Gå til innhold
  • Bli medlem

Med kano og telt på Follsjå


Robert Lien

Anbefalte innlegg

Turen til Follsjå og Pollan ble en flott opplevelse. Jeg og Benny dro alikevel ut samtidig på fredags kveld fra Folseråsbukta og padlet ut forbi Bukkøya og Neset og til Pollan som ligger nordvest på Follsjå.
Mørket kom stadig sigende på etterhvert som vi nærmet oss øygruppa. Det var vanskelig å se fra kano etter den optimale leirplassen, men med gode hodelykter og teltlykter så fant vi en fantastisk flott plass så fort vi kom på land.
Det er et suverent området å slå opp telt i. Det er også en del kupperte øyer, men også mange flotte og plane plasser å plassere teltet om en bruker litt tid og smører seg med litt tålmodighet.
Teltet var det første vi konsentrerte oss om. Det var ett fire-mannstelt som var uprøvd, så det skulle blir interessant å se om det holdt mål, ettersom det var meldt store nedbørsmengder, spesielt natt til søndag.
Teltet og komforten skal ingen si noe på, natta ble flott med god stemning og gode historier og litt skarpt i koppen.

Ørret på mellom 350-400 gr
Morgenen etter våknet jeg til at Benny hadde dratt ut med kano og fiskestang. Jeg trodde først han hadde tjufstartet fiskekonkurransen som vi hadde bestemt oss for kvelden i forveien, men han unnskyldte seg med at han ville finne mer tørrved på naboyene til kveldsbålet. Tro det den som vil?
Markestanga som jeg hadde kastet ut fredags kveld var bånnfast og Benny hjalp til med kanoen for å få den løs. Der var det en flott ørret som hadde funnet det for godt å gjemt seg inne ett sivområdet ved land. To andre stenger var urørte, så vi bestemte oss for å prøve en ny strategi for å lure Follsjåørreten.

Resultatløst fluefiske
Vi satt oss begge to i en kano og padlet utover i den flotte brisen med flue på to stenger. Etter to-tre timer så hadde vi fremdeles ikke fått noe fisk, men hadde ett napp som det virkelig står respekt av ved Deilvika. Det skulle imidlertid ikke ta mer en 5-6 sekunder før den flotte fisken hadde kommet seg løs, og vi sto igjen med skjegget fullt av postkasser... eller hva det nå heter!
Vi fant ut vi skulle prøve ut meitesfiske som er vår favoritt, og kastet ut alle stenger med mark, både på den ene og andre siden av øya vi lå på. Det var det eneste som ga resultat, selv om det ikke holdt helt til en optimal middag med en abbor og en ørret.
Natt til søndag kom virkelig regnet så det holdt. På lørdagskvelden fikk vi opp duken og kvelden ble en værfast affære, men skryt, jug og godt drikke i teltet. Dagen etter var alt rundt oss mettet av de store nedbørmengdene, så vi benyttet tida så godt vi kunne på å pakke sammen og komme oss hjem, før eventuelt nye nedbørsmengder skulle sette en stopper for hjemturen.
Alt i alt en flott tur med flotte opplevelser, men nok en gang så viste fisket seg fra en dårlig side når vi er to på tur.

Bilder fra turen kan ses på- http://www.villmarkslivet.com

Turfilmen vår kan ses på-

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.