Gå til innhold
jepp

Fisketur til Finnmark

Anbefalte innlegg

Hallo

Vi er noen kamerater som har tenkt oss nordover til Finnmark for å fiske til sommeren. Ingen av oss har vært der oppe før. Det vi lurer litt på er hvordan vi skal gjøre det med planleggingen når vi ikke har noen spesielle vann eller områder vi skal til. Noen som har erfaringer med å gå for eksempel innover Ifjordfjellet og "prøve seg fram" til man finner gode fiskevann? Kan man regne med bra fiske i de fleste vann på vidda hvis man går noen timer innover?

Takk for erfaringer eller tanker rundt temaet :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Når dere er på Ifjordfjellet, er dere i et område med fiskevann og elver på alle kanter. Hvis dere kommer med fly til Lakselv, er det bare å ta bussen østover langs ytre riksvei 98 og hoppe av en eller annen plass på Ifjordfjellet. Et forslag kan være å hoppe av ved Adamsfjord og følge veien innover til en innsjø som heter Mohkkejavri. Videre sør eller østover er det hundrevis av vann med ørret og røye. Fra Mohkkejavri er det en fin tur å vandre sørover vidda og ned i Tanadalen. Her er det bare å vente på bussen som går via Karasjokk og tilbake til Lakselv.

Nord for Ifjordfjellet, på Nordkynhalvøya, er det også fantastisk natur og ubegrensede fiskemuligheter. Da tar dere riksvei 888. Kikk på kartet og gå av bussen der dere lyster. Lebesbyområdet har mye å by på.

Har selv vært flere turer på Laksefjordvidda, og med utgangspunkt Mohkkejavri har dere nok vann å forske på for et langt liv.

post-4167-133474689455_thumb.jpg

post-4167-133474689458_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er viktig å være klar over at veien inn til Mohkkejavri ikke åpner før ca. 20 juli. Før det må en gå. Om det er bomvei husker jeg faktisk ikke. Et annet alternativ er å ta bussen fra Lakselv via Karasjokk til Levajok fjellstue i Tanadalen. Et par mil nord for Levajok (spør) er det sti og et flott utgangspunkt for å vandre nordover opp på Laksefordvidda. Her kan dere velge om dere vil krysse vidda og ende opp på veien over Ifjordfjellet for å ta buss tilbake til Lakselv, eller returnere til Levajok etter noen dager og reise med buss tilbake til Lakselv. Dere har i hvert fall et utall fiskevann å forske på i et eventyrlig område. Dere kommer til å få så mye fisk at dere vil lengte etter pølser. Vær ellers obs på at Laksefjordvidda er veldig utsatt for vær og vind. Det er flatt og med nordlige vindforhold kan en fort bli plaget med tåke som kommer sigende inn fra Barentshavet. Dette gjelder også vind. Husk oter, mark, spinnere og Sølvkroken Spesial 12g kobber og rødt. :lol:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

gode innspill. Vær skal en alltid ta på allvor! Derfor riktige klær og hode. Jeg vurderer å krysse med kano. hvis en kommer in via veien , ser det ut som en kan velge å krysse helt ut sørover eller paddle tilbake mot nord. Det ser ut til å være flere alternativer veier med tilsynelatene "korte" løft.

Men hvis en starter fra utsiden et sted for å krysse med akkurat kano kan det fort bli lange strekk til fots med "kanopakking" og lett følelsen "no turning back". Det i kombinasjon med dårlig vær liker jeg ikke. Noen som har kanoerfaring dra denne delen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hvem har snakket om oter i denne tråden?

Men det skulle jo være litt rart dersom det skulle vare riktig..

Fiskekortet solgt fra inatur om finnmarkeiendomen sier: "Tilreisende kan fiske innlandsfisk med stang, håndsnøre og oter mot å løse fiskekort. Kortet gjelder hele området. "

Cavey

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.