Jump to content

Pussing av hagle


Zabel

Recommended Posts

Etter en høst med en del jakt i regn og snø, lurer jeg på om det er nødvendig å åpne mekanismen i kolben (avtrekkermekanisme, tennstifter osv) og pusse litt. Er dette noe man bør gjøre, eller holder det med vanlig puss av løp og annet metall og tre som er "opp i dagen"? Hvis jeg bør åpne, vil jeg da bli møtt av et helvete med deler som jeg ikke får på plass igjen etter å ha tatt de fra hverandre?

På forhånd, takk! :!:

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg grublet på det samme tidligere i høst, og tok sjansen på å åpne. Til tross for flere års bruk i diverse vær uten innvendig puss så det overraskende greit ut der inne. Så med mindre du jakter utrolig mye tror jeg ikke det er nødvendig med innvendig puss hvert år. Hvert 5 år kanskje? Koster heller ikke så mange kronene hos en børsemaker.

Tror kanskje en skikkelig puss og behandling av treverket er vel så viktig som innvendig puss. Jeg ble inspirert av disse:

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=17436

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=15802

Og er nå snart ferdig med begge haglene. Den billige star bajkal hagla har nå en finish du vanligvis finner på våpen til mange tusen, og den gamle sideliggeren begynner å se eksklusiv ut. Vanskelig er det heller ikke å få et ok resultat, og trivelig puslearbeid!

Link to comment
Share on other sites

Har hatt hagla mi i 16år nå, og den har blitt brukt mye i all slags vær. Har aldri pusset annet enn løp samt oljet pipa litt. Stokken har også fått en dæsj stokkolje av og til. Har aldri hatt problemer med mekanismen, men kjøper man kvalitet så går det oftest godt! :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy