Villmarksjenta Skrevet 22. november 2010 Skrevet 22. november 2010 Er det noen som har erfaring med titankjele til turbruk/på bål? Setter maten seg fort fast? Går det greit med titan på bål? Har det eventuelt noe forslag til hvile kjele? Takker for svar! Siter
borgern Skrevet 22. november 2010 Skrevet 22. november 2010 Det meste fungerer på bål så lenge det ikke er for varmt og man er forsiktig. Så kommer det an på hva man lager. Koke vann krever egentlig ikke jevnt fordelt varme, da kan man godt ha en ståkjele stående i kant av et bål. Vann "rører om" selv. men desto mer tyktflytende desto lettere å brenne noe. Selv har jeg valgt stål med kobber. Om det veier litt mer enn titan så sparer jeg fuel siden jeg kan steke og koke på bål. Titan mister noe av styrken i metallet fra ca 430 grader. Smeltepunkt er dog ca 1600 grader kontra aluminium som har 660. Siter
Aspiranten Skrevet 22. november 2010 Skrevet 22. november 2010 Titan mister noe av styrken i metallet fra ca 430 grader. Smeltepunkt er dog ca 1600 grader kontra aluminium som har 660. Isåfall er det vel bare å kjøre på, har med tiden klart å brenne opp ett par aluminiumskjeler ute på tur Siter
Phaser Skrevet 23. november 2010 Skrevet 23. november 2010 De bruker jo titan i teltovner så bål er ikke noe problem. Siter
Frikk Skrevet 23. november 2010 Skrevet 23. november 2010 Kan være endel variasjoner i titan så vidt jeg har forstått. Det som selges som "Titan" er forskjellige legeringer med Titanium-innhold, så forskjellige produkter er ikke nødvendigvis sammenlignbare. Til å koke vann er det bare å sette igang. Alle speidere kan vel koke vann i et A4-ark? Å steke ting (hvertfall uten enorme mengder fett) må bli vanskeligere, men det spørs jo litt på bål-teknikk hvor godt man klarer å regulere varmen. Høy varme i tynngodset kjele/panne = svidd mat. -Frikk Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.