Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har erfaring med titankjele til turbruk/på bål?

Setter maten seg fort fast?

Går det greit med titan på bål?

Har det eventuelt noe forslag til hvile kjele?

Takker for svar!

Annonse
Skrevet

Det meste fungerer på bål så lenge det ikke er for varmt og man er forsiktig.

Så kommer det an på hva man lager.

Koke vann krever egentlig ikke jevnt fordelt varme, da kan man godt ha en ståkjele stående i kant av et bål. Vann "rører om" selv.

men desto mer tyktflytende desto lettere å brenne noe.

Selv har jeg valgt stål med kobber. Om det veier litt mer enn titan så sparer jeg fuel siden jeg kan steke og koke på bål.

Titan mister noe av styrken i metallet fra ca 430 grader. Smeltepunkt er dog ca 1600 grader kontra aluminium som har 660.

Skrevet

Titan mister noe av styrken i metallet fra ca 430 grader. Smeltepunkt er dog ca 1600 grader kontra aluminium som har 660.

Isåfall er det vel bare å kjøre på, har med tiden klart å brenne opp ett par aluminiumskjeler ute på tur :):P

Skrevet

Kan være endel variasjoner i titan så vidt jeg har forstått. Det som selges som "Titan" er forskjellige legeringer med Titanium-innhold, så forskjellige produkter er ikke nødvendigvis sammenlignbare.

Til å koke vann er det bare å sette igang. Alle speidere kan vel koke vann i et A4-ark? :) Å steke ting (hvertfall uten enorme mengder fett) må bli vanskeligere, men det spørs jo litt på bål-teknikk hvor godt man klarer å regulere varmen. Høy varme i tynngodset kjele/panne = svidd mat.

-Frikk

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.