vanskelig å komme fram. Er det noen som vet noe om framkommeligheten her nå? Tenkte meg også en tur til Storebjørn 2222 moh fra Leirvassbu via anleggsveien i Gravdalen. Noen som vet noe om forholdene på breen her?
 8. Er det enkelt å finne rapellfester på Torfinnstraversen ? Tenkte å gå den alene fra øst mot vest i sommer. Vil jo nødig bli stående fast.
 9. Takk. Ringer Landerø på mandag.
 10. Prøvde bare 2 av Norma patronene, men de fungerte i ei gammel Carl Gustav rifle. Anslagene så ut til å være like dype.
 11. Takk for svar. Skal jakte rådyr og bever.
 12. Kjøpte nylig ei Sauer 100 Classic XT rifle i cal. 6,5 * 55. Da jeg skulle prøveskyte første gang med Norma stålspiss patroner som jeg fikk av en kompis klikka rifla. Det var tydelig merke etter tennstiftanslag på perla. Prøvde så med Lapua blyspiss som fungerte problemfritt. Jeg vet ikke hvilken type Norma patronene var. Er det noen som har lignende opplevelser eller kan gi meg et godt svar på problemet? Ettersom jeg snart skal kjøpe ammunisjon for trening og jakt så er jeg usikker på hvilken type jeg skal kjøpe. Vil gjerne ha patroner som går noenlunde likt.
 13. Noen som vet om og i tilfelle hvor man får kjøpt den feltjakka som spesialstyrkene bruker?
 14. Altså ingen klar konklusjon utfra slik jeg leser lovverket. Jeg mener man burde kunne gå på eget ansvar, (og det skriver man jo faktisk under på når man går med fører), uten fører mot å betale halv pris. Hvis det var oppgitt pris og telefonnummer man kunne Vippsè pengene til ved start tror jeg mange hadde gjort det.
 15. Kan man under henvisning til loven om fri ferdsel i utmark klatre ei Via Ferrata rute uten å kontakte den som drifter ruta? Jeg spurte en ruteutbygger om jeg og en til kunne klatre uten fører. Vi er fjell / klatrevante og har eget utstyr. Sa oss villige til å betale, men ønsket ikke fører. Svaret vi fikk var nei. Jeg skjønner godt at de trenger å få tilbake sine investeringer, men tror at denne holdning bare fører til at mange klatrer likevel. Så hva sier loven?
 16. Var noen dager på Leirvassbu i sommer. Der var det ingen Telenor dekning. Er det andre teleselskap som har dekning der og hvordan er det generelt med dekning rundt de store hyttene i Jotunheimen? Vet at man ikke skal satse på mobiltelefonen som sikkerhet i fjellet, men noen ganger kan det være greit å få kontakt med andre.
 17. Er det noen som har prøvd begge disse og som kan uttale seg om stabilitet og fartsegenskaper? Hasle kajakken er litt lenger. Gjør det den raskere? Skal brukes til trening og tur.
 18. Er det noen som har tegning eller bilde, gjerne med mål, av skap for oppbevaring av ski og staver. Vet at noen har slike fastskrudd ute på hyttevegg. Tenkte å lage ett for å ha på carporten, men vil gjerne se andres forslag før jeg går i gang med snekringa.
 19. Med tanke på Falketind og Uranostinden. Kan man på sommerføre kjøre bil på veien fra Tyinholmen og inn i Koldedalen ?
 20. Dekkes neppe av forsikring. Hvis jeg går fra utstyr i naturen sørger jeg for at det er merket " ikke rør" og med navn og tlf.nr. så evnt. ærlige finnere kan ringe å sjekke.
 21. Har ikke erfaring med video for bruk på tur. Hva har dere og hvilke erfaringer ? Selvfølgelig et lite og lett med god lagrings- og batterikapasitet.
 22. Vurderte å gå deler av leden nå i høst, men droppet det nettopp på grunn av elgjakta. Håper du legger ut en turrapport med startsted, etapper, overnattingssteder etc. her på forumet. God tur.
 23. Hadde samme problem tidligere, men etter at jeg begynte å trene bencurl ( 3 serier a 15 rep.) og lette knebøy ( 25 kg sandsekk, 3 serier a 30 rep.) har problemet blitt borte. Det er viktig og ikke kjøre for dyp knebøy. Ang. gåstaver så tror jeg ikke at jeg går fortere når jeg bruker de, men jeg går sikrere. Brukte det da jeg var på Kilimanjaro. De kan jo være noe herk å dra på når det blir skikkelig bratt og hendene må brukes til klatring.
 24. sherpa

  Hendig GPS.

  Jeg har en Garmin Oregon 650 med 3" skjerm. Synes skjermen er litt liten. Ønsker 4". Jeg vet at Montana har 4", men synes den i likhet med Oregon er litt klumpete. Er det en GPS med 4" skjerm som har flat fasong som mobiltelefon og som tar Topo Premium kart? Har fire kartområder på minnebrikka nå. Kan jeg om ønskelig oppgradere denne brikka med flere kart ?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy